Μετά και τα εγκαίνια της κλινικής για τον παιδικό καρκίνο που χρηματοδότησε το Ίδρυμά του, ο Αργεντινός ίσως πράγματι να είναι ο κορυφαίος σε αγαθοεργίες σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου. Ευτυχώς, δεν είναι ο μόνος. Υπάρχουν αρκετοί. Και μεταξύ τους ένα όνομα έκπληξη, που συνήθως συνδέουμε μόνο με αρνητικά σημεία (και τέρατα...)

Μέσι: Ο Νο1 φιλάνθρωπος παίκτης στον κόσμο; Η παρουσία του Λιονέλ στη Βαρκελώνη, δεν ήταν αυτή τη φορά για ποδοσφαιρικούς λόγους. Ήταν για πολύ πιο σοβαρούς. Και τον τιμούν ιδιαιτέρως. Εδώ και χρόνια, το Ίδρυμα Λιονέλ Μέσι, χωρίς πολλές τυμπανοκοκρουσίες κάνει πολλή δουλειά. Και πολύ καλή. Στο πλαίσιό της, ο σούπερ σταρ ήταν, έτσι, παρών στα εγκαίνια της μεγαλύτερης κλινικής σχετικά με τον παιδικό καρκίνο στην Ισπανία!

Το ίδρυμα του Μέσι ήταν ο κύριος χρηματοδότης της προσπάθειας που κράτησε πέντε χρόνια. Η κλινική Sant Joan de Deu είναι, πλέον, η δεύτερη μεγαλύτερη του είδους στην Ευρώπη. Θα προσφέρει τις πιο σύγχρονες θεραπείες για τον παιδικό και εφηβικό καρκίνο σε περίπου 400 ασθενείς το χρόνο. Ο αριθμός αυτός είναι κατά 30% μεγαλύτερος απ’ ότι πριν ενεργοποιηθεί το Ίδρυμα Λιονέλ Μέσι, που, επίσης, έχει φροντίσει και για τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού της κλινικής. Στόχος του είναι να εξελιχθεί στο κορυφαίο τέτοιου είδους θεραπευτήριο στην Ευρώπη.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Leo Messi (@leomessi)

Νεϊμάρ, Κριστιάνο, Μπέκαμ και οι θρύλοι της Τσέλσι

Ο Λιονέλ Μέσι είναι ένας μόνο από τους διάσημους ποδοσφαιριστές που, μέσω ιδρυμάτων ή άμεσα συνεισφέρουν σε φιλανθρωπικό έργο και σε ανθρωπιστική βοήθεια. Ο συμπαίκτης του άλλοτε στη Μπαρτσελόνα και σήμερα στην Παρί Σεν Ζερμέν, Νεϊμάρ, δίνει πολλά χρήματα σε δωρεές. Πρόσφατα έκανε μια πολύ μεγάλη τέτοια στο Waves for Water. Εναν οργανισμό που παλεύει για να αποκτήσουν όλοι ανθρωποι στον κόσμο πρόσβαση σε καθαρό, πόσιμο νερό.

Μεγάλες δωρεές, ατομικές και σε οργανισμούς κάνει -χωρίς να το “φωνάζει”- και ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Γνωστό, επίσης, είναι και το έργο του ιδρύματος Βικτόρια και Ντέιβιντ Μπέκαμ. Και, φυσικά, διάσημοι για το φιλανθρωπικό τους έργο στις πατρίδες τους είναι και οι θρύλοι της Τσέλσι, Μικαέλ Εσιέν και Ντιντιέ Ντρογκμπά. Το ίδρυμα του Εσιέν έχει σπουδαία προσφορά στη Γκάνα. Και το αντίστοιχο του Ντρογκμπά έχει εξίσου σημαντική δράση στην Ακτή Ελεφαντοστού.

Ο ξεχωριστός κύριος Μοχάμεντ Σαλάχ

Μόλις τις προάλλες, λέγαμε πάλι και για τον Μοχάμεντ Σαλάχ. Ο Αιγύπτιος, σύμφωνα με τους Κυριακάτικους Times, αν και έχει περιουσία περίπου 50.000.000 ευρώ, έκανε -κυρίως στον τομέα της υγείας- δωρεές σχεδόν 3.000.000 ευρώ το 2022! Είναι 8ος σε μια λίστα που στην 1η 10άδα της έχει, από ανθρώπους του αθλητισμού, μόνον τον Λιούις Χάμιλτον (7.500.000 ευρώ). Όμως, η αξία του Χάμιλτον για το 2022 ήταν στα 360.000.000 ευρώ κι αυτό κάτι λέει για τον Αιγύπτιο…

Και το όνομα-έκπληξη: Μάριο Μπαλοτέλι!

Κι αφού συγκρίνουμε πλούτο με ποσά για αγαθοεργίες, δε θα ήταν δυνατόν να κλείσουμε αυτή τη σύντομη αναφορά μ’ ένα όνομα-έκπληξη. Δεν είναι άλλο, φυσικά, απ’ αυτό του Μάριο Μπαλοτέλι! Ναι, ναι. Ξέρουμε. Συνήθως κάθε αναφορά στον Μάριο έχει να κάνει με κάποια τρέλα του και δεν είναι για καλό. Αλλά “τρελούλης” ή όχι, ο ευέξαπτος Μάριο κρύβει, ωστόσο και μια χρυσή καρδιά. Σε όλη του την καριέρα, ο Μπαλοτέλι δίνει τα μισά από τα χρήματα που παίρνει σε ιδρύματα που έχουν ως έργο την ανθρωπιστική βοήθεια στην Αφρική… Άλλος ένας λόγος να λέμε ότι είναι τόσο κρίμα που αυτή η καριέρα του δεν ήταν ποτέ όσο μεγάλη της άξιζε…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για La Liga

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Legends

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μεσι

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Παρί Σεν Ζερμέν

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Теннис Cегодня » Лайвскор, Результаты, Ставки И Статистик
mostbet-ru-serg

Теннис Cегодня » Лайвскор, Результаты, Ставки И Статистик