Είναι αρχηγός της, πρώτος σκόρερ της και πρώτος σε συμμετοχές μαζί της. Σε μια πολύ ευνοϊκή συγκυρία ως τώρα αποτελεσμάτων, ο Λιονέλ ελπίζει να πάρει με την Εθνική Αργεντινής και τον μοναδικό μεγάλο -τον πιο μεγάλο όλων!- τίτλο που του λείπει...

Η παρέα του Μέσι έχει… ξεχάσει τι θα πει ήττα! Λέγαμε και χθες ότι, προσωπικά, για τον Λιονέλ Μέσι, όπως και για τον Κριστιάνο Ρονάλντο, το Μουντιάλ του Κατάρ έχει μια ειδική σημασία. Έχει όμως, φυσικά και τη… στάνταρ σημασία. ΟΚ. Η Πορτογαλία ασφαλώς και δεν είναι στα φαβορί για την κατάκτηση του θεσμού. Είναι πάντα μια υπολογίσιμη δύναμη, αλλά δύσκολα θα πόνταρε κάποιος στο να σηκώσει το Κύπελλο.

Απ’ την άλλη πλευρά, η Αργεντινή είναι… εξ ορισμού στα φαβορί -κάθε φορά. Το έχει κατακτήσει 2 φορές, το 1978 και το 1986 κι έχει παρουσία σε τρεις ακόμη τελικούς. Το 1930, το 1990 και το 2014. Στα σύγχρονα χρόνια, ο κακός της δαίμονας είναι η Γερμανία, εκείνη που και στο Μουντιάλ της Ιταλίας και σ’ αυτό της Βραζιλίας της στέρησε τον τίτλο.

Κι ο τίτλος αυτός είναι ο μόνος που δεν κοσμεί την τροπαιοθήκη του Μέσι. Τον θέλει όσο τίποτε άλλο, αφού, να έχει παρουσία και σε ένα ακόμη Μουντιάλ, είναι εξαιρετικά δύσκολο. Ο Μέσι κλείνει τα 35 στις 24 Ιουνίου. Κατά πάσα βεβαιότητα, αυτό είναι το τελευταίο του τανγκό με τη μεγάλη κούπα. Και, ευτυχώς γι’ αυτόν, μπαίνει στη μάχη με τις καλύτερες δυνατές προδιαγραφές!

Η Εθνική “του” -διότι είναι σ’ αυτήν κάτι σπάνιο, συγχρόνως πρώτος σκόρερ (81 γκολ) και πρώτος σε συμμετοχές (160!)- έχει ξεχάσει τι πάει να πει ήττα. Από τις 6 Ιουλίου του 2019, όταν νίκησε τη Χιλή, μέχρι το παιχνίδι με το Εκουαδόρ, τις προάλλες, που ήλθε ισόπαλο 1-1, η ομάδα του Λιονέλ Σκαλόνι έχει κάνει 19 ακόμη νίκες και έχει φέρει “Χ” άλλες 9!


Στο Νο4 της Παγκόσμιας Κατάταξης….

Αυτό το 21-10-0, που το συνοδεύει κι ένα εντυπωσιακό 56-17 στα γκολ- είναι που έχει φέρει πια την Αργεντινή και στο Νο4 της Παγκόσμιας Κατάταξης. Σ’ αυτήν 1η βρίσκεται η Βραζιλία, 2o είναι το Βέλγιο και 3η η Γαλλία. Η Βραζιλία είναι η ομάδα που πέρασε την Αργεντινή στη βαθμολογία του προκριματικού τους ομίλου -επίσης αήττητη.

Κι όσο για τον Μέσι προσωπικά; Η συνεισφορά του στο σερί των 31 αγώνων χωρίς ήττα είναι μεγάλη. Έχει συμμετοχή σε 19 απ’ τα 57 γκολ της ομάδας σ’ αυτό το διάστημα, με 13 δικά του και 6 ασίστ, ενώ έχει λείψει μόνο σε 2 από τα 31 αυτά ματς. Το άστρο του έλαμψε, φυσικά και στο περσινό Κόπα Αμέρικα, όπου πήρε τον πρώτο μεγάλο του τίτλο με την Εθνική. Η Αργεντινή κατέκτησε το τουρνουά με 6 νίκες και μια ισοπαλία.

Ήταν το πρώτο Κόπα Αμέρικα και για την “αλμπισελέστε” μετά τη… γέννηση (το 1987) του Μέσι. Και ίσως ήταν σημαδιακό. Και επειδή έβγαλε από πάνω του τη “ρετσινιά” ότι δεν το “έχει” με τους διεθνείς τίτλους, αλλά και επειδή ο τελικός ήταν απέναντι στη Βραζιλία, (σήμερα) το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης (2η τότε…). Βεβαίως, ούτε οι αριθμοί ούτε τα στατιστικά ούτε τα… γούρια παίζουν μπάλα. Οι ποδοσφαιριστές και οι ομάδες παίζουν. Και σ’ αυτό μόνο θα κριθεί και το αν ο Λιονέλ θα τελειώσει την καριέρα του στην Εθνική όπως αξίζει και του πρέπει…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για World Cup

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μεσι

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ