Έξαλλος ο Πίτερ Σίλτον με τη δημοπρασία της φανέλας του Ντιέγκο Μαραντόνα.

Η φανέλα που φορούσε ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα από το περίφημο παιχνίδι της Αγγλίας με την Αργεντινή στο Μουντιάλ του 1986 στο οποίο πέτυχε το γκολ με το “Χέρι του Θεού” πουλήθηκε σε δημοπρασία στο Λονδίνο έναντι 8.4 εκατ. ευρώ. Στην κατοχή του την είχε ο Άγγλος Στιβ Χοτζ που αγωνίστηκε σε εκείνον τον αγώνα και αντάλλαξε φανέλες με τον Αργεντινό θρύλο.

Ο τερματοφύλακας της Αγγλίας και αρχηγός σε εκείνο το ματς Πίτερ Σίλτον ξέσπασε σε συνέντευξή του και είπε για εκείνο το περιστατικό και για τη δημοπρασία του Χοτζ:

«Δεν θα είχα ανταλλάξει φανέλες με τον Μαραντόνα ούτε για όλο το τσάι στην Κίνα για αυτό που συνέβη εκείνη την ημέρα. Δεν θα την χρησιμοποιούσα καν στο σπίτι, ούτε καν για να καθαρίσω τα πιάτα στο μπανγκαλόου μου. Αν εγώ και μερικοί από τους άλλους παίκτες ήξεραν ότι ο Χοτζ είχε τη φανέλα στα αποδυτήρια, τότε δεν θα κατάφερνε να την κρατήσει. Στην κάψα του παιχνιδιού, θα είχε κοπεί σε χίλια κομμάτια – και στοιχηματίζω ότι ο Χοτζ είναι χαρούμενος τώρα που δεν το κάναμε αυτό. Ήξερε τι έκανε όταν δεν μας είπε ότι την έχει. Ήμασταν πολύ θυμωμένοι.

Ήμουν αρχηγός εκείνη τη μέρα – ακόμα με πονάει. Το μόνο που με ενδιέφερε ήταν να κερδίσω το Παγκόσμιο Κύπελλο, δεν μου πέρασε ποτέ από το μυαλό να αλλάξω φανέλα με τον Μαραντόνα, αλλά κοιτάζοντας πόσο πούλησε, ίσως θα έπρεπε. Ο Χοτζ έβγαλε ένα τεράστιο ποσό χρημάτων από τον Μαραντόνα που μας εξαπάτησε. Είναι μια περιουσία για αυτό που ήταν ένα από τα πιο δύσκολα παιχνίδια της καριέρας μου».

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μαραντόνα

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ