Το πιο νόστιμο χοιρινό σουβλάκι με αρωματική μαρινάδα! Είσαι από αυτούς που το παλεύεις, αλλά δεν βλέπεις προκοπή; Ή μήπως σκέφτεσαι να δεις το κεφάλαιο μαγειρική λίγο πιο ζεστά στην ζωή σου; Σε όποια κατηγορία και αν ανήκεις καλό θα είναι να διαβάζεις το παρακάτω άρθρο.

Λάθη στην κουζίνα συμβαίνουν σε όλους. Για πολλούς λόγους. Είτε από βιασύνη είτε από τεμπελιά ή πολύ απλά γιατί είσαι καινούργιος στο παιχνίδι. Αλλά δεν το βάζουμε κάτω.

Αυτό που θα σε βοηθήσει να γίνεις καλύτερος μάγειρας είναι να μάθεις να παίρνεις ιδέες από τους καλύτερους.

Σουβλάκι χοιρινό από τον Άκη Πετρετζίκη.

Συνταγή για το πιο νόστιμο και μαλακό χοιρινό σουβλάκι με αρωματική μαρινάδα! Ιδανικό για BBQ!

Για τη μαρινάδα

ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια
100 γρ. χυμό πορτοκαλιού
20 γρ. ξίδι, από λευκό κρασί
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ρίγανη, ξερή
1 κ.σ. δεντρολίβανο, φρέσκο, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. μέλι
αλάτι
πιπέρι

Για το κρέας

500 γρ. χοιρινό, λαιμό, χωρίς κόκαλο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Οδηγίες για σούπερ αποτέλεσμα

Μουσκεύουμε τα καλαμάκια σε νερό για μερικές ώρες ώστε να μην καούν στο ψήσιμο.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μπολ.

Κόβουμε το κρέας σε κύβους 1-1.5 εκ. και τους βάζουμε σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Αδειάζουμε το μείγμα της μαρινάδας μέσα στο μπολ και ανακατεύουμε καλά με το κρέας.

Κλείνουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες ή καλύτερα για ολόκληρο το βράδυ.

Την επόμενη μέρα περνάμε τα κρέατα στα ξυλάκια για σουβλάκια.

Θα μας βγάλει 4-6 σουβλάκια και ψήνουμε στην γκριλιέρα σε δυνατή φωτιά ή στα κάρβουνα 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά.