Η Κύπρος είναι μία εκ των έξι χωρών που κατέθεσαν υποψηφιότητα στην FIBA για να φιλοξενήσουν το EuroBasket 2025. Πληροί τις προϋποθέσεις και ποιες είναι οι άλλες χώρες που θα την συναγωνιστούν;

Στις 20 Σεπτεμβρίου, η FIBA δημοσιοποίησε τις χώρες που έκαναν επίσημο αίτημα για να φιλοξενήσουν το EuroBasket 2025. Ανάμεσα σε αυτές βρίσκεται και η Κύπρος.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης θα βρίσκεται στις 21 Σεπτεμβρίου στην Μεγαλόνησο. Για την  εκδήλωση όπου θα παρουσιαστεί επίσημα η υποψηφιότητα της χώρας. Αν και εφόσον επιλεχθεί η Κύπρος για αυτή την τιμή.  ΄Εχει εκδηλωθεί η επιθυμία να φιλοξενήσει μερικά παιχνίδια σε ελληνικό έδαφος.

Τέσσερις από τις χώρες «ανταγωνίστριες» της Κύπρου, που έθεσαν αίτημα για φιλοξενία του EuroBasket 2025 είναι Ρωσία, Ουκρανία, Ουγγαρία και Λετονία. Όλες οι χώρες θα περάσουν από αξιολόγηση των υποδομών και των παροχών τους. Αυτο θα γίνει από τον Οκτώβριο του 2021 ως τον Ιανουάριο του 2022.  Όταν και θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα.

Το EuroBasket 2022, φυσικά, θα διεξαχθεί σε Τσεχία, Ιταλία, Γεωργία και ο τελικός στο Βερολίνο (1-18 Σεπτεμβρίου) όπως έχει ήδη αποφασισθεί.