Η Ιταλία πήρε το πολυπόθητο εισιτήριο για τον τελικό του EURO. Στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι

Σε ένα ματς που οδηγήθηκε στην «ρωσική ρουλέτα» η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι θα συμμετάσχει για τέταρτη φορά στην Ιστορία της σε τελικό ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Τελευταία φορά, που η «σκουάντρα ατζούρα», κατέκτησε το τρόπαιο ήταν το μακρινό 1968 όταν είχε επικρατήσει της Γιουγκοσλαβίας.

Η Ισπανία έπεσε… θύμα της αρνητικότατης παράδοσης στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στην Ιστορία των Euro καμία ομάδα δεν έχει καταφέρει να πάρει δύο προκρίσεις στα πέναλτι στην ίδια διοργάνωση!

Η Ισπανία έγινε η τέταρτη ομάδα που οδηγήθηκε δύο φορές στη διαδικασία των πέναλτι και… αποκλείσθηκε, όπως ακριβώς συνέβη και στις προηγούμενες τρεις ομάδες.

Το εφετινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα «έπεσαν θύμα» δύο ομάδες, καθώς εκτός από την Ισπανία, αποκλείσθηκε και η Ελβετία, η οποία είχε νικήσει την Γαλλία, αλλά έχασε από τους «φούριας ρόχας».

Το 1996 η… πρωτάρα Γαλλία είχε νικήσει την Ολλανδία στα πέναλτι, αλλά στην συνέχεια αποκλείσθηκε από την Τσεχία. Το «παζλ», συμπληρώνει η Πολωνία που το 2016 είχε αποκλείσει την Ελβετία, αλλά μετά έμεινε εκτός από την Πορτογαλία.

Παρακάτω θα δούμε αναμετρήσεις των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων και τις ομάδες που αγωνίσθηκαν σε δύο διαδικασίες των πέναλτι σε μία διοργάνωση:

1996 Γαλλία – Ολλανδία (0-0) 5-4 Προημιτελικά
Γαλλία – Τσεχία (0-0) 5-6 Ημιτελικά
2016 Πολωνία – Ελβετία (1-1) 5-4 Φάση των «16»
Πολωνία – Πορτογαλία (1-1) 3-5 Προημιτελικά
2021 Γαλλία – Ελβετία (3-3) 4-5 Φάση των «16»
Ελβετία – Ισπανία (1-1) 1-3 Προημιτελικά
Ιταλία – Ισπανία (1-1) 4-2 Ημιτελικά