Πριν από μερικούς μήνες η ιδέα… αρκετών συλλόγων να δημιουργήσουν μια νέα Λίγκα, έπεσε γρήγορα στο κενό. Οι αντιδράσεις από τους φιλάθλους των συλλόγων αλλά και η κατακραυγή από τις FIFA και UEFA, έκαναν μία-μία τις ομάδες να “πηδούν από το πλοίο” και να εγκαταλείπουν την ιδέα της νέας Σούπερ Λιγκ. Ωστόσο, Γιουβέντους, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης… ουδέποτε απέσυραν επίσημα την συμμετοχή τους.

Αντιθέτως συνέχισαν να… εκφράζουν την πεποίθηση τους πως αυτή τη νέα Λίγκα πρέπει και… θα πραγματοποιηθεί! Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφερίν, από την πρώτη και όλας στιγμή “έστησε” στον τοίχο τους τρεις συλλόγους, τονίζοντας πως θα παρθούν άμεσα τα απαραίτητα μέτρα και θα τιμωρηθούν για αυτήν τους την πράξη

Μάλιστα, ο Τσέφεριν με δηλώσεις του παρουσιαζόταν σίγουρος για την τιμωρία των τριών, τονίζοντας πως εξετάζεται ακόμα και η ποινή αποκλεισμού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για τις συγκεκριμένες ομάδας.

Πάντως… φαίνεται πως εν τέλει οι άνθρωποι της UEFA έκαναν πίσω και αποφάσισαν να δώσουν μια ακόμα ευκαιρία στην Γιουβέντους, την Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ Μαδρίτης!

Συγκεκριμένα, η UEFA σταμάτησε όλες τις ενέργειες που είχαν γίνει για μια… ενδεχόμενη τιμωρία. Πλέον κανείς από τους τρεις συλλόγους δεν… αναμένεται να υποστεί κάποια τιμωρία. Σίγουρα αυτή η… περίεργη απόφαση από την UEFA έχει φέρει μεγάλα ερωτηματικά στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Βέβαια, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ και Γιουβέντους είχαν… εκατέρωθεν συζητήσεις με τα υψηλά κλιμάκια της διοργανώτριας Αρχής. Ίσως… ακόμα και ανεπίσημα να χαμήλωσαν τους τόνους σχετικά με την δημιουργία  την νέας ευρωπαϊκής Σούπερ Λιγκ. Για αυτό και ο Τσεφερίν μετά και από… παραίνεση της FIFA, ίσως να έκανε ένα βήμα πίσω.