Η Ελίνα Τζένγκο ανέβασε πρόσφατα την χώρα μας στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου

Η Ελίνα Τζένγκο ανέβασε πρόσφατα την χώρα μας στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου. Κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό και σε συνέντευξή της στην εκπομπή «Tonight Show», στον Γρηγόρη Αρναούτογλου, μίλησε για τις δύσκολες συνθήκες, κάτω από τις οποίες έφτασε στο τουρνουά, τονίζοντας ότι οι ανταγωνίστριες  της, έπαθαν σοκ, ενώ μίλησε και για το θέμα της ελληνικής υπηκοότητας.

Αναλυτικά:

«Το παράπονο που έχουμε οι αθλητές είναι ότι περιμένουμε τη στήριξη του κόσμου όχι μόνο στις χαρές μας, αλλά και όταν έχουμε μια κακή χρονιά. Πιο σημαντικό να είναι δίπλα μας όταν δεν έχουμε καλή χρονιά για να μας δώσουν ώθηση να τα πάμε καλύτερα την επόμενη χρονιά.

Τα τελευταία πέντε χρόνια κάνω ακόντιο. Ζήλευα επειδή έβλεπα τις αδερφές μου να κάνουν στίβο. Κάνω προπόνηση σε ένα γηπεδάκι ποδοσφαίρου χωρίς καν ταρτάν, ρίχνω το ακόντιο πάνω από τα σύρματα του γηπέδου και δεξιά έχει έναν γκρεμό. Στον τελευταίο αγώνα έδειξα στις αντίπαλες που προπονούμαι και έμειναν… κόκκαλο. Όταν στις μεγάλες πόλεις δεν έχουν εγκαταστάσεις, να περιμένουμε κάτι παραπάνω στην Καλλικράτεια;».

Η πρωταθλήτρια του ακοντισμού αναφέρθηκε και στο πρώτο πράγμα που έκανε, μόλις πήρε την ελληνική υπηκοότητα…

«Οι γονείς μου είναι από την Αλβανία κι εγώ έχω γεννηθεί στην Ελλάδα. Πήρα την υπηκοότητα πιο γρήγορα λόγω των επιδόσεων μου, αλλιώς θα καθυστερούσα περισσότερο να την πάρω. Για αυτόν το λόγο δεν μπορούσα να πάω να δω τον παππού μου και τη γιαγιά μου, που βρίσκονται στην Αλβανία. Αν πήγαινα, θα είχα θέμα και δεν θα μπορούσα να γυρίσω στην Ελλάδα. Ήταν από τα πρώτα πράγματα που έκανα, όταν πήρα ταυτότητα. Πήγα να τους δω. Εν μέρει το καταλαβαίνω που δεν θα αποκτήσουν οι γονείς μου την ελληνική υπηκοότητα αλλά όταν ένα παιδί γεννιέται στην Ελλάδα, πηγαίνει εδώ σχολείο, μαθαίνει τα ήθη κι έθιμα και τις παραδόσεις, είναι πολύ κρίμα. Μας στερούν τα όνειρα».

Για το τηλεφώνημα του πρωθυπουργού, μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, ανέφερε:

«Όταν κέρδισα το χρυσό μετάλλιο, με πήρε ο πρωθυπουργός για να με συγχαρεί, δεν το πίστευα και τον ρώτησα αν ήταν όντως εκείνος. Καθόμουν στο δωμάτιο χαλαρή και ξαφνικά χτυπά το τηλέφωνο. Το σηκώνω και μου λέει ότι είναι ο πρωθυπουργός».
Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Στίβος

Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ