Ποιος ακούει τώρα τον Μπαχτσελί!

Ποιος ακούει τώρα τον Μπαχτσελί!

Σιώπης και Μπακασέτας έδωσαν μία φανέλα στον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο. Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος από την Τραμπζονσπόρ.

Αυτό, ωστόσο, προκάλεσε την αντίδραση του Ντεβλέτ Μπαχτσελί. Ο αντίπαλος του Ερντογάν, και  αρχηγός των «Γκρίζων Λύκων» στην Τουρκία, με επίσημη τοποθέτηση του, επιτέθηκε στον Οικουμενικό Πατριάρχη και στην …Οικουμενικότητα του.

«Οι προκλήσεις που γίνονται η μία μετά την άλλη τις τελευταίες ημέρες και οι δολιοφθορές που στοχεύουν στο πνεύμα της εθνικής μας ενότητας και αλληλεγγύης δεν θα μπορέσουν να μας εκτρέψουν από τον δρόμο μας», τόνισε ο πρόεδρος του MHP και πρόσθεσε:

«Μια από αυτές τις προκλήσεις ήταν η φανέλα της Τράμπζονσπορ, με οικουμενικές επιγραφές, στον Έλληνα Πατριάρχη του Φαναρίου, Βαρθολομαίο, ο οποίος ήρθε στην Τραπεζούντα για ένατη φορά για να κάνει τελετουργικό στη Μονή Σουμελά».

«Πέρα από σκανδαλώδης, αυτή είναι μια πρόκληση με πολύ υψηλό τόνο υποκίνησης καταστροφής και παρενόχλησης. Είναι προφανές ότι αυτό το αίσχος, που αποτελεί προσβολή για τους αξιότιμους πολίτες μας που αγαπούν την Τραμπζονσπόρ μας και αυτόν τον σύλλογο, δεν θα γίνει αποδεκτή από καμία συνείδηση», σχολίασε.

«Δεν υπάρχει οικουμενικό ίδρυμα και περιγραφή θέσης εργασίας στην Τουρκία», υποστήριξε ακόμα ο Μπαχτσελί και εξήγησε τη θέση του αναφέροντας πως στη Συνθήκη της Λοζάνης ο Έλληνας Πατριάρχης στο Φανάρι δεν θα εμπλέκεται σε πολιτικές και διοικητικές υποθέσεις και δεν θα έχει καμία άλλη ιδιότητα παρά μόνο αυτή του θρησκευτικού αξιωματούχου στην επαρχία του Φαναρίου, παρέχοντας πνευματική υπηρεσία στους Ελληνορθόδοξους πολίτες της Τουρκίας.

«Ο εκνευρισμός των εθνικών και ηθικών ευαισθησιών της Τουρκίας με την παγίδευση από όλες τις πλευρές αποκαλύπτει το εσωτερικό μιας πλοκής που προωθείται βήμα-βήμα. Στόχος είναι να προκληθεί χάος, να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον κρίσης», πρόσθεσε ο Μπαχτσελί.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για SuperLig

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι