Πέντε μήνες πριν κλείσει τα 29 του, ο διεθνής Έλληνας επιθετικός ετοιμάζεται για τίτλο με την Τραμπζονσπόρ. Στην ΑΕΚ ακόμη πρέπει να απορούν με το τι (δεν) έβλεπε ο Καρντόσο...

Μπακασέτας: Στην Τουρκία, στην Τραπεζούντα πιο συγκεκριμένα, ευγνωμονούν τον… Καρντόσο! Τον θυμάστε κι εσείς. Δεν τον θυμάστε; Ότι τον Τάσο, ντε. Τον Μιγκέλ. Ζοζέ Μιγκέλ Αζεβέδο για την ακρίβεια. Τον Πορτογάλο τεχνικό που πρόλαβε να καθίσει στον πάγκο της ΑΕΚ κάτι παραπάνω απ’ όσο πήρε στο… Φιλέα Φογκ, τον ήρωα του Ιουλίου Βερν, να κάνει, κάποτε, το γύρο του κόσμου. Ενενήντα ημέρες -με την τελευταία του μαζί.

Χωρίς κανείς να έχει καταλάβει ακόμη για ποιον ακριβώς λόγο, ο Καρντόσο ήταν αυτός που στις 28 Μαϊου του 2019 θεωρήθηκε ο πιο κατάλληλος για να αναλάβει να φτιάξει μια νέα ΑΕΚ. Στις 25 Αυγούστου ήταν ήδη φευγάτος -δικαιολογημένα. Δεν είναι ώρα τώρα να κάνουμε τον απολογισμό του. Για το θέμα μας, αρκεί να θυμήσουμε ότι, μεταξύ άλλων, αποφάσισε τότε ότι ο Τάσος Μπακασέτας δεν είχε θέση στην ομάδα.

Κανείς δεν κατάλαβε για ποιο λόγο έφυγε…

Γιατί; Και πάλι κανείς δεν κατάλαβε. ΟΚ. Δεν είχε πολύ καλή σεζόν το 2018-19. Συνολικά, όμως, ως παίκτης της ΑΕΚ -αλλά και γενικότερα- ο Μπακασέτας δεν πούλησε ποτέ βεντετιλίκι, ούτε προκάλεσε. Δεν ήταν αδιάφορος, το αντίθετο. Πάντοτε χαμηλών τόνων ήταν. Και δουλευταράς. Και είχε σκοράρει και τα δύο γκολ στο 2-0 επί του Λεβαδειακού που σφράγισαν το πρώτο πρωτάθλημα για την ομάδα, το 2018, μετά από 24 χρόνια. Είναι κάτι που μένει στη μνήμη, όπως και να ‘χει…

Ανάλογη ποδοσφαιρική και προσωπική αξιοπρέπεια έδειξε και όταν κατάλαβε ότι η ομάδα δεν τον υπολόγιζε. Δεν επικαλέστηκε το συμβόλαιό του, που είχε ανανεωθεί το Γενάρη του ’19 ως… εφέτος το καλοκαίρι. Δεν είναι στο χαρακτήρα του κάτι τέτοιο. Άλλωστε, οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ ξέρουν και ότι ο Μπακασέτας δεν αγάπησε την ΑΕΚ όταν έπαιξε σ’ αυτήν, αλλά πολύ νωρίτερα.

Σε κάθε περίπτωση, έψαξε με το μάνατζέρ του, βρήκε την Αλάνιασπορ, πήρε το καπελάκι του και αποχώρησε ως κύριος. Τόσο… αχρείαστος ήταν στην ομάδα, τότε, ώστε η ΑΕΚ όχι μόνον τον πούλησε, αντί να τον δανείσει, π.χ. Ούτε μόνον είπε κατευθείαν “ΟΚ” στα ψωρο-500 (άντε, 700 λένε κάποιοι) χιλιάρικα της τουρκικής ομάδας. Αλλά δεν έβαλε καν όρο για τυχόν ποσοστά από τη μεταπώληση του παίκτη! Μιλάμε για -τότε και σήμερα- εν ενεργεία διεθνή, έτσι;

Έβγαλε μάτια με την Αλάνιασπορ, πάει για τίτλο με την Τραμπζνοσπόρ…

Τέλος πάντων, ο Μπακασέτας πήγε στην Αλάνιασπορ. Και… μέσα σε μιάμιση σεζόν πέτυχε 21 γκολ σε 64 εμφανίσεις. Η Τραμπζονσπόρ δεν έχασε την ευκαιρία. Έδωσε 3.000.000 στην Αλάνιασπορ και τον απέκτησε. Απ’ το Γενάρη ως το τέλος της σεζόν έπαιξε 19 ματς και πέτυχε 6 γκολ. Και εξαιτίας του η ομάδα ήλθε 2η στο πρωτάθλημα.

Εφέτος, σαρώνει. Σε συνολικά 25 αγώνες έχει συμπληρώσει σχεδόν 1900 λεπτά συμμετοχής. Έχει 8 γκολ και 8 ασίστ. Και οι Τούρκοι πίνουν νερό στ’ όνομά του. Το Trasnfermarkt αποτιμά την αξία του στα 10.000.000 ευρώ πλέον και τουρκικά ρεπορτάζ αναφέρουν ότι είναι υπό παρακολούθηση από ομάδες της Ιταλίας (Λάτσιο) και όχι μόνο. Έβαλε και το γκολ της ισοφάρισης κατά της Γαλατασαράι, στην Πόλη, με την Τραμπζονσπόρ να γυρίζει τελικά το ματς και να απέχει τώρα 9 βαθμούς από τη δεύτερη Κόνιασπορ.

https://youtu.be/RjaB7MPm65k?t=200

Η απορία θα παραμείνει για τη στάση της ΑΕΚ το 2019…

Στην Τραμπζονσπόρ, ο Μπακασέτας περνάει καλά. Και το δείχνει. Έχει την πλήρη εμπιστοσύνη του Αμπντουλάχ Αβτσί. Ο κόσμος της ομάδας τον χειροκροτεί σε κάθε ευκαιρία. Πηγαίνει μπροστά ως παίκτης και, πάνω απ’ όλα, κάνει αυτό που του αρέσει. Παίζει ποδόσφαιρο όπως πάντοτε έκανε. Με πολλή δουλειά και λίγα λόγια. Και έχει καλύτερα αποτελέσματα απ’ αυτά που είχε στην ΑΕΚ.

Λογικό, φυσικά. Ο καθένας αποδίδει καλύτερα σ’ ένα περιβάλλον όπου νοιώθει ότι τον εκτιμούν και τον υπολογίζουν. Το παράλογο -και αναπάντητο- είναι αυτό που είπαμε πιο πάνω. Το γιατί, στα 26 του, η “Ένωση” τον αντιμετώπισε περίπου σα να ήταν η πηγή όλων των προβλημάτων της. Και πάντως, ως τελείως ασήμαντο κεφάλαιο για εκείνην. Ο ευρών -το λόγο- κερδίζει χρυσούν ωρολόγιον. Και μια θέση στο… τραπέζι, που στην Τραπεζούντα, σίγουρα θέλουν να κάνουν στον Μιγκέλ Καρντόσο…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για SuperLig

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Αθλητικές Ιστορίες

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι