Δημήτρης Μάνος, Γιώργος Κουτρουμπής και Γιάννης Γκέλιος είναι η ελληνική τριάδα που θα προσπαθήσει να κρατήσει ψηλά το -ήδη- πολύ καλό όνομα που έχουν οι Έλληνες παίκτες στο τουρκικό ποδόσφαιρο. Πώς βρέθηκαν όμως και οι τρεις εκεί στο "τσακ-μπαμ";

Με τη μία… ελληνική παροικία στη Μπαντίρμασπορ! Το να φύγουν τρεις Έλληνες παίκτες για το εξωτερικό στο ίδιο μεταγραφικό “παράθυρο”, είναι σπάνιο. ΟΚ. Έχει ξανασυμβεί, πρόσφατα. Τον Σεπτέμβριο του 2020, όταν Χρήστος Δώνης, Τάσος Αυλωνίτης και Απόστολος Βέλλιος έγιναν συγκάτοικοι στα αποδυτήρια της Άσκολι. Γενικά, ωστόσο, δεν είναι κάτι που βλέπουμε συχνά.

Αλλά εφέτος συνέβη ξανά! Γιάννης Γκέλιος, Γιώργος Κουτρουμπής και Δημήτρης Μάνος αποτελούν πια την “ελληνική παροικία” της Μπαντίρμασπορ. Το εντυπωσιακό της υπόθεσης, μάλιστα, είναι ότι οι τρεις μεταγραφές δεν έχουν κοινό παρονομαστή έναν μάνατζερ, π.χ. ή κάποιον τεχνικό διευθυντή. Μόνον την εμπιστοσύνη που έχει στην άμεση προσαρμογή Ελλήνων παικτών στο τουρκικό ποδόσφαιρο ο προπονητής της Μπαντίρμασπορ, Μουσταφά Γκιουρσέλ.

Από το Γενάρη το “πρέσινγκ” στον Δημήτρη Μάνο

Ο Γκιουρσέλ ήθελε από τον Ιανουάριο το Δημήτη Μάνο στο ρόστερ της ομάδας του, που έδινε μάχη για την άνοδο. Μάλιστα, ο Τούρκος κόουτς, που από πέρυσι τον Αύγουστο είναι για πρώτη φορά πρώτος προπονητής, είχε διαμηνύσει στον Μάνο ότι θα ήταν στα πλάνα της ομάδας και εφόσον ανέβαινε στη Super Lig.

Ο Έλληνας σέντερ φορ δεν είχε αντίρρηση να φύγει από τον Άρη, αλλά η ομάδα δεν είχε την ίδια άποψη. Εφόσον έμεινε ελεύθερος το καλοκαίρι, το… ταξίδι προς τη Μπαντίρμα ήταν δεδομένο κι ας μην ανέβηκε κατηγορία, τελικά, η ομάδα. Ο Λεωνίδας Αθανασούλας, ατζέντης του Μάνου ήταν ήταν αυτός που πρότεινε στον Γκιουρσέλ και τον Γιώργο Κουτρουμπή. Ο Κουτρουμπής έχει παίξει μαζί με τον Μάνο και στον ΟΦΗ και, φυσικά και η δική του εισήγηση ήταν απολύτως θετική. Κι έτσι και ο πρώην σέντερ μπακ Παναθηναϊκού και ΑΕΚ έκανε το ίδιο ταξίδι.

Η Μπαντίρμασπορ κέρδισε τον Γκέλιο από τον ΠΑΣ

Κι όσο για τον Γκέλιο, το αρχικό του πλάνο ήταν να κάνει το ταξίδι από το Κίελο και τη Χολστάιν στα… Γιάννινα. Ο ΠΑΣ ψάχνει αντικαταστάτη του Γιούρι Λοντίγκιν και ο Γκέλιος ήταν μέσα στο μεταγραφικό σχεδιασμό. Αλλά η πρόταση στον 30χρονο γκολκίπερ δεν ήταν τέτοια που να τον πείσει. Έψαξε και σε Ισπανία και Κύπρο. Αλλά, τελικά, ο ομογενής (με καταγωγή από το Κιλκίς) Ντάνιελ Μηνοβγίδης, ο μάνατζέρ του, ήταν που έκλεισε το deal με την Μπαντίρμασπορ.


Να πούμε εδώ ότι και οι τρεις παίκτες που συγκροτούν την… “παροικία” μας στη Μπαντίρμασπορ προορίζονται για βασικοί. Ο Δημήτρης Μάνος, μάλιστα, είναι και ο ποδοσφαιριστής με τη δεύτερη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία στην ομάδα (600.000 ευρώ). Ο Γιάννης Γκέλιος είναι κι αυτός ψηλά στη σχετική λίστα της ομάδας, με 400.000 ευρώ, ενώ ο Γιώργος Κουτρουμπής, στα 350.000 ευρώ είναι ο 2ος πιο ακριβός αμυντικός της που… δε φοράει γάντια.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για SuperLig

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι