Μαζί με τον Μπακασέτα, ο διεθνής αμυντικός χαφ έχουν γίνει αγαπημένοι της κερκίδας και ετοιμάζονται να πανηγυρίσουν τον πρώτο τίτλο της ομάδας μετά από 28 χρόνια. Ίσως και νταμπλ! Ειδικά μέσα στο 2022, μάλιστα, τα στατιστικά του Σιώπη τον κατατάσσουν στους παίκτες-κλειδί της Τραμπζονσπόρ!

Μανώλης Σιώπης: Τα στατιστικά του… φωνάζουν! Δίπλα στον… “παλιό”, πλέον, μετά από 1,5 χρόνο στην Τραπεζούντα, ήλθε και η σειρά του “νέου”, να γίνει παίκτης-κλειδί της Τραμπζονσπόρ και σύνθημα της κερκίδας. Μετά από 28 χρόνια, από τη σεζόν 1983-84, η ομάδα είναι, με 73 βαθμούς σε 33 ματς, ξανά αγκαλιά με τον τίτλο στη Super Lig. Ίσως και με νταμπλ, αφού έχει πάρει τη νίκη στον πρώτο, εντός έδρας, ημιτελικό με την Καϊσερισπόρ, με 1-0.

Και οι δύο Έλληνες παίκτες της έχουν παίξει σημαντικό ρόλο σ’ αυτό. Ο Τάσος Μπακασέτας έχει εφέτος 37 συμμετοχές ως τώρα σε όλες τις διοργανώσεις. Έχει πετύχει 8 γκολ κι έχει 8 ασίστ και η αξία του στο Trasnfermarkt έχει φτάσει τα 10.000.000 ευρώ! Αλλά μέσα στο 2022, ειδικά, στο “Σενιόλ Γκιουνές” είναι και οι εμφανίσεις που κάνει ο Μανώλης Σιώπης αυτές που, επίσης, κλέβουν την παράσταση.

Ο Έλληνας διεθνής αμυντικός χαφ θα κλείσει σε λίγες μέρες, στις 14 Μαΐου, τα 28 του. Και, πιο ώριμος από ποτέ, καθώς επίσης και με το κλίμα στην ομάδα να δίνει αέρα στα πανιά του, περνάει μάλλον τις καλύτερες στιγμές στην καριέρα του. Κόστισε στη Τραμπζονσπόρ 1.000.000 ευρώ πέρυσι τον Αύγουστο. Αλλά, μετά από 35 ματς, πλέον, μαζί της (30 στο πρωτάθλημα, με 1 ασίστ), έχει σχεδόν πενταπλασιάσει την αξία του!

Το 2022 είναι, ως τώρα, η… χρονιά του Σιώπη!

Στις αρχές της χρονιάς έχασε ένα ματς και έμεινε λίγο πίσω για δυο – τρία ακόμη, λόγω κορωνοϊού. Αλλά από ‘κει και πέρα είναι πραγματικά η “ραχοκοκκαλιά”, μαζί με τον Μπακασέτα της ομάδας και από τους κορυφαίους στο πρωτάθλημα γενικώς. Μετά τον ημιτελικό η εξέδρα τον χειροκρότησε θερμά κι εκείνος είχε μόνο καλά λόγια να πει, επίσης: “Ξέρω ότι με αγαπούν. Αλλά, πιστέψτε με, εγώ τους αγαπώ πιο πολύ“, είπε ο Σιώπης.

Φυσικά, με τα στατιστικά δίπλα στο όνομά του να είναι εντυπωσιακά, η κερκίδα έχει κάθε λόγο να τον αγαπά. Μέσα στο 2022 ο Σιώπης έχει δώσει, σε 1045 αγωνιστικά λεπτά 14 ματς στη νευραλγική θέση του αμυντικού χαφ. Και με 442 σωστές πάσες στις 485 που έχει δώσει, το ποσοστό ευστοχίας του στο κρίσιμο αυτό στατιστικό για το ρόλο του φτάνει το 91,1%!. Σα να μην έφτανε αυτό έχει κερδίσει αρκετά πάνω από τις μισές προσωπικές αμυντικές μονομαχίες του (64/106). Στα σχετικά γραφήματα που, πλέον, όλες οι ομάδες χρησιμοποιούν για την αξιολόγηση των παικτών τους, ο Σιώπης δίνει παρών εξίσου και στις δύο πλευρές της γραμμής του, αλλά και στον άξονα.

Άψογος αμυντικά, συμμετέχει ενεργά και στην ανάπτυξη

Η φυσική του κατάσταση εντυπωσιάζει και, συγχρόνως, μιας και η εφετινή Τραμπζονσπόρ έχει συνήθως την πρωτοβουλία στα παιχνίδια της, στα πολύ θετικά του λογίζονται επίσης και οι σωστές προωθήσεις της μπάλας από τα πόδια του. Από τις 442 πάσες του μέσα στο 2022, οι 109 είναι τέτοιες. Και με ποσοστό πάνω από 80% σε ευστοχία, συμμετέχει σημαντικά στην ανάπτυξη και το επιθετικό παιχνίδι της ομάδας. Κατά της Αντάλιασπορ παραλίγο και να σκοράρει.

Εάν το κατάφερνε, θα ήταν το πρώτο του γκολ στην Τουρκία και μόλις το 2ο στην καριέρα του. Δεν το κατάφερε, όπως είχε κάνει στις 5 Μαΐου του 2019, με τη φανέλα του Άρη, με εύστοχο πέναλτι κατά της Ξάνθης. Αλλά αυτό δε λέει κάτι. Ο Σιώπης ανταποκρίνεται στο βασικό του ρόλο στο γήπεδο με σπουδαία συνέπεια και βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα. Το έδειξε, άλλωστε, και στο φιλικό της Εθνικής μας με τη Ρουμανία, στο οποίο ήταν από τους πλέον διακριθέντες. Μέσα στο ’22, ο Σιώπης… πετάει φωτιές!

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για SuperLig

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ