Ο Μπαλοτέλι έκλεισε τη σεζόν στην Τουρκία με πέντε γκολ στο τελευταίο μάτς (το ένα... εξωγήινο) και την ελπίδα ότι, έστω στα παρά κάτι 32 του έχει βρει εσωτερική ηρεμία και "λιμάνι" στη Ντεμιρσπόρ. Αλλά, πάλι, ποιος μπορεί να ξέρει μ' αυτόν τον υπερταλαντούχο, αλλά και τελείως απρόβλεπτο παίκτη, με τις... 282 κίτρινες στην καριέρα του;

Α, ρε Μάριο. Να είχες κέφι (μόνο) για μπάλα… Στη λίστα των πιο μεγάλων χαμένων ταλέντων όλων των εποχών, ο Μπαλοτέλι παίζει να είναι και στην κορυφή. Τι θέλει κάποιος από έναν επιθετικό που να μην το έχει ο Μάριο; Ταχύτητα; Δύναμη; Απίθανη ντρίπλα; Εκτελεστική δεινότητα; Όλα τα είχε -και τα έχει ακόμη- ο Ιταλός με την καταγωγή απ’ τη Γκάνα. Συγχρόνως, όμως, έχει και ασυγκράτητα νεύρα. Και επειδή όλοι το ξέρουν, όλοι ήξεραν πάντοτε και πώς να το εκμεταλλεύονται.

Η κερκίδα αρκούσε να του πετάξει -κατά αισχρό τρόπο μεν, αλλά…- ένα ρατσιστικό σύνθημα για να θολώσει το κεφάλι του. Οι αντίπαλοι να του κάνουν ένα σκληρό φάουλ ή να του πουν μια κουβέντα παραπάνω. Ο ποδοσφαιρικός του πατέρας, Ρομπέρτο Μαντσίνι τον έχει βοηθήσει όταν όλοι τον θεωρούσαν αχρείαστη παρουσία στις ομάδες τους, ήδη από το 2010, όταν ήταν 20 χρονών (γεν. 12/8/90). Έφτασε να τσακωθεί και μ’ αυτόν.

Καντάρια ταλέντο, κουκούτσι μυαλό. Και είναι, όντως, τόσο κρίμα. Διότι δε χρειαζόταν το απίθανο, τελευταίο από τα 5 (!) συνολικά γκολ που πέτυχε με τη Ντεμιρσπόρ κατά της Γκοτζεπέ (υποψήφιο για γκολ της χρονιάς στην Τουρκία) για να μάθει ο κόσμος τι είδους παίκτης θα μπορούσε να είναι.

Ένα περίεργο φαινόμενο, από τα 20 του ήδη…

Δεκάδες φορές έχει δείξει ότι οι ικανότητές του στο γήπεδο είναι από σπουδαίες έως και μοναδικές. Άλλες τόσες πήρε το ταλέντο του και το ποδοπάτησε. Στα χρόνια που παίζει (από τα 17,5 του ήδη στην πρώτη ομάδα της Ίντερ), δεκάδες ρεπορτάζ έχουν ασχοληθεί με το γιατί -και πώς- “κατάφερε” αυτός ο απίθανος παιχταράς να μην έχει γράψει την ιστορία που του αξίζει στα γήπεδα.

Πιθανότατα δεν τα διαβάζει και δεν ασχολείται καν. Λίγο πριν κλείσει τα 32 του, ο Μπαλοτέλι έφτασε να μείνει πρόπερσι για ένα εξάμηνο χωρίς καν ομάδα στην Ιταλία. Και στη Μόντσα “άντεξαν” ένα εξάμηνο μέχρι να τον (ξαπο)στείλουν πέρυσι το καλοκαίρι στην Τουρκία. Στα Άδανα, πέτυχε μέσα στη σεζόν να δει “μόλις” 10 κίτρινες και μία απευθείας κόκκινη κάρτα (282 -!!!- και 16 αντίστοιχα, έχει δει στην καριέρα του). Έκανε και κάτι έξτρα, δικές του… διακοπούλες, μετά τα Χριστούγεννα.

Μακάρι να βρήκε λιμάνι στα Άδανα, αλλά…

Γενικά, ωστόσο, με 18 γκολ και 4 ασίστ ήταν πρώτος σκόρερ της (2ος στο πρωτάθλημα) και από τους πρωταγωνιστές της μάλλον εύκολης παραμονής στην Super Lig της Ντεμιρσπόρ. Έχει συμβόλαιο μαζί της ως το 2024. Αλλά ποιος ξέρει αν θα μείνει όντως τόσον καιρό εκεί; Τρία χρόνια στην ίδια ομάδα έχει καταφέρει να κλείσει μόνο στην Ίντερ, από τα 17,5 ως τα 20,5 του. Δώδεκα χρόνια μετά, λίγα έχουν αλλάξει για τον Μάριο. Το ταλέντο του, αστείρευτο. Αλλά και η νοοτροπία του, πάντοτε… 17χρονου. Ίσως, πάντως, με λόγο σοβαρό -όπως επιχειρεί να εξηγήσει το ρεπορτάζ…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για SuperLig

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ