Ο Ισπανός δεξιός μπακ είναι ο τοπικός ήρωας της γενέτειράς του. Και για έλθει στον ΠΑΟΚ "συνωμότησαν" πολλά. Θα βγουν και σε καλό, όμως, όπως όλα δείχνουν!

Ζόαν Σάστρε: Ο ΠΑΟΚ χτύπησε φλέβα χρυσού!  Όταν ο Ζοζέ Μπότο έφτασε στην Ελλάδα, το sports365 έγραψε ότι είναι ο “γητευτής των ταλέντων“. Η δουλειά του στη Μπενφίκα άφησε εποχή. Και ο ίδιος αγαπάει πολύ αυτό που κάνει, δηλαδή να βρίσκει “διαμαντάκια”.

Ο Μπότο δίνει μεγάλη σημασία όχι μόνο στις ποδοσφαιρικές ικανότητες ενός νεαρού παίκτη, αλλά και στο χαρακτήρα και τον τρόπο που σκέφτεται, λειτουργεί και αντιδρά σε καταστάσεις. Ό,τι οι Άγγλοι αποκαλούν mindset. Η περίπτωση του Ζοάν Σάστρε έχει “σφραγίδα Μπότο” και στις δύο περιπτώσεις.


Ο τοπικός ήρωας του Πορέρες, του χωριού όπου ήλθε στη ζωή στις 30 Απριλίου του 1997, είναι ένας ποδοσφαιριστής με πολύ ταλέντο. Τέτοιο που στα 21 του το όνομά του έπαιξε για Μάντσεστρ Γιουνάιτεντ, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ. Και οι Γερμανοί έγραφαν για Αμβούργο και Γκλάντμπαχ. Συγχρόνως όμως είναι και ένας ποδοσφαιριστής σοβαρός και μετρημένος. Παίκτης ομάδας, αλλά και θετική παρουσία στα αποδυτήρια.

https://youtu.be/bl9nQszoOoo?t=345

Πολλά έπαιξαν ρόλο για να έλθει στον ΠΑΟΚ

Για να φτάσει στον ΠΑΟΚ… συνωμότησαν πολλά στην καριέρα του. Το πιο βασικό ήταν η λύση της συνεργασίας του Βιθέντε Μορένο με τη Ρεάλ Μαγιόρκα, τον Αύγουστο το 2020.  Με τον Μορένο ο Σάστρε ολοκληρώθηκε ποδοσφαιρικά. Ο ίδιος έχει πει ότι του χρωστάει πολλά.

Μαζί του (55 συμμετοχές σε δύο σεζόν) η Μαγιόρκα κέρδισε την άνοδό της από την 3η κατηγορία, στη Λα Λίγκα το 2019. Σ’ αυτή την πορεία ο Σάστρε έχει βάλει και το πρώτο του buzzer beater, όπως στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Το πέτυχε εναντίον της Μπανταλόνα στο 88ο λεπτό και χάρισε πολύτιμο βαθμό στη Μαγιόρκα.

Και γκολ νίκης, με την Οντίνιεντ

Λίγους μήνες αργότερα, χαρίζει 3 βαθμούς στην ομάδα και την εδραιώνει στην πορεία της για την άνοδο στη Β’ Κατηγορία. Βάζει το μοναδικό γκολ στον αγώνα με την Οντίνιεντ, πάλι με βολίδα έξω από την περιοχή, στο 66ο λεπτό. Το γήπεδο φωνάζει το όνομά του.

Ο Μορένο ήταν ο βασικός λόγος για τον οποίο ανανέωσε τη συνεργασία του με τη Μαγιόρκα, τον Ιούλιο του 2019, παρότι ο σύλλογος είχε σταθεί λίγο “εκβιαστικά¨ απέναντί του. Ο Ζοάν, βλέπετε, είπαμε: είναι τοπικός ήρωας στο νησί. Στους πανηγυρισμούς της ανόδου, η Δήμαρχος της πόλης του φόρεσε τη φανέλα του και του απένειμε τιμητική πλακέτα.

Υποβιβασμός, άμεση επάνοδος και… γκολάρα με Οβιέδο!

Ο Σάστρε έμεινε “στην ομάδα της καρδιάς του”, αλλά η σεζόν δεν πήγε καλά για τη Μαγιόρκα, που έπεσε άμεσα από τη μεγάλη κατηγορία. Τον Αύγουστο του ’20 ο Μορένο φεύγει από την ομάδα για την Εσπανιόλ,. Με τον Λουίς Γκαρθία στην τεχνική ηγεσία, ο Σάστρε παίζει σε 33 ματς στη Σεγούνδα και η Μαγιόρκα επιστρέφει στη Λα Λίγκα.

Ο Σάστρε έχει βοηθήσει σ’ αυτό και με μια απίστευτη γκολάρα απέναντι στην Οβιέδο για το 0-2 (τελικό 2-2). Σίγουρα ένα γκολ που μένει στη μνήμη. Δείτε το. Είναι το πρώτο στο βίντεο που ακολουθεί.

Γρήγορα θα έχει άλλη για ομάδα της καρδιάς του…

Για δεύτερη φορά στη Λα Λίγκα, πέρυσι, ο Σάστρε χάνει τη θέση του βασικού, αφού η ομάδα παίρνει δανεικό με οψιόν αγοράς τον Πάμπλο Μαφέο, από την Στουτγκάρδη. Στο πρώτο μισό της σεζόν παίζει μόνο σε 7 ματς. Στα πέντε ως αλλαγή προς το τέλος και μόνο σε δύο για 90 λεπτά.

Στην καλύτερή του ηλικία και με μια εξαιρετική πορεία για τη Μαγιόρκα, ο Σάστρε βλέπει την ομάδα της καρδιάς του να τον “χαντακώνει”, στο περίπου. Και, κάπως έτσι φτάνει τον Ιανουάριο στον ΠΑΟΚ, δανεικός, επίσης με οψιόν αγοράς -μόλις 400.000 ευρώ. Κάτι μας λέει ότι θα ενεργοποιηθεί. Και ότι ο Ζοάν θα έχει σύντομα -αν δεν έχει ήδη- άλλη ομάδα στην καρδιά του…

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για ΠΑΟΚ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θέλει να «δέσει» τον Τεό Ερναντές η Μίλαν
Ποδόσφαιρο

Θέλει να «δέσει» τον Τεό Ερναντές η Μίλαν