Ο Ιβοριανός ξαναβρίσκει στον Άρη τον Χουάν. Έναν παλιό του γνώριμο από τη Ρόμα, όπου πέρασαν μαζί μιάμιση σεζόν. Με μερικές... πολύ αξιοσημείωτες συνεργασίες μεταξύ τους, μάλιστα...

Ζερβινιό-Ιτούρμπε: “Τρόμος” αν… θυμηθούν τα παλιά! Για τον Ιβοριανό, κατά κόσμον Ζερβαί Λομπ Γιαό Κουασί, τα είπαμε και όταν έγινε γνωστό ότι ο Άρη είχε προχωρημένες επαφές μαζί του. Είναι ένας πολυσύνθετος παίκτης στην επίθεση, με πλουσιότατες παραστάσεις από μεγάλα πρωταθλήματα. Αν και στις 27 Μαΐου έκλεισε τα 35 του, αυτό δεν είναι ζήτημα για έναν ποδοσφαιριστή με έμφυτη ταχύτητα και υψηλό επίπεδο τεχνικής.

Φυσικά, ο τραυματισμός του στο χιαστό που τον κράτησε εκτός γηπέδων, πέρυσι, στην Super Lig από τα τέλη Οκτωβρίου ως και το τέλος της σεζόν, είναι ένα άλλο ζήτημα. Σχετικά, ο Άρης έχει πάρει πληροφορίες και από τον συμπαίκτη του στην Τραμπζνοσπόρ, Μανώλη Σιώπη. Και είναι ενθαρρυντικές. Εννοείται, ασφαλώς, ότι εξονυχιστικές θα είναι και οι ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις στον παίκτη πριν μπουν υπογραφές.

Ζερβινιό

Συμπαίκτες στη Ρόμα και το αξιοσημείωτο γκολ του Ιτούρμπε

Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν υπάρχει κάποια ανησυχητική ένδειξη. Και ο Ιβοριανός μάλλον είναι ήδη παίκτης του Άρη. Όπου θα σμίξει ξανά μ’ έναν παλιό του γνώριμο… Δεν είναι άλλος από τον Χουάν Ιτούρμπε. Οι δυο τους ήταν συμπαίκτες στη Ρόμα για μιάμιση σεζόν. Ο Παραγουανός βρήκε τον Ζερβινιό στην ιταλική πρωτεύουσα το καλοκαίρι του 2014 -ο Ιβοριανός είχε κλείσει ήδη μια σεζόν με τους Ρωμαίους.

Η Ρόμα είχε δώσει τότε 24.500.000 στην Ελλάς Βερόνα για τον Ιτούρμπε. Εν τέλει, δεν πήρε όσα ακριβώς ήθελε από τον παίκτη (5 γκολ και 4 ασίστ σε 67 ματς μαζί της). Έμεινε, όμως, στη μνήμη των φίλων της για ένα απ’ αυτά. Στις 24 Μαΐου του 2015, προτελευταία αγωνιστική της σεζόν, η Ρόμα έχει 67 βαθμούς. Και θέλει μόνο εκτός έδρας νίκη απέναντι στην “αιώνια” Λάτσιο (69 βαθμοί). Με 70 θα περάσει εκείνη 2η και απευθείας στους Ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Και ο Ιτούρμπε είναι αυτός που ανοίγει το σκορ στο 73′ για το τελικό 1-2. (Ακούστε την περιγραφή του σπίκερ της Ρόμα στο vid. Είναι από τις λίγες!)

Η ωραία συνεργασία τους στο 5-1 επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας…

Ήταν η παρακαταθήκη του για την επόμενη σεζόν. Όμως, το Γενάρη του 2016 και ο Ζερβίνιο και ο Ιτούρμπε έφυγαν από τη Ρώμη. Ο Παραγουανός δανεικός για την Μπόρνμουθ. Και ο Ζερβινιό, με 18.000.000 ευρώ μεταγραφή για την Κίνα. Η Ρόμα κατάφερνε -και χάρη στον Ιτούρμπε να βγει κατευθείαν στους Ομίλου για 2η σερί σεζόν τότε. Την προηγούμενη, το είχε πετύχει πολύ πιο εύκολα χάρη και στα 9 γκολ και τις 12 ασίστ του Ιβοριανού στη Seriε A.

Και, κάπως έτσι, στο ματς με τη ΤΣΣΚΑ Μόσχας για το Τσάμπιονς Λιγκ της σεζόν 2014-15, Ζερβίνιο και Ιτούρμπε έδωσαν μια πολύ ωραία παράσταση στο “Ολίμπικο”. Ο Ζερβινιό “σέρβιρε”, ο Ιτούρμπε άνοιξε το σκορ. το αντίστροφο έγινε στο 2-0… Ο Ιτούρμπε είχε και την ασίστ στον Μαϊκόν για το 3-0, ενώ ο Ζερβινιό, από ασίστ του Φραντσέσκο Τότι έκανε το 4-0. Στο ματς, ο Ιτούρμπε έγινε αναγκαστική αλλαγή λόγω τραυματισμού στο 26′, ενώ πρέπει να πούμε ότι Κώστας Μανωλάς και Βασίλης Τοροσίδης έπαιξαν και στα 90′ του αγώνα, που έληξε με 5-1…

Ο Ζερβινιό, με άλλα λόγια, βρίσκει πάλι στη Θεσσαλονίκη έναν παλιό του γνώριμο, με καλές αναμνήσεις από την προηγούμενη συνεργασία τους. Και ο Άρης μπορεί να ελπίζει πολλά και από τη νέα τους. Οι δυο τους είναι σε θέση να προσφέρουν πολλά στην επίθεση της ομάδας. Και σε… καλές βραδιές όπως η πιο πάνω; Δεν το συζητάμε καν…

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Άρης

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι