Η προσωπική ιστορία ζωής του πιθανότατου νέου αποκτήματος του Άρη είναι παράδειγμα θέλησης. Έμαθε ποδόσφαιρο ξυπόλητος. Αλλά έφτασε στην Πρέμιερ Λιγκ και τη Serie A. Και ξεπέρασε πολλά...

Ζερβίνιο: Ένα διαμάντι με ψυχή λιονταριού στον Άρη! Στις 27 Μαΐου, εφέτος, ο Ζερβαί Λομπ Γιαό Κουασί έκλεισε τα 35 του χρόνια. Είδε το πρώτο φως της ζωής στην Ανιάμα, της Ακτής Ελεφαντοστού. Στη χώρα του, που λυμαινόταν για πάρα πολλά χρόνια η Γαλλία, τον φωνάζουν Ζερβινιό. Οι υπόλοιποι τον ξέρουμε ως Ζερβίνιο, αφού είναι ένα βραζιλιάνικο παρατσούκλι, για το στιλ παιχνιδιού του.

Πίσω στο 1985, η κατάσταση στην Ακτή Ελεφαντοστού ήταν πολύ χειρότερη απ’ ό,τι είναι σήμερα. Η οικονομική κρίση μάστιζε τη χώρα, που κέρδισε την ανεξαρτησία της το 1958. Και ο Ζερβίνιο μεγάλωσε όπως όλα τα παιδιά της ηλικίας του. Μέσα στην φτώχεια, την πείνα, τις κακουχίες, την απειλή ασθενειών που, εκεί, θα μπορούσαν όλες να καταλήξουν στο θάνατο…

Έμαθε μπάλα χωρίς παπούτσια!

Σε μια συνέντευξή του στον Guardian, στα χρόνια του στην Άρσεναλ, ο Ζερβίνιο είχε πραγματικά συγκινήσει. “Στην Ακτή Ελεφαντοστού”, είχε πει, “ήταν τότε σπάνιο να έχεις καν παπούτσια. Πόσο μάλλον ποδοσφαιρικά. Στην Ακαδημία που έμαθα ποδόσφαιρο μας έλεγαν: “Να μάθετε να κάνετε τα πάντα χωρίς παπούτσια. Έτσι θα έχετε καλύτερο κοντρόλ της μπάλας. Και όταν θα φορέσετε και παπούτσια θα είστε πολύ καλύτεροι…”

Το κόλπο αυτό ανύψωσης ηθικού, φυσικά, δεν έπιασε με όλους. Με τον Ζερβίνιο, όμως, έπιασε. Διότι είχε πολύ ταλέντο. Έπαιξε αρχικά για την Αμπιτζάν και την Τουμοντί της πατρίδας του. Στα 17 του, το 2004  σκάουτ της Μπέβερεν τον πήραν στο Βέλγιο. Και εκεί, με… παπούτσια πια, φυσικά, το άστρο του Ζερβίνιο άρχισε να φωτίζει. Με τη μεγάλη ομάδα της Μπέβερεν, από το  2005 ως το 2008, ο Ιβοριανός μέτρησε 66 ματς (16 γκολ, 5 ασίστ). Και οι εμφανίσεις του, του άνοιξαν το δρόμο για τη Γαλλία.

Λε Μαν, Λιλ και Άρσεναλ οι επόμενοι σταθμοί του…

Η Λε Μαν τον αγοράζει με 650.000, αλλά δύο χρόνια και 67 ματς (13 γκολ, 11 ασίστ) αργότερα, παίρνει 6.500.000 από τη Λιλ για να τον δώσει. Και εκεί είναι που ο παίκτης πραγματικά “ανθίζει”. Η όρεξη για δουλειά στις προπονήσεις, το πείσμα και το πάθος του στο γήπεδο, αλλά και τα 36 γκολ και οι 20 ασίστ σε 93 ματς μαζί της, φέρνουν το κάποτε ξυπόλητο παιδί που από θαύμα γλίτωσε τον Δάγγειο Πυρετό ή και τίποτε χειρότερο στην πατρίδα του, στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου.

Η Άρσεναλ δίνει 12.000.000 για να τον αποκτήσει. Και ο ίδιος αρχίζει να ακολουθεί ένα μοτίβο “διετιών” στην καριέρα του. Στα δύο που περνάει με τους “Κανονιέρηδες” δείχνει και πάλι το ταλέντο του. Δίνει μαζί της 63 ματς με 11 γκολ και 2 ασίστ και μετά φεύγει για τη Ρόμα. Εκεί, συμπαίκτης και με τους Κώστα Μανωλά, Χοσέ Χολέμπας και Βασίλη Τοροσίδη… σπάει το “μοτίβο” του. Μένει 2,5 χρόνια μαζί της (88 ματς, 26 γκολ, 20 ασίστ), πριν, το Γενάρη του 2016 πια, στα 29 του, φύγει για την Κίνα και τη Χεμπέι Τσάινα Φόρτσιουν. Οι Κινέζοι δίνουν 18.000.000 ευρώ στη Ρόμα για να τον πάρουν.

Στην Πάρμα βρήκε ξανά τον καλό εαυτό του

Μια ρήξη χιαστού τον κρατάει για καιρό μακριά από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις. Προλαβαίνει με την ομάδα μόνο 29 ματς (4 γκολ, 9 ασίστ) πριν, στα 31 του πια, Αύγουστο του 2018 ξαναπάει στην Ιταλία για την Πάρμα. Εκεί, βρίσκει ξανά τον καλό εαυτό του. Σε 89 ματς πετυχαίνει 25 γκολ (8 ασίστ), πριν, πέρυσι τον Αύγουστο φύγει για την Τραμπζνοσπόρ των Τάσου Μπακασέτα και Μανώλη Σιώπη.

Εάν έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του, μπορεί να δώσει πολλά

Στην Τουρκία πέρυσι, μια νέα ρήξη χιαστού, στο ματς με τη Ριζεσπόρ τον κρατάει από τις 29 Οκτωβρίου πέρυσι εκτός αγώνων ως το τέλος της σεζόν. Είναι κάτι που ο Άρης πρέπει να εξετάσει προσεκτικά πριν ολοκληρώσει τη μεταγραφή -αν και όλες οι πληροφορίες λένε ότι ο Ζερβίνιο, με τη λιονταρίσια ψυχή του, είναι πια τελείως καλά.

Διεθνής (88 φορές -23 γκολ, 25 ασίστ) από πριν κλείσει τα 21 του ήδη, ήταν παρών και στο Μουντιάλ του 2014. Όταν η Ελλάδα (με… Μανωλά, Χολέμπας και Τοροσίδη μέσα), απέκλεισε την Ακτή Ελεφαντοστού από τη φάση των ομίλων. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να προσθέσει ποιότητα και εμπειρία στα άκρα της επίθεσης του Άρη. Και, φυσικά, ένας άνθρωπος που η στάση ζωής του μπορεί να φέρει και ένα ωραίο παράδειγμα στα αποδυτήριά της…

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Άρης

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Теннис Cегодня » Лайвскор, Результаты, Ставки И Статистик
mostbet-ru-serg

Теннис Cегодня » Лайвскор, Результаты, Ставки И Статистик