Με κοινή θητεία και στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, τους δύο φίλους ενώνει και η σπουδαία Εθνική Κροατίας που, ως μέλη της, έφτασαν στον τελικό του Μουντιάλ της Ρωσίας. Στη Σούπερ Λιγκ θα είναι, βέβαια, αντίπαλοι. Αλλά μόνο στο χορτάρι...

Βρσάλικο-Βίντα: Τα “κολλητάρια” Ολυμπιακού και ΑΕΚ! Για το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι, βεβαίως, τιμή να έχει εφέτος στις τάξεις του δύο παίκτες με παρουσία σε τελικό Μουντιάλ. Αλλά ο Σίμε Βρσάλικο και ο Ντομαγκόι Βίντα, δε μοιράζονται μόνο την παρουσία τους στη Σούπερ Λιγκ. (Και, φυσικά, την αντιπαλότητά τους, πλέον, στον αγωνιστικό χώρο και μόνον). Και δεν είναι καν παλιοί γνωστοί. Είναι φίλοι καρδιακοί!

Ο μικρότερος της παρέας, ο Βρσάλικο, ήλθε στη ζωή στις 10 Ιανουαρίου του 1992. Αποτελεί προϊόν των Ακαδημιών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, όπου και έπαιξε για πρώτη φορά ως επαγγελματίας. Λοκομοτίβα, Τζένοα και Σασουόλο ήταν οι επόμενοι σταθμοί της καριέρας του. Στην Ατλέτικο Μαδρίτης του Ντιέγκο Σιμεόνε έκανε σπουδαίο όνομα Μια σεζόν, το 2018-19 την πέρασε στην Ίντερ. Και, πλέον, είναι η μεταγραφή -ως τώρα- του καλοκαιριού για τον Ολυμπιακό.

Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ και, βέβαια, ο άθλος της Ρωσίας

Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ είναι και το πρώτο κοινό σημείο αναφοράς για τους δύο φίλους. Ο Ντομαγκόι, που στις 29 Απριλίου έκλεισε τα 32, πήγε εκεί από την Όσιγιεκ. Ξαναέπαιξε στη Ντιναμό και μετά πήγε σ’ αυτήν του… Κιέβου. Από την Μπεσίκτας στην ΑΕΚ, πλέον, ο δυναμικός -και… πειραχτήρι- Βίντα, ξανασμίγει με τον Βρσάλικο στην Ελλάδα. Και έχουν να θυμηθούν όχι μόνο τα κοινά τους χρόνια στο Ζάγκρεμπ. Αλλά, φυσικά και τον άθλο της Εθνικής τους Ομάδας στη Ρωσία.

Για την ιστορία να πούμε ότι ο Βρσάλικο έχει γράψει 96 συμμετοχές με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ (1 γκολ, 14 ασίστ) και 52 ματς με την Εθνική Κροατίας. Ο Βίντα, πάλι, έχει 68 ματς με την Ντινάμο (8 γκολ, 5 ασίστ) και… παρά δύο 100 με την Εθνική Κροατίας!

Σε 98 εμφανίσεις με τη “Χρβάτσκα”, ο στόπερ της ΑΕΚ -που πάντα παίρνει θέση και μπροστά στις στημένες φάσεις- έχει, μάλιστα και 4 γκολ με το εθνόσημο στο στήθος…

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για ΑΕΚ

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ολυμπιακός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι