Έξω καρδιά και μέγα πειραχτήρι, ο Κροάτης στόπερ, που είναι στόχος της Ένωσης, έχει ξεχωριστή ιστορία πίσω του. Έχει πληρώσει την... πιο ακριβή μπύρα του κόσμου, αλλά και τηλεοράσεις για ένα ολόκληρο θάλαμο ασθενών στην Τουρκία. Και μετά το Μουντιάλ του 2018, πανηγύρισε πάνω σε άλογο και μετά πήγε να ταΐσει τα γουρούνια του...

Βίντα: Ένας… viva la vida “κέρβερος” για την ΑΕΚ; Κοντά στην ολοκλήρωση μιας σπουδαίας μεταγραφής είναι η “Ένωση”. Και δεν ξέρουμε αν η πιθανή άφιξη του Ντομαγκόι Βίντα θα έχει ως μουσική υπόκρουση το εμβληματικό και πολυβραβευμένο τραγούδι των Coldplay. Θα μπορούσε, ωστόσο να είναι ο προσωπικός του “ύμνος”. “Ζήτω η ζωή”! Διότι ο 33χρονος (τα έκλεισε στις 29 Απριλίου) διεθνής Κροάτης σέντερ μπακ όχι μόνο παραλίγο “να κυβερνήσει τον κόσμο”, στο Μουντιάλ του 2018. Αλλά είναι κι ένας έξω καρδιά, χωρατατζής και εξωστρεφής άνθρωπος που χαίρεται τη μπάλα, όσο χαίρεται και τη ζωή.

Όταν κυκλοφόρησε το Viva La Vida, των Coldplay, το 2008, σάρωσε τα τσαρτς σ’ όλο τον κόσμο. Και έγινε το τραγούδι των πανηγυρισμών όχι μόνο του Αμβούργου και του Αννόβερου, αλλά και της “μαγικής” Μπαρτσελόνα εκείνης της σεζόν. Επιλογή του Πεπ Γκουαρδιόλα, μεγάλου φαν του συγκροτήματος, το Viva La Vida έπαιζε πριν από τα παιχνίδια της ομάδας, εν είδει ύμνου. Και εκείνη τη σεζόν η Μπάρτσα έκανε το έξι στα έξι, ο πρώτος σύλλογος που τα καταφέρνει ποτέ: La Liga, Κύπελλο, Σούπερ Καπ Ισπανίας, Παγκόσμιο Συλλόγων, ΟΥΕΦΑ Σούπερ Καπ και, βέβαια, Τσάμπιονς Λιγκ.

Από την Όσιγιεκ στη Μπάγερ και πίσω στην πατρίδα…

Ο Ντομαγκόι Βίντα, εκείνη τη χρονιά έπαιζε στην Όσιγιεκ, περιοχή όπου είδε το φως της ζωής. Με πατέρα επίσης ποδοσφαιριστή της ομάδας, τον Ρούντικ, πήγε στις Ακαδημίες της στα 13 του και έγινε επαγγελματίας πριν καν κλείσει τα 18 του. Και στο τέλος της μαγικής σεζόν της Μπάρτσα, πήρε και το βραβείο του “Πιο Ελπιδοφόρου” παίκτη της χώρας. Η Ντινάμο τον περίμενε πώς και πώς. Αλλά με 2.500.00 ευρώ, ήταν η Μπάγερ Λεβερκούζεν που τον απέκτησε, το 2010. Ήταν και η χρονιά που, στα 20 του, έγινε και διεθνής με τη μεγάλη ομάδα.

Στη Γερμανία δεν έπιασε. Και τον Ιούλιο του 2011 επιστρέφει στην πατρίδα του για τη Ντινάμο. Πότε ως κεντρικός αμυντικός και πότε ως δεξιός μπακ, ο Βίντα έφτιαξε πολύ καλό όνομα στο Ζάγκρεμπ. Και για 5.000.000 ευώ, το  Γενάρη του 2013, πάει στη Ντινμό Κιέβου. Και εκεί, έφτασε την καριέρα του σε πρωτόγνωρα ύψη. Ο Όλεγκ Μπλαχίν τον καθιερώνει ως στόπερ. Και με δικό του γκολ, κατά της Ντνίπρο, η Ντιναμό Κιέβου παίρνει το 2015 το πρώτο της πρωτάθλημα μετά από έξι “άνυδρα” χρόνια.

Τα… λίγα ποτηράκια παραπάνω στο Κίεβο και το Μουντιάλ του 2018

Στο Κίεβο έγινε αγαπημένος της κερκίδας. Κι εκείνος αγάπησε την ομάδα και την πόλη. Δεν έφυγε από την ουκρανική πρωτεύουσα ούτε το επεισοδιακό 2014. Αλλά του… βγήκε και το Viva La Vida, ένα βράδυ του Νοεμβρίου του 2016, οταν ήπιε κάτι τις παραπάνω και το αλκοτέστ του κόστισε πρόστιμο και άδεια οδήγησης για κάποιους μήνες. Στη Μπεσίκτας πήγε ως ελεύθερος, το Γενάρη του 2018. Και το καλοκαίρι εκείνης της σεζόν έζησε τις πιο σημαντικές στιγμές της ποδοσφαιρικής ζωής του, όταν η σούπερ Εθνική Κροατίας της εποχής, με τον ίδιο βασικό, σκόνταψε μόνον πάνω στη Γαλλία στον τελικό του Μουντιάλ.

Στην επιστροφή της ομάδας στη χώρα και μέσα στη γενική αποθέωση, ο Βίντα… παραλίγο να πέσει από την οροφή του λεωφορείου από την, χμ… ας πούμε υπερβολική ευφορία του. Δεν τον έσωσε ο “κολλητός” του, Σίμε Βρσάλικο, αλλά ο Ντάνιελ Σούμπασιτς, σήμερα γκολκίπερ της Χάιντουκ. Και ήταν, φυσικά, ο Βίντα, που σταμάτησε το πούλμαν και έδινε το ρυθμό, με παλαμάκια στο πλήθος που επευφημούσε. Στη γιορτή προς τιμήν του, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Ντόνζι Μίχολιατς οι συμπατριώτες του τον αποθέωσαν πάνω σε… άλογο. Αλλά μετά τους πανηγυρισμούς, πήγε στη μεγάλη φάρμα που έχει εκεί, για να ταΐσει τα γουρούνια του, μαζί με τους εργάτες. Είναι ένας άνθρωπος απλός, αλλά και μέγα πειραχτήρι.

Μια… πανάκριβη μπύρα και οι τηλεοράσεις στους ασθενείς του νοσοκομείου…

Στα χρόνια του στη Ντινάμο Ζάγκρεμπ ένα μπουγέλο με μπίρα στους συμπαίκτες του κόστισε 100.000 ευρώ πρόστιμο, από τον Άντε Τσάτσιτς. Στο Μουντιάλ του 2018 (διότι ήταν παρών, χωρίς να παίξει καθόλου, ωστόσο και σ’ αυτό του 2014) πανηγύρισε τη νίκη επί της Ρωσίας φωνάζοντας “Δόξα στην Ουκρανία“. Είπε, μετά ότι ήταν ένα αστείο. Αλλά οι Ρώσοι δεν το πήραν έτσι και έγινε ένας γερός χαμούλης… Έχει κάνει στη σύζυγό του, Ιβάνα Γκούγκιτς, πρώην Μις Κροατία, καντάδα που… σταμάτησε το περιπολικό. Και, γενικά, είναι τύπος παρορμητικός και γι’ αυτό πολύ συμπαθής στη χώρα του, αλλά και απ’ όπου αλλού κι αν πέρασε.

Με την Ιβάνα ο Βίντα έχει σχέση πολλά χρόνια. Έκαναν και κόρη, το 2015, πριν ανεβούν τα σκαλιά της εκκλησίας το 2017. Ο παίκτης είναι γενικά θρήσκος, με τατού στο χέρι τον αγιοποιημένο Πάπα Ιωάννη Παύλο τον Β’. Και είναι και καλή καρδιά. Όταν η σύζυγός του μπήκε στο νοσοκομείο για λίγες μέρες, πριν από κάποιο καιρό, για ένα μικρό πρόβλημα υγείας, ο Βίντα αγόρασε τηλεοράσεις για όλους τους ασθενείς στο θάλαμο, που δεν είχαν λεφτά για να νοικιάσουν και να περνάει η ώρα τους.

Ο υποψήφιος για παίκτης της ΑΕΚ, είναι γενικά μια σημαντική ποδοσφαιρική προσωπικότητα στην Κροατία. Και πολύ αγαπητός έγινε και στη Μπεσίκτας με την οποία πήρε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Σούπερ Καπ το 2021. Στο παλμαρέ του έχει 4 ακόμη πρωταθλήματα (από 2 με την κάθε… Ντινάμο), 3 Κύπελλα κι ένα Σούπερ Καπ. Παρότι με κλεισμένα τα 33 του, τα τελευταία χρόνια δεν έχει κανέναν σοβαρό τραυματισμό, είναι πολύ εργατικός στις προπονήσεις και πολύ δυναμικός στο γήπεδο. Και, φυσικά… ακόμη πιο δυναμικός στα αποδυτήρια και στα πούλμαν των αποστολών, ως “ψυχή της παρέας”…

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για ΑΕΚ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ