Ο Ντμίτρι μπορεί να έχει την άποψή του. Αλλά, στ' αλήθεια πιστεύει κανείς ότι ένας χωρατατζής που ντύθηκε Deadpool για να παραλάβει το μετάλιο του πρωταθλητή Ρωσίας και το 2020 κυκλοφόρησε "ροζ" βίντεό του είναι ένας παίκτης που -ειδικά- ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα καλωσόριζε στα αποδυτήριά του;

Τζιούμπα: Μάλλον μόνο ο… Σέλουκ τον βλέπει στον ΠΑΟΚ! Ο γνωστός -και λίγο… εκκεντρικός (για να μην πούμε πολύ)- ατζέντης ήταν εκείνος που, από… μόνος του δημιούργησε θέμα απόκτησης του Ρώσου επιθετικού στον “Δικέφαλο”. “Θα ήταν ό,τι καλύτερο για τον ίδιο και την ομάδα”, ήταν τα λόγια του. Αλλά του Σέλουκ είναι… δουλειά του να τα βλέπει έτσι τα πράγματα για τους πελάτες του. Τον ΠΑΟΚ, όμως, τον ρώτησε;

Και το λέμε αυτό διότι ο σχεδόν δίμετρος (197 εκατοστά για την ακρίβεια) Τζιούμπα δεν μπαίνει σε αμφισβήτηση ως σέντερ φορ. Αν και έχει παίξει μόνο στη Ρωσία (σε Σπαρτάκ Μόσχας, Τομ Τομσκ, Ροστόφ, Άρσεναλ Τούλα και Ζενίτ), ότι το… έχει με το γκολ, το έχει σίγουρα. Παρότι λίγο “βαρύς” και όχι ιδιαίτερα τεχνίτης, σε 390 ματς έχει σκοράρει 148 φορές κι έχει και 86 ασίστ. Και με την Εθνική Ρωσίας, σε 55 ματς έχει βρει δίχτυα 30 φορές κι έχει σερβίρει άλλα 16 γκολ.

Το… αυτογκόλ (σχεδόν κυριολεκτικά!) με την Μάσα-Μαρία Ορζούλ

Αυτό όμως είναι το αγωνιστικό του προφίλ. Αλλά υπάρχει και το εξωαγωνιστικό. Και, όπως και να το κάνουμε, ιδιαιτέρως κολακευτικό δεν είναι. Και δύσκολα, πάντως, ταιριάζει στον σημερινό ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη, αλλά -κυρίως- και του Ραζβάν Λουτσέσκου. Να εξηγήσουμε αμέσως τι εννοούμε. Το όνομα του… Αρτέμη (Αρτιόμ – Αρτέμ, στα ρωσικά) έχει έλθει στην επιφάνεια τρεις φορές για λόγους που δεν έχουν να κάνουν με τα γκολ του.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Masha Orzul (@mashaorzul)


Η πρώτη ήταν το… αυτογκόλ του (σχεδόν κυριολεκτικά!) με τη διάσημη στη Ρωσία παρουσιάστρια αθλητικών εκπομπών Μάσα (όχι όπως στο βίντεο) Μαρία Ορζούλ. Για κάποιο λόγο, πριν από περίπου δυο χρόνια, ο Τζιούμπα έκρινε ότι το θέαμα της Μαρίας ήταν τόσο σέξυ που άξιζε ένα παιχνίδι με τον… μικρό Αρτέμη, αν μας εννοείτε τι εννοούμε. Για κάποιο άλλο λόγο βιντεοσκόπησε την όλη φάση στο κινητό του. Και για έναν τρίτο λόγο κράτησε το βίντεο στο εν λόγω κινητό.

Προσωρινός αποκλεισμός από την Εθνική και ο… Deadpool -ανηγυρισμός

Για να μη λέμε πολλά, χάκερς που είχαν το βίντεο στα χέρια τους πια, του ζήτησαν 5.000.000 ευρώ για να μην το κάνουν βούκινο. Δεν τα έδωσε και… το έκαναν. Το σούσουρο οδήγησε στον αποκλεισμό του για κάποιο διάστημα από την Εθνική ομάδα. Εθνική με την οποία έκανε ντεμπούτο το 2011 σε φιλικό κατά της Ελλάδας. Μετά το αντίο των Ίγκορ Ακινφέεβ και Σεργκέι Ιγκνάτοβιτς έγινε και αρχηγός της. Και μεγαλύτερη στιγμή του ήταν στο Παγκόσμιο της Ρωσίας, όταν ισοφάρισε με πέναλτι το ματς με την Ισπανία σε 1-1 και τελικά η ομάδα του έφτασε στους 8.

Τέλος πάντων, το θέμα πέρασε στη λήθη -στην τελική δεν έκανε και κάποιο έγκλημα ο άνθρωπος. Αλλά μετά το 6-1 επί της Λοκομοτίβ Μόσχας και τη φιέστα για την κατάκτηση του 80υ τίτλου για τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, την περασμένη σεζόν, ο Τζιούμπα έγινε ξανά διάσημος όχι για τα γκολ του. Ανέβηκε στο βάθρο για να παραλάβει το μετάλιό του με στολή… Deadpool. Χιουμοράκι. Και, άντε, στο παλιάμπελο κι αυτό.

Το “όχι” στην Εθνική Ρωσίας λόγω ουκρανικής καταγωγής…

Πλην όμως, πολύ πρόσφατα, συνέβη και το τρίτο αξιοπρόσεκτο γεγονός. Αν και η Ρωσία, μετά από απόφαση της FIFA, δε θα παίξει στα προκριματικά του Μουντιάλ, ο προποινητής της Εθνικής Βάλερι Κάρπιν, έκανε κλήσεις για φιλικά με τη Νέων, ώστε η ομάδα να παραμείνει σε φόρμα. Και, φυσικά, κάλεσε και τον αρχηγό της. Αλλά ο Τζιούμπα είπε “όχι” στην κλήση. Και ο λόγος είναι η ουκρανική (από τον πατέρα του) καταγωγή του.

Η απόφασή του βρήκε λίγους υποστηρικτές και πολλούς πολέμιους εντός της χώρας. Κάποιοι -υπερβολικοί- μίλησαν έως και για “προδοσία”. Κάποιοι για οριστική αποπομπή του από την Εθνική. Και, σε κάθε περίπτωση, το κλίμα πλέον στη Ρωσία είναι βαρύ για τον Αρτέμ. Ενδιαφέρον απο “δυτικές” ομάδες, πάντως, υπάρχει. Και, ίσως και εσείς να συμμερίζεστε την άποψη του Σέλουκ.

Ότι, δηλαδή, ο Ραζβάν Λουτσέσκου είναι ο πιο κατάλληλος προπονητής για να υποδεχθεί έναν τέτοιο χωρατατζή και… έξω καρδιά (και όχι μόνο καρδιά. Έξω…) στα αποδυτήριά του. Και ότι ο ΠΑΟΚ είναι -και από αυτή την άποψη που μόλις τονίσαμε- η ιδανική τέτοια ομάδα για να συνεχίσει ο Τζιούμπα την καριέρα του. ΟΚ. Και πιο περίεργα πράγματα έχουν συμβεί. Αλλά προσωπική μας άποψη είναι ότι η οπτική του Σέλουκ λίγη σχέση έχει με την… πραγματική πραγματικότητα…

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για ΠΑΟΚ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι