Στην τακτική που σκέφτεται να εφαρμόσει εφέτος ο Κάρλος Κορμπεράν τουλάχιστον δύο παίκτες που ήταν "υπ' ατμόν" βρίσκουν ξανά... μέλλον στην ομάδα. Παρόλα αυτά οι μεταγραφικές κινήσεις των πρωταθλητών δεν έχουν τελειώσει και τα δύο ματς με τον Απόλλωνα Λεμεσού θα κρίνουν πολλά...

Το σχέδιο του Κορμπεράν για τα άκρα και οι “κομμένοι”… Το ρόστερ του Ολυμπιακού, το έχουμε πει πολλές φορές είναι πολύ μεγάλο. Με πάνω από 40 παίκτες αυτή τη στιγμή. Και από την αρχή της μεταγραφικής περιόδου έχουν μπει σ’ αυτό και οι Σίμε Βρσάλικο, Φίλιπ Ζινκερνάγκελ, Ντόρον Λάιντνερ, Αμπουμπακάρ Καμαρά, Κόνραντ Ντε Λα Φουέντε, Ιν-Μπεόμ Χουάνγκ… Και… υπάρχει ακόμη συνέχεια!

Οι πληροφορίες από το λιμάνι λένε ότι, κατ’ αρχάς, ο Ισπανός θέλει οπωσδήποτε έναν ακόμη ακραίο για την επίθεση. Ο Ζινκερνάγκελ δείχνει να θέλει να παίζει και πιο μέσα στον άξονα, ακόμη και ως δημιουργικός χαφ. Το ζήτημα όμως δεν είναι αυτό. Ο Κάρλος Κορμπεράν θέλει εφέτος τα εξτρέμ της ομάδας να παίζουν με “ανάποδο” πόδι. Ο Ντε Λα Φουέντε, για παράδειγμα, που σίγουρα είναι μια πολύ ποιοτική προσθήκη, προορίζεται για τα αριστερά, αν και δεξιοπόδαρος. Και ο Κορμπεράν ψάχνει πια για αριστεροπόδαρο, επίσης καλό στο “ένας με έναν”, που θα παίζει από δεξιά.

Ιδιαίτερη εκτίμηση στον Κουντέ – τι θα γίνει με τον Χασάν

Η τακτική αυτή που έχει αποφασίσει ο Ισπανός τεχνικός έχει να κάνει και με το γεγονός ότι, στον λίγο καιρό που είναι στον πάγκο, έχει εκτιμήσει ιδιαίτερα την απόδοση του Πιέρ Κουντέ. Ο Κορμπεράν θεωρεί ότι η παρουσία του Καμερουνέζου επιτρέπει στην ομάδα να “ρισκάρει” με εξτρέμ που συγκλίνουν προς τον άξονα (αυτό το νόημα έχει και το “ανάποδο” πόδι), χωρίς ο Ολυμπιακός να μένει ακάλυπτος αμυντικά.

Οι πρωταθλητές είναι ακόμη στην αγορά πιθανόν για έναν αριστερό μπακ και σίγουρα για έναν στόπερ, όπως, και για ένα “δεκάρι”. Οι πληροφορίες λένε και για σέντερ φορ. Όμως, πλέον, η κατάσταση είναι λίγο ρευστή ως προς τους δύο τελευταίους. Κι αυτό επειδή, παρά την παραχώρηση του Τικίνιο, ο Κορμπεράν δείχνει πια διστακτικός είτε στον “παροπλισμό” είτε στον δανεισμό του Αχμέντ Χασάν. Ο Αιγύπτιος έκλεισε τα 29 του τον Μάρτιο. Με τον Ολυμπιακό έχει γράψει από το 2018 ως σήμερα 95 συμμετοχές, με 38 γκολ και 7 ασίστ.

Θα βρει θέση στο ροτέισον και ο Μάριος Βρουσάι…

Πέρυσι, στην Κονιασπόρ είχε 11 γκολ και 4 ασίστ σε 33 ματς. Και έχει, επίσης, στα ατού του ότι είναι ένας πειθαρχημένος παίκτης, υγιές στοιχείο στα αποδυτήρια και έχει εμπειρία συνεργασίας με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Στην τακτική που έχει εφέτος στο μυαλό του ο Κορμπεράν, ο Χασάν μπορεί να πάρει ματς στα πόδια του και γι’ αυτό είναι πια πολύ πιθανό να μείνει.

Κι όσο για το δημιουργικό τομέα, με τον Μάριο Βρουσάι όχι απλώς εκτός λίστας “κομμένων” πλέον, αλλά και σε ρόλο εξτρέμ, οι πιθανότητες να μείνει και αυτός στην ομάδα έχουν πλέον αυξηθεί πολύ. Μόλις έκλεισε τα 24, “διψάει” για ευκαιρίες και, το κυριότερο, χρησιμοποιεί και τα δύο πόδια εξίσου καλά.

Σ’ έναν Ολυμπιακό που, όπως θέλει ο Κορμπεράν, θα υπάρχει πολλή κίνηση και εναλλαγές θέσεων από τη μέση και μπροστά, μπορεί να είναι μέρος του “ροτέισον”. Και συγχρόνως, εάν όλα αυτά “βγουν” στο γήπεδο, ένα “δεκάρι” ίσως δεν είναι απολύτως απαραίτητο. Τα παιχνίδια με τον Απόλλωνα Λεμεσού (18 και 25 του μηνός) θα δείξουν -αλλά και θα κρίνουν- πολλά…

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ολυμπιακός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι