Το “Πιτ Μπουλ” βρήκε παρέα και ο ΟΦΗ… ηρεμία πίσω! Ο Μιγκέλ Μεγιάδο ήταν και παραμένει αγαπημένος της κερκίδας της κρητικής ομάδας. Το παρατσούκλι που του έχουν δώσει, άλλωστε, τα λέει όλα. Όμως ο Αργεντινός ταλαιπωρήθηκε αρκετά από τραυματισμούς εφέτος. Η πρώτη φορά που έπαιξε δίδυμο με το Χιλιανό Φελίπε Γκαγιέγος ήταν στο ματς με […]

Το “Πιτ Μπουλ” βρήκε παρέα και ο ΟΦΗ… ηρεμία πίσω! Ο Μιγκέλ Μεγιάδο ήταν και παραμένει αγαπημένος της κερκίδας της κρητικής ομάδας. Το παρατσούκλι που του έχουν δώσει, άλλωστε, τα λέει όλα. Όμως ο Αργεντινός ταλαιπωρήθηκε αρκετά από τραυματισμούς εφέτος. Η πρώτη φορά που έπαιξε δίδυμο με το Χιλιανό Φελίπε Γκαγιέγος ήταν στο ματς με τον Παναιτωλικό!

Ε, αυτό ήταν. Ο Μεγιάδο βρήκε αμέσως πατήματα με τον Χιλιανό και κάνει μαζί του ένα δίδυμο που, ανασταλτικά λειτουργεί άψογα στη μεσαία γραμμή του ΟΦΗ. Και γεμίζει αισιοδοξία τον Νίκο Νιόπλια για ακόμη καλύτερα πράγματα τη νέα χρονιά. Την αισιοδοξία του τονώνουν και οι αριθμοί.

Με βάση αυτούς, στα 753 αγωνιστικά λεπτα που ο Μεγιάδο έχει παίξει στο πλάι του Γκαγιέγος, ο ΟΦΗ δέχεται γκολ κάθε 188 λεπτά, δηλαδή, λιγότερο από ένα ανά παιχνίδι. Συγκεκριμένα έχει δεχθεί γκολ από Παναιτωλικό, Ιωνικό, Άρη και ΑΕΚ, ματς όμως στα οποία δεν έχασε. Τα κέρδισε όλα, εκτός απ’ αυτό με τον Άρη. Και, μάλιστα, στο 2-1 επί του Ιωνικού, είχε και γκολ από τον Γκαγιέδο -άνοιξε το σκορ.

Βελτιωμένη αμυντική λειτουργία

Ο ΟΦΗ, παρόντων και των δύο στον άξονα, κράτησε το μηδέν πίσω με Λαμία, Παναθηναϊκό, Ατρόμητο και Βόλο. Βεβαίως, το “Πιτ Μπουλ” και ο Χιλιανός δεν είναι οι μόνοι παίκτες που αμύνονται στην ομάδα του Νιόπλια. Αλλά κάθε προπονητής θέλει -και επιδιώκει- η άμυνα να ξεκινάει από ψηλά. Πριν η μπάλα φτάσει στο πεδίο ευθύνης των μπακ.

Κι αυτό είναι κάτι που έχουν πετύχει ως δίδυμο οι δύο λατινοαμερικάνοι, από τη στιγμή που ο Μεγιάδο ξεπέρασε τον τραυματισμό του. Η σχετική ηρεμία στα μετόπισθεν ήταν και αυτή που επέτρεψε στον ΟΦΗ την ανατροπή, την περασμένη αγωνιστική και τη σπουδαία εκτός έδρας νίκη με την ΑΕΚ.

Ήταν η πρώτη νίκη του ΟΦΗ εκτός έδρας απέναντι στην “Ένωση” μετά από σχεδόν 21 χρόνια. Για την ακρίβεια, 20 χρόνια, εφτά μήνες και 28 μέρες. Και πανηγυρίστηκε αναλόγως από παίκτες, προπονητικό επιτελείο, διοίκηση και φίλους της ομάδας. Με 22 βαθμούς, αλλά σε 14 ματς, ο ΟΦΗ είναι έκτος στη βαθμολογία.

Με αμυντική λειτουργία τόσο βελτιωμένη, από την ταυτόχρονη παρουσία “Πιτ Μπουλ” και Χιλιανού στο κέντρο, ο Νιόπλιας μπορεί, ως συνήθως, να θελήσει να κρατήσει χαμηλούς τόνους. Αλλά είναι βέβαιο ότι στις σκέψεις που δεν εκφράζει μεγαλόφωνα, η ελπίδα για κάτι… πολύ καλό εφέτος για την ομάδα, υπάρχει…

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για ΟΦΗ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ