Το come-back του Φορτούνη θέλει… τρόπο, όχι κόπο! Ο 29χρονος μεσοεπιθετικός των πρωταθλητών στάθηκε άτυχος πέρυσι τον Ιούνιο για δεύτερη φορά. Στις 11 Ιουλίου του 2019, είχε υποστεί ρήξη δεξιού χιαστού στο φιλικό με τον Αμβούργο. Έμεινε εκτός πλήρους αγωνιστικής δράσης για έξι μήνες και 4 μέρες. Επέστρεψε στις 15 Ιανουαρίου του 2020. Πέρυσι, στις […]

Το come-back του Φορτούνη θέλει… τρόπο, όχι κόπο! Ο 29χρονος μεσοεπιθετικός των πρωταθλητών στάθηκε άτυχος πέρυσι τον Ιούνιο για δεύτερη φορά. Στις 11 Ιουλίου του 2019, είχε υποστεί ρήξη δεξιού χιαστού στο φιλικό με τον Αμβούργο. Έμεινε εκτός πλήρους αγωνιστικής δράσης για έξι μήνες και 4 μέρες. Επέστρεψε στις 15 Ιανουαρίου του 2020. Πέρυσι, στις 27 Ιουνίου στο φιλικό με τη Βόλφσμπουργκ, έκοψε το χιαστό του αριστερού του γονάτου. Πάνω από 6 μήνες μετά, όμως, ακόμη δε φαίνεται έτοιμος να αγωνιστεί…

Στον Ολυμπιακό, το γεγονός δεν εμπνέει ανησυχία, ούτε προκαλεί ιδιαίτερο προβληματισμό από ιατρικής άποψης. Κάθε τραυματισμός, κάθε χειρουργείο, κάθε αποκατάσταση είναι διαφορετικά. Δεν υπάρχει κάποιος… αλγόριθμος που να ορίζει την επιστροφή εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος. Μόνο στο περίπου υπολογισμός. Ότι πρόπερσι χρειάστηκαν “χ” εβδομάδες, λοιπόν και τώρα θα χρειαστούν λίγες περισσότερες, είναι στο πλαίσιο του απολύτως φυσιολογικού. Ο προβληματισμός αφορά το χρονικό διάστημα της “επιπλέον” απουσίας του. Ο Πέδρο Μαρτίνς ασφαλώς και θα ήθελε να τον έχει στη διάθεσή του τον Ιανουάριο.

Το Κόπα Άφρικα, οι απουσίες και ο Φορτούνης

Το Κόπα Άφρικα ξεκινά στις 9 Ιανουαρίου. Πρακτικώς, λοιπόν, απ’ αυτή τη βδομάδα μέχρι τουλάχιστον να τελειώσει η φάση των Ομίλων, δηλαδή περίπου 20 του μηνός, ίσως και παραπάνω, ανάλογα με τις προκρίσεις, ο Πορτογάλος δε θα έχει στη διάθεσή του για το κέντρο τον Αγκιμπού Καμαρά, τον Γκάρι Ροντρίγκεζ και τον Πιέρ Κουντέ. (Και, συνολικά, ακόμη ούτε Σισέ, Μαντί Καμαρά και Ονιεκούρου)

Ωστόσο, οι εκτιμήσεις του ιατρικού επιτελείου αποκλείουν το ενδεχόμενο να επιστρέψει ο Φορτούνης πριν από τα μέσα του επόμενου μήνα. Σε μια περίοδο δηλαδή που όλοι οι Αφρικανοί ποδοσφαιριστές των πρωταθλητών θα έχουν επιστρέψει, όπως κι αν έχει το πράγμα. (Το Κόπα Άφρικα ολοκληρώνεται στις 6 Φεβρουαρίου).

Αυτό σημαίνει ότι, όπως, καλώς ή κακώς, ήλθαν τα πράγματα, Ο Ολυμπιακός δεν έχει λόγο να επισπεύσει την επιστροφή του Φορτούνη. Θεωρεί -ορθώς- πολύ καλύτερο η επάνοδός του να γίνει σταδιακά και προσεκτικά ώστε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο υποτροπής. Σχετικά, μάλιστα, παρότι ο ίδιος ο παίκτης δέχθηκε να ξεκινήσει να παίζει και με τη Β’ Ομάδα, το σενάριο αποκλείστηκε. Κι αυτό επειδή στα “δύσκολα” γήπεδα της Σούπερ Λιγκ 2, ο κίνδυνος τραυματισμού είναι γενικότερα αυξημένος. Πόσο μάλλον για έναν παίκτη που θα προέρχεται από τόσο μακρόχονη απουσία.

Στο Καραϊσκάκης και… με προσοχή

Το σενάριο που προκρίνεται, έτσι, είναι η σταδιακή επιστροφή του Φορτούνη, αρχικά ως αλλαγή κιόλας, στο πιο… οικείο του γήπεδο. Το Καραϊσκάκης. Με άλλα λόγια, συμμετοχές μόνο στα εντός έδρας ματς. Όσο κι αν στενοχωρεί τον παίκτη αυτή η λύση -διότι είναι βέβαιο ότι θέλει να βοηθήσει όσο μπορεί- μοιάζει να είναι η πιο σωστή. Και η πιο ασφαλής για τον ίδιο, αλλά και για την ομάδα.

Άλλωστε, επανερχόμενος πλήρως από παρόμοιο τραυματισμό το 2020  ο Φορτούνης “έγραψε” την περσινή σεζόν 46 συμμετοχές με 13 ασίστ (!) και 9 γκολ. Είναι μια πολύτιμη λύση για τον Ολυμπιακό που δε θέλει να διακινδυνεύσει -και σωστά κάνει. Όσο για τον Μαρτίνς, η δύσκολη εξίσωση του Κόπα Άφρικα βρίσκεται στο μυαλό του εδώ και αρκετό καιρό. Είναι βέβαιο ότι έχει καταστρώσει σχεδιασμό για να τη λύσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τους πρωταθλητές

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ολυμπιακός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ