Θετικά πρώτα συμπεράσματα έχει βγάλει ο τεχνικός του Ολυμπιακού από τα 4 ως τώρα φιλικά προετοιμασίας. Δείχνει να καταλήγει σε θέσεις και ρόλους στο κέντρο και, σίγουρα, μπορεί να υπολογίζει σε σημαντική ενίσχυση από τον Φίλιπ Ζινκερνάγκελ και τον Αμπουμπακάρ Καμαρά...

Τι “έγραψε” το μπλοκάκι του Μαρτίνς μετά τη Σλάβια; Τα φιλικά προετοιμασίας είναι… αυτό που λένε: για προ-ετοιμασία. Είναι ματς στα οποία ο μόνος που βγάζει ασφαλή συμπεράσματα είναι ο προπονητής. Διότι εκείνος ξέρει το σχέδιο που έχει στο μυαλό του. Και κατά πόσον όσοι δοκιμάζει σε διάφορα σχήματα στο γήπεδο το υλοποιούν με τη συνέπεια, την ένταση και την ποιότητα που θέλει.

Μ’ αυτά ειπωμένα, ωστόσο, από το ματς με την τσέχικη ομάδα και κάποια (πιο γενικά) συμπεράσματα μπορούν να βγουν. Το πρώτο έχει να κάνει με τον Γιαν Εμβιλά. Στα 32 του (τα έκλεισε στις 29 του μηνός), ο Γάλλος μοιάζει να είναι το σταθερό σημείο αναφοράς στο κέντρο στα ως τώρα φιλικά για τη θέση του αμυντικού μέσου. Χάρη σ’ εκείνον, αλλά και στον εξαιρετικό Κώστα Μανωλά, ο Ολυμπιακός ήταν καλός ανασταλτικά στο ματς με τη Σλάβια.

“Σταθερά” στο κέντρο ως 6άρι ο Εμβιλά, 8άρι ο Αγκιμπού

Το γκολ των Τσέχων ήταν τυχερό, με αλλαγή πορείας της μπάλας από κόντρα. Αλλά σε γενικές γραμμές η Σλάβια δεν απείλησε. Αντίθετα, η ομάδα του Μαρτίνς είχε καλή αγωνιστική διάθεση, με πολλές κερδισμένες μάχες και καλά, για την εποχή, τρεξίματα. Κι αυτό επειδή η συνεργασία Εμβιλά, Αγκιμπού Καμαρά (σε θέση “8ριού”) και Πιέρ Κούντε ήταν πολύ καλή όσο έπαιξαν μαζί. Ο Μαρτίνς δείχνει να καταλήγει ότι ο Κούντε θα έχει πιο ελεύθερο ρόλο πίσω από την επιθετική γραμμή και ο Αγκιμπού θα είναι το “8άρι” του στα ματς κατοχής. Φυσικά, σε παιχνίδια που η εμπειρία θα παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο με τα τρεξίματα εννοείται ότι ο Μαντί Καμαρά έχει προβάδισμα.

Πολλές ομάδες παρακολουθούν τον Αγκιμπού Καμαρά

Πρώτο γκολ από οργανωμένη επίθεση

Κάπως έτσι, ουσιαστικά μ’ ένα 4-2-3-1 στο χορτάρι, ο Ολυμπιακός έβγαλε και το πρώτο του ως τώρα γκολ από οργανωμένη επίθεση στα φιλικά. Ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ ήταν ο σκόρερ από το ριμπάουντ. Αλλά πριν τη στείλει στα δίχτυα ο Μολδαβός, η μπάλα πέρασε από Ελ Αραμπί, Γκονσάλο Άβιλα, Γιώργο Μασούρα και Κούντε -που έκανε και το σουτ στο δοκάρι. Άβιλα και Ρέαμπτσιουκ, να πούμε επίσης, ότι ήταν και οι δύο καλοί σε αμυντικά και επιθετικά καθήκοντα.

Ίσως το πιο ενδιαφέρον συμπέρασμα, ωστόσο, να βγαίνει από το τελευταίο ημίωρο του αγώνα. Όταν στον αγωνιστικό χώρο πήρε το αριστερό άκρο της επίθεσης ο Φίλιπ Ζινκερνάγκελ και δίπλα στον Τικίνιο έπαιξε ο Αμπουμπακάρ Καμαρά (από το 80′ και ως δεξιός εξτρέμ). Ήταν το ντεμπούτο και των δύο με την ομάδα και ήταν πολύ θετικό. Ειδικά αν υπολογίσει κανείς ότι όταν μπήκαν στο ματς οι πολλές αλλαγές είχαν ήδη ανακατέψει πολύ την τράπουλα.

Έδωσαν ποιότητα και ενέργεια Ζινκγερνάγκελ και Αμπουμπακάρ

Και ο Δανός και ο Μαυριτανός έδειξαν ότι μπορούν να προσθέσουν ποιότητα και ενέργεια στην επιθετική γραμμή. Ο Ζινκερνάγκελ εκτός από εξτρέμ μπορεί να παίξει και σε επιτελικό ρόλο και είχε στο μισάωρο ένα τετ-α-τετ και μια καλή κεφαλιά-πάσα μέσα στην περιοχή στον Τικίνιο. Και ο Αμπουμπακάρ έδειξε ότι τα (στατιστικά) λίγα γκολ για τη θέση του στην ως τώρα καριέρα του, έχουν μάλλον να κάνουν με τον τρόπο παιχνιδιού που είχαν οι ομάδες του. Στον Ολυμπιακό ο Καμαρά μπορεί να… αλλάξει αυτήν την εντύπωση. Διότι θα έχει καλύτερη τροφοδοσία ο ίδιος. Και περισσότερη κατοχή μπάλας γενικώς η ομάδα…

Σε κάθε περίπτωση, με το ρόστερ να μην είναι ακόμη τελικό, ο Μαρτίνς πρέπει να είναι ευχαριστημένος με την επάρκεια καλών λύσεων που έχει μέχρι στιγμής σε κάθε γραμμή. Και κυρίως στο κέντρο, όπου οι παίκτες που διαθέτει του επιτρέπουν να εφαρμόσει πληθώρα τακτικών και σχημάτων. Με το 4-2-3-1, πάντως, να είναι το επικρατέστερο ενόψει των αγώνων με τη Μακάμπι Χάιφα, στις 20 και 27 Ιουλίου.

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ολυμπιακός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα