Κινδυνεύουν με τιμωρία οι «ερυθρόλευκοι», από πρόστιμο μέχρι κεκλεισμένων των θυρών.

O Ολυμπιακός και η ΑΕΚ τέθηκαν αντιμέτωποι στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των φετινών πλέι οφ του Super League.

Επρόκειτο για την πέμπτη φορά που συναντήθηκαν για τη σεζόν 2022-2023 οι δύο ομάδες. Στην κανονική διάρκεια οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν με 2-1 εντός έδρας και η «Ένωση» με 3-0, επίσης εντός έδρας.

Για το Κύπελλο Ελλάδας οι «κιτρινόμαυροι» εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στον τελικό, κερδίζοντας με 3-0 στην «OPAP Arena», ενώ έχασαν με 2-1 στο φαληρικό γήπεδο.

Τώρα, στο Καραϊσκάκη, οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα πήραν σπουδαίο «διπλό» με 2-1 και διατηρήθηκαν στην κορυφή της κατάταξης, ισόβαθμοι με τον Παναθηναϊκό.

Ωστόσο, αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης, οπαδοί των γηπεδούχων εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο, ενώ είχαμε και ρίψη αντικειμένων.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ, από την πλευρά τους, έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων, στην προσπάθειά τους να απομακρύνουν τον κόσμο από το γήπεδο.

Σύμφωνα με τον κανονισμό πρωταθλήματος, οι Πειραιώτες κινδυνεύουν μέχρι και με τιμωρία της έδρας.

Συγκεκριμένα, ο κανονισμός αναφέρει: «Εάν η είσοδος των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο ή τα επεισόδια στους λοιπούς χώρους του γηπέδου κατά τα ανωτέρω, συνδέονται είτε με σημαντικές φθορές ξένης ιδιοκτησίας είτε με βιαιοπραγίες κατά προσώπων, χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ έως διακοσίων πενήντα χιλιάδων (250.000) ευρώ και ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές, από δύο (2) έως τέσσερις (4) αγωνιστικές.

Σε περίπτωση που τα επεισόδια έγιναν αποκλειστικά και μόνο στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου, ή ήταν μικρής κλίμακας και δεν επέφεραν σωματική βλάβη σε κανέναν πρόσωπο, τότε δεν θα επιβάλλεται ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές».

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ολυμπιακός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ