Τα πλάνα των προπονητών, το τελετουργικό, η ατμόσφαιρα στο γήπεδο και τις κερκίδες, όλα δείχνουν... πιο ενδιαφέροντα, εφέτος -εξαιτίας και της χαλάρωσης των μέτρων για την πανδημία, φυσικά. Το ματς πρέπει και αξίζει να είναι γιορτή για το ποδόσφαιρο. Και ο καλύτερος να νικήσει μέσα σε χειροκρότημα απ' όλους...

Τελικός Κυπέλλου: Με κόσμο και… μετά μουσικής! Το λέγαμε και τις προάλλες ότι κάτι -σα να- πάει να αλλάξει προς το καλύτερο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Και το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ μπορεί και πρέπει να επιβεβαιώσει αυτή την… ευχάριστη “υποψία”. Από αγωνιστικής πλευράς, όλα συνηγορούν για ένα ενδιαφέρον παιχνίδι. Αν μη τι άλλο, επειδή στα χέρια των δύο προπονητών είναι όλα τα γερά χαρτιά τους μέσα στη σεζόν.

Ο τυπικά γηπεδούχος Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει ζητήσει καλό έλεγχο της μπάλας στο κέντρο, μεγάλη προσοχή στις αντεπιθέσεις του ΠΑΟΚ και υπομονή στην κυκλοφορία της μπάλας. Στις οδηγίες του είναι, επίσης, να μη δοθεί ευκαιρία στον Γιάσμιν Κούρτιτς για σουτ έξω από την περιοχή. Και, βέβαια, να υπάρξει πίεση στα άκρα του “Δικεφάλου”, είτε παίξει είτε όχι από την αρχή ο Βιεϊρίνια.

Η 11άδα που πιθανότατα θα παρατάξει ο Σέρβος είναι οι Αλμπέρτο Μπρινιόλι, Γιάννης Κώτσιρας, Χουάνκαρ, Φραν Βέλεθ και Μπαρτ Σένκεφελντ στην άμυνα, Ρούμπεν Πέρεθ, Λούκας Βιγιαφάνιες, Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς στο κέντρο και μπροστά, οι Σεμπαστιάν Παλάσιος, Αϊτόρ στα άκρα και στην κορυφή ο Φώτης Ιωαννίδης.

.


Τα αγωνιστικά σχέδια του Λουτσέσκου για το παιχνίδι

Απ’ την πλευρά του, ο Ραζβάν Λουτσέσκου είναι για μια σπάνια φορά σε θέση να πει ότι μπορεί να σχεδιάσει την τακτική του ΠΑΟΚ χωρίς να υπάρχει στην εξίσωση κάποιο σημαντικό θέμα τραυματισμού, εκτός από τον αμφίβολο Γιάννη Μιχαηλίδη. Όλοι είναι ετοιμοπόλεμοι και το αν θα ξεκινήσει (από τα αριστερά, στη θέση του Σίντκλεϊ) ο Βιεϊρίνα είναι κάτι που θα αποφασίσει την τελευταία στιγμή.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο Ρουμάνος θα παίξει στο ΟΑΚΑ με  άμυνα από τους Αλέξανδρο Πασχαλάκη κάτω απ’ τα δοκάρια, Λευτέρη Λύρατζη, Σβέριρ Ίνγκασον, Χοσέ Κρέσπο και Σίντκλεϊ (ή Βιεϊρίνια). Στο κέντρο, η τριάδα θα έχει πιθανότατα τους Γιάσμιν Κούρτιτς, Ντόουγκλας Αουγκούστο και Ομάρ Ελ Καντουρί (ή Φιλίπο Σοάρες). Και η επιθετική τριάδα τον Τσούμπα Άπκομ στην κορυφή και στα άκρα Ντιέγκο Μπίσεσβαρ και Αντρίγια Ζίβκοβιτς.




Στις κερκίδες, επιτέλους, θα υπάρχει αρκετός κόσμος. Πάνω από 40.000. Το ματς αρχίζει στις 20:00, αλλά οι θύρες του ΟΑΚΑ θα ανοίξουν από τις 16:00. Οι έλεγχοι θα είναι αυστηροί στην είσοδο, αλλά και γύρω από το γήπεδο. Προσπάθεια της ομοσπονδίας είναι να δώσει χαρακτήρα γιορτής σε όλη τη διαδικασία. Σήμερα ανακοίνωσε και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων πριν από τον αγώνα. Συγκεκριμένα, όπως, μεταξύ άλλων, ανακοίνωσε:

Το τελετουργικό, η Josephine, Δομάζος και Σαράφης…

Το κεντρικό σύνθημα του Τελικού του Κυπέλλου είναι InFootballWeLove (Το ποδόσφαιρο που αγαπάμε) και όσοι είναι στο γήπεδο θα δουν “έναν τελικό όπως πρέπει να είναι: Μια γιορτή γεμάτη κόσμο”! Οι θύρες του Ολυμπιακού Σταδίου της Αθήνας θα ανοίξουν από τις 16:00 …  Από την ώρα εκείνη, θα παίζει πολλή μουσική από DJ, ενώ θα τραγουδήσει και η Josephine.

Δύο παλιές δόξες του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο Μίμης Δομάζος και ο Σταύρος Σαράφης, θα είναι οι πρεσβευτές του Τελικού Κυπέλλου Ελλάδας Λουξ. Εκείνοι θα τοποθετήσουν το τρόπαιο στο ειδικό βάθρο. Η Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου Τυφλών θα δημιουργήσει διάδρομο εισόδου των δύο φιναλίστ στον αγωνιστικό χώρο. Οι ποδοσφαιριστές θα μπουν στο γήπεδο συνοδεία παιδιών από δομές φιλοξενίας προσφύγων.  Λίγο πριν από τη σέντρα, η Φιλαρμονική Ορχήστρα και η Γυναικεία Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Αλίμου, θα εκτελέσουν τον Εθνικό μας Ύμνο.

Στα χαρτιά, όλα ΟΚ. Μένει να το δούμε στην πράξη…

Με άλλα λόγια, στα… χαρτιά, όλα είναι έτοιμα για ένα παιχνίδι που σε… τίποτε δε θα μοιάζει με κάποιους από τους τελικούς των τελευταίων χρόνων -και όχι μόνο λόγω πανδημίας. Μακάρι και στην πράξη να δούμε όλα αυτά τα πιο πάνω σχέδια να παίρνουν σάρκα και οστά. Χωρίς παρατράγουδα και σε ωραία ατμόσφαιρα. Δεν υπάρχει και αγωνιστικός λόγος να μη συμβεί κάτι τέτοιο.

Ο ΠΑΟΚ έκανε μια σπουδαία ευρωπαϊκή πορεία και απέκλεισε στο δρόμο για τον τελικό ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Ο Παναθηναϊκός, πάλι, κλείνει τη χρονιά με απρόσμενα καλό τρόπο. Ένας τίτλος είναι, φυσικά ένας τίτλος. Και έχει πάντοτε σημασία. Σημασία όμως έχει και το ίδιο το ποδόσφαιρο. Και θα είναι ευχής έργο να είναι αυτό ο μεγάλος νικητής του Κυπέλλου.

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Παναθηναϊκός

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για ΠΑΟΚ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Теннис Cегодня » Лайвскор, Результаты, Ставки И Статистик
mostbet-ru-serg

Теннис Cегодня » Лайвскор, Результаты, Ставки И Статистик