Η πρώτη γυναίκα -πρώτη- διαιτητής σε αγώνα της Σούπερ Λιγκ είναι πραγματικότητα. Εϊναι ένα μεγάλο βήμα προόδου για το ελληνικό ποδόσφαιρο που πρέπει κι αυτό να μπει σιγά σιγά στο δρόμο που όλοι πλέον ακολουθούν στην Ευρώπη.

Super League: Η Ελένη Αντωνίου γράφει ιστορία! Το 947ο ματς της μεγάλης ποδοσφαιρικής κατηγορίας θα είναι ιστορικό. Πρόκειται για το Βόλος – ΟΦΗ, για τα play out. Και, όχι. Φυσικά και δεν είναι γι’ αυτό το λόγο ιστορικό το παιχνίδι. Είναι επειδή στην έναρξή του, στη σέντρα θα βρίσκεται για πρώτη φορά από καταβολής Α’ Εθνικής μια γυναίκα διαιτητής. Η Ελένη Αντωνίου.

Η Αντωνίου ήταν στη διαιτητική τετράδα και του αγώνα Αστέρα Τρίπολης-Λάρισας, το 2019, αλλά ως 4η. Παρά ταύτα κι εκείνη η στιγμή ήταν, επίσης, ιστορική. Από τότε πέρασαν 3 χρόνια. Η Αντωνίου, που είναι αστυνομικός στο επάγγελμα και ανήκει στην ΕΠΣ Αχαΐας, έφτασε εν τω μεταξύ να χριστεί διεθνής. Έχει, μάλιστα, δωσει παρών και σε ματς του Γυναικείου Τσάμπιονς Λιγκ.

Εφέτος, σφύριξε σε 10 ματς στη Σούπερ Λιγκ 2 -ήταν και σχετικά… αυστηρή, με την κίτρινη κάρτα να βγαίνει από το τσεπάκι της 35 φορές και την κόκκινη άλλη μια. Έχει δώσει και ένα πέναλτι. Αυστηρή ή όχι, πάντως, σίγουρα είναι ακριβοδίκαια και εξαιρετική στο έργο της. Γι’ αυτό και αρχηγοί και προπονητές των 34 ομάδων της κατηγορίας την ψήφισαν ως κορυφαία σφυρίχτρα της κατηγορίας για εφέτος.


Ιστορικό, αλλά και εξαιρετικά συμβολικό το παιχνίδι…

Άλλη μια ουσιαστική επιβράβευση για την 37χρονη ρέφερι είναι τώρα, ο ορισμός της ως πρώτης της 4αδας στον αγώνα Βόλου-ΟΦΗ. Η Χρυσούλα Κουρμομπύλια (Δυτικής Αττικής), θα είναι η πρώτη βοηθός της και ο Ιορδάνης Απτόσογλου ο δεύτερος. Στο παιχνίδι, ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος θα είναι 4ος, VAR θα είναι ο Στέφανος Κουμπαράκης (Κυκλάδων) και βοηθός VAR ο Παντελής Σπυρόπουλος.

Το γυναικείο ποδόσφαιρο κάνει άλματα προόδου σε όλη την Ευρώπη.  Και ο χώρος, γενικά, είναι στο δρόμο  της μεγαλύτερης συμμετοχικότητας χωρίς διακρίσεις. Σ’ αυτό το πλαίσιο και η Ελλάδα πρέπει να μπει σιγά σιγά κι εκείνη στη σωστή κατεύθυνση. Δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει μεμιάς, σ’ ένα περιβάλλον παραδοσιακά τοξικό και -ίσως όχι άδικα- καχύποπτο.  Έτσι, το πρώτο ελληνικό παιχνίδι της μεγάλης κατηγορίας που θα διευθύνει γυναίκα διαιτητής είναι συγχρόνως και εξαιρετικά συμβολικό. Ελπίζουμε η Ελένη Αντωνίου να έχει σ’ αυτό το χειροκρότημα που της αξίζει.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Super League 2

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ