Όλοι σχεδόν οι ιδιοκτήτες και οι πρόεδροι των ομάδων, έδωσαν το παρόν με τους Βαγγέλη Μαρινάκη, Γιάννη Αλαφούζο, Δημήτρη Μελισσανίδη και Θοδωρή Καρυπίδη να είναι μεταξύ αυτών.

Έγινε η κλήρωση της Super League 1 για τη σεζόν 2022-23 στη Λίμνη Βουλιαγμένης με παρουσία των εκπροσώπων όλων των ομάδων.

Ώρα για  Super League, ώρα για δικές μας ματσάρες. Όμως μέχρι το …Μουντιάλ! Το Κατάρ ορίζει την φετινή χρονιά όλα τα πρωταθλήματα, αφού θα υπάρχει η διακοπή τους.

Δείτε εδώ ολο το πρόγραμμα του πρωταθλήματος.

Πηγαδάκι Μαρινάκη, Αλαφούζου και Κομπότη

 Όλοι σχεδόν οι ιδιοκτήτες και οι πρόεδροι των ομάδων, έδωσαν το παρόν με τους Βαγγέλη Μαρινάκη, Γιάννη Αλαφούζο, Δημήτρη Μελισσανίδη και Θοδωρή Καρυπίδη να είναι μεταξύ αυτών.

Super League 1

Οι παρέες 

Super League 1 (6)

Super League 1 (6)

Super League 1 (6)

Super League 1 (6)

Κουβέντα για την διαιτησία και ξένους διαιτητές.

Super League (3)

Η αναπληρώτρια πρόεδρος της Super League κ. Κάτια Κοξένογλου βράβευσε τον Dr. Αντώνιο Αυγερινό, πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, για τη συνολική συνεισφορά του Ε.Ε.Σ.

O ποδοσφαιριστής της Κ19 και πρώτος σκόρερ του ΟΦΗ τη σεζόν 2021-22, Mιχάλης Κωνσταντίνος Σωμαράκης βραβεύθηκε, κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Πρωταθλήματος Super League 2022-23, ως αριστεύσας στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Player of the season (παίκτης της σεζόν): Άιας Άοσμαν (Ιωνικός), κατόπιν ανοικτής ψηφοφορίας της Super League.

Καλύτερο γκολ της σεζόν και βραβειο Fair Play:  Σέρχιο Αραούχο (ΑΕΚ), Γκολ στον αγώνα με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», το οποίο αφιέρωσε στον αδικοχαμένο φίλο του Άρη, Άλκη Καμπανό.

«Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο που ψήφισε για να είναι το καλύτερο της χρονιάς. Είμαι πολύ χαρούμενος. Ήταν ένα παιχνίδι πολύ ξεχωριστό για όλους και ακόμα περισσότερο για τους φιλάθλους του Άρη, που δυστυχώς έχασαν έναν από αυτούς. Το μόνο που είχα στο μυαλό μου ήταν σε περίπτωση που σκοράρω να το αφιερώσω σε αυτόν. Είχα την τύχη να είναι ένα ωραίο γκολ και θα ήθελα να το αφιερώσω σε όλους. Ευχαριστώ πολύ»

 

Βραβείο του κορυφαίου παίκτη -βάση βαθμολογίας- στο Fantasy της Super League: Γιούρι Λοντίγκιν (ως παίκτης του ΠΑΣ Γιάννινα).

Βραβεύτηκε ο γιατρός του Ιωνικού, Χρήστος Δάρας, ο οποίος είχε βοηθήσει άμεσα τον Ρομέρο του Βόλου, όταν είχε χτυπήσει στο κεφάλι και είχε χάσει τις αισθήσεις του στον αγώνα της 2ας Απριλίου στο γήπεδο της Νεάπολης.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης πέταξε το γάντι στην ΕΠΟ

“Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο και πρέπει όλοι να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον. Σε ένα σημείο που πρέπει επιτέλους να αναλάβει πρωτοβουλίες, να αναλάβει ευθύνες και να έχει αρμοδιότητες που θα το κάνουν καλύτερο και θα βγάλουν το ποδόσφαιρο της χώρας μας από το τέλμα.

Οι περισσότεροι από εμάς δεν αντέχουμε να βλέπουμε την Ελλάδα να μην συγκαταλέγεται στα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να το επαναφέρουμε στις πρώτες θέσεις του Ranking.

Όλοι γνωρίζετε όσα απίθανα έχουν συμβεί τον τελευταίο καιρό με την ΕΠΟ.

Η Ομοσπονδία όπως όλοι γνωρίζετε ζει και λειτουργεί με τα χρήματα που δίνουν οι ομάδες της Super League σε ένα μεγάλο ποσοστό. Όμως το μόνο που έχει να μας επιστρέψει αυτή η Ομοσπονδία, είναι ασέβεια και αδιαφορία για το πραγματικό ποδόσφαιρο.

Super League 1 (6)

Είδατε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων μας ζήτησε να οργανώσει την ελληνική διαιτησία σε επαγγελματικό επίπεδο ο κ. Κλάτενμπεργκ, όμως η Ομοσπονδία και ο κύριος Μπαλτάκος είχαν άλλα σχέδια και άλλες εντολές”, τόνισε αρχικά ο Βαγγέλης Μαρινάκης, και πρόσθεσε:

“Εμείς όμως δε δεχόμαστε προφανώς και να πληρώνουμε και να μην αποφασίζουμε για το μέλλον μας. Κάναμε λοιπόν μια σύμβαση με τον κύριο Κλάτενμπεργκ και ελπίζουμε σύντομα το ελληνικό ποδόσφαιρο να έχει επαγγελματική διαιτησία από την οποία θα είναι ευχαριστημένες όλες οι ομάδες και θα μπορέσουμε να ανεβάσουμε το επίπεδό μας.

Σε ότι αφορά στις οικονομικές μας σχέσεις με την ΕΠΟ προφανώς δεν πρόκειται να συνεχιστεί η αφαίμαξη των ομάδων μας και ήδη έχουμε δρομολογήσει τη νέα εποχή στις οικονομικές μας σχέσεις με την Ομοσπονδία.

Ήδη επεξεργαζόμαστε με τους νομικούς της Λίγκας αλλά και με κορυφαίους Ευρωπαίους νομικούς, ειδικούς στο ζήτημα, το πως η Super League θα πράξει το αυτονόητο. Θα οργανώσει δηλαδή αυτόνομα ό,τι έχει σχέση με το Επαγγελματικό Ποδόσφαιρο. Και θα το πράξουμε. Έχοντας πάντα το Νόμο στο πλευρό μας και πάντα σε συνεννόηση με τις Υπερεθνικές Ομοσπονδίες UEFA και FIFA.

Θέλω να σταθώ σε ένα ακόμα ζήτημα που ξέρω ότι σας απασχολεί. Τα έσοδα από το Στοίχημα. Οι ημερομηνίες παίρνουν διαρκώς αναβολές και δεν μπορεί αυτό να συνεχιστεί. Ήδη έχουμε κάνει κάποιες συναντήσεις για να δοθεί λύση. Θα ήθελα μετά το πέρας της κληρώσεως να συζητήσω με τους ιδιοκτήτες των ομάδων το ζήτημα εκτενέστερα.

Εύχομαι σε αθλητές και προπονητές και σε όλους όσοι εργάζονται στις ομάδες μας, στο Πρωτάθλημά μας, να έχουν μια χρονιά γεμάτη δύναμη με υγεία και δημιουργικότητα”.

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι