Στραβά αρμενίζουμε...

Στραβά αρμενίζουμε…  –  Ο Κωνσταντίνος Τσίπτσιος είδε τον ΑΡΗ να απογοητεύει για ακόμη μια φορά και αναλύει το τι πάει στραβά στην φετινή πορεία των κιτρινόμαυρων.

Ο ΟΦΗ και ο ΑΡΗΣ τέθηκαν αντιμέτωποι στο «Γεντί Κουλέ», στην πρεμιέρα τους στο φετινό πρωτάθλημα της Super League.

Σε ένα «γεμάτο» ματς, στο Ηράκλειο, οι Κρητικοί κατάφεραν να μπουν με το… δεξί φέτος, επικρατώντας με 3-2. Οι Θεσσαλονικείς δεν το ίστεψαν, δεν μπόρεσαν να μπουν σε θέση οδηγού σε κανένα σημείο του αγώνα και έφυγαν με άδεια χέρια από την Κρήτη.

Ο κόσμος άραγε πως αντιμετωπίζει μια νέα αγωνιστική …ξενέρα; Αυτό μας έχει απασχολήσει άραγε; Ένα κλαμπ από τον κόσμο, για τον κόσμο, αγνοεί εδώ και μήνες την λαϊκή απαίτηση. Αγνοεί την ξενέρα του κόσμου και την τάση του να απαξιώνει τις όποιες προσπάθειες των παικτών του Τερζή. Πριν καν αυτές γίνουν. Επειδή δεν αντέχει άλλο…

Και όχι άδικα. Αν αναλογιστεί κανείς το τι έχει δει αυτός ο κόσμος, ή, μάλλον, τι ΔΕΝ έχει δει, τόσα χρόνια, τότε μιλάμε για άθλο.

Πριν από την έναρξη της σεζόν είχαμε τονίσει και από εδώ, και από το ραδιόφωνο, πως ο Τερζής, ανεξαρτήτως αν είναι ή όχι καλός προπονητής, θα δίχαζε. Σε μια χρονιά που έδειχνε πως κυλάει ομαλά και οργανωμένα και με έγκαιρο σχεδιασμό, αυτό θα ήταν δυναμίτης στα θεμέλια.

Εν τέλει… προτιμήθηκε ο Τερζής από την διοίκηση και τον τεχνικό διευθυντή. Ο οποίος έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης. Όπως είναι απόλυτα κατανοητό.

Ο Τερζής δεν μας εξέπληξε. Περιμέναμε έναν άνθρωπο σοβαρό και μετρημένο. Με πλάνο που δεν θα ξέφευγε από αυτά που βλέπαμε τα προηγούμενα χρόνια. Χωρίς ρίσκο, χωρίς όμως και τρόπους έκφρασης στην επίθεση. Χωρίς, ίσως, την δέουσα αυτοπεποίθηση, που θα χρειάζονταν ο ΑΡΗΣ ώστε να περάσει στους ομίλους στην Ευρώπη και να “καθαρίσει” το χθεσινό ματς.

Τόσο με την Ντιναμό, όσο και με τον ΟΦΗ, ο ΑΡΗΣ είχε το ματς ΕΚΕΙ ακριβώς όπου το ήθελε. Δεν τόλμησε όμως. Έμεινε από δυνάμεις, όταν οι μεγάλες ομάδες, σε ανάλογα σημεία, μυρίζονται “αίμα” και λειτουργούν με αδρεναλίνη. Δεν χρειάζεσαι δυνάμεις όταν έχεις τόσο μομέντουμ. Ούτε στην Ρουμανία, ούτε στο Ηράκλειο.

Και Αυτό είναι που πληρώνει, στα μάτια του κόσμου ο Τερζής. Φοβική και άτολμη η ομάδα. Κακά τα ψέματα.

Ναι μεν, ατυχίες, απουσίες, κλπ κλπ. Όμως το 80% των φετινών ατυχιών του ΑΡΗ προέρχεται από δικά του λάθη. Λάθη που μαρτρούν υποστελέχωση, ανοργάνωτο πλάνο και έλλειψη μπάτζετ και πόρων.

Σημείωση: Για τα 11 μύρια ανοίγματος που βγήκαν στο MEGA δεν σχολιάζω ακόμη. Θα μάθουμε πρώτα, αν είναι τα αντίστοιχα που είχε βγάλει ο ΑΣ, και έπειτα τα ξαναλέμε.

Στα ειδικά τώρα, στα πιο…αγωνιστικά, τις προάλλες είχα ασχοληθεί με τον Μορόν και κάποιοι δεν έπιασαν το νόημα. Η αναφορά στον παίκτη και η ένσταση μου έχει να κάνει με το γεγονός πως Ισπανός δεν ταιριάζει στον ΑΡΗ, όχι πως δεν είναι ταλαντούχος ποδοσφαιριστής. Από τα xgoals του, ως τις κινήσεις που κάνει στην περιοχή για να φτιάξει γκολ για τον εαυτό του.

Από τα πλάγια, αρκετή δουλειά από την Formula 1. Τους Φεράρι και Μοντόγια. Αν και στην γενικότερα προβληματική χθεσινή εικόνα του ΑΡΗ εκτέθηκαν μέχρι και εκείνοι χθες.

Στα στόπερ, ο Φαμπιάνο είναι στα κόκκινα, φωνάζει για ξεκούραση, όμως ποιος τον ακούει; Αφού στόπερ δεν έχουμε…

Ο Οντουμπάτζο συγκινητικός για άλλη μια φορά, εκτέθηκε όμως απο την γενική τακτική και τα λάθη όλης της ομάδας και ίσως χάρισε το 1 από τα 3 γκολ. Για τον Χουτσιώτη δεν έχουμε να πούμε πολλά. Δείχνει πως θέλει χρόνο και παιχνίδια για να μπολιαστεί. Έχει ακόμη το στρές του “νέου”.

Στο κέντρο, πολύ τρέξιμο από Ζουλ, πολλές βοήθειες και πάλι, έστω ως αλλαγή, ο Τζούρασεκ. Απο την άλλη, Νταρίντα και Ρουπ δείχνουν κάπως μπλοκαρισμένοι. Είτε λόγω λαθών τακτικής, είτε γιατί δεν έχουν βρεθεί ακόμη με τους νέους συμπαίκτες τους.

Τέλος, ο Πάλμα ήταν και πάλι ορεξάτος, σε σύγκριση με την μέτρια εικόνα που είχε στα ευρωπαϊκά. Όμως μοιραίος στο ανασταλτικό κομμάτι.

Από την άλλη, για ακόμη μια φορά, υπάρχει πρόβλημα με τον Κάρλσον. Ο Σουηδός δεν δείχνει να έχει προσαρμοστεί. Δεν. Δεν βρε παιδί μου, ΔΕΝ!

Έχει κάποιες καλές κινήσεις, προσωπικά θεωρώ όμως πως Σαβέριο, Ζαμόρα, Πάλμα, ακόμη και Μενέντεθ, είναι πιο έτοιμοι για τα πλάγια.

Για να μην σας κουράζουμε όμως, το πρόβλημα του ΑΡΗ είναι ένα. Το οποίο έχει προεκτάσεις ως και την κοπέλα στο κυλικείο. Η προχειρότητα!

Το ζήτημα όμως, και αυτό που με προβληματίζει, είναι η μη διάθεση να διορθωθούν πράγματα και να εξαφανιστεί η προχειρότητα.

Ίσως και να είναι πιο σοβαρά τα πράγματα φέτος. Θα δείξει…

ΥΓ1 Πότε γυρνάει ο Παλίκουτσα;

ΥΓ2 Ο Αηδόνης γιατί δεν είναι ΑΚΟΜΗ έτοιμος;

ΥΓ3 Αν δεν είναι ο Παλίκουτσα, ποιος ψάχνει στόπερ; Ποιος μιλάει με ομάδες και διαπραγματεύεται;

ΥΓ4 Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας φέτος;

 

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Απόψεις

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Άρης

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ