Για κάποιο λόγο, η ΕΠΟ δεν έχει υιοθετήσει ακόμη τον κανονισμό της ΟΥΕΦΑ που θέλει όλα τα γκολ "ίσα", είτε μπαίνουν εντός είτε εκτός έδρας. Κι έτσι ένα μικρό... θεατράκι του παραλόγου παίζεται αυτές τις μέρες για την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ...

Στο Ελλάς, ούτε καν τα ίδια… γκολ δεν είναι ίσα! Το ξέρουμε και πριν από τότε που ο μέγας Χάρρυ Κλυνν είπε και ελάλησε. “Αυτή η χώρα ρα μάγκα, δε σώζεται με τίποτις, άμα λάχει, να ‘ούμ΄”. Τι ξέρουμε; Ότι στην Ελλάδα όλοι είναι ίσοι, αλλά μερικοί είναι… πιο ίσοι απ’ τους άλλους. Π.χ. δηλαδή, πως ό,τι ισχύει, ας πούμε, για την τάδε ΔΟΥ (του τάδε έφορου) μπορεί να μην ισχύει για την άλλη ΔΟΥ (του άλλου έφορου), λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα. Γενικά. Ότι τα “δύο μέτρα και δύο σταθμά” είναι… πολύ λίγα για τη χώρα μας. Θέλει ακόμη πιο πολλά.

Οι κουτόφραγκοι είπαν, ποδοσφαιρικά, να φέρουν την ισότητα και στα γκολ. Και εφέτος όλες οι διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ, Τσάμπιονς Λιγκ, Γιουρόπα Λιγκ, Κόνφερενς Λιγκ έγιναν χωρίς να ισχύει πλέον το “εκτός έδρας γκολ”. Μετράει μόνον ο συνολικός αριθμός τους, μέσα-έξω. Οι περισσότερες Ομοσπονδίες υιοθέτησαν άμεσα το μέτρο και για τις διοργανώσεις τους. Αλλά το… ελλήνικος ομοσπόνδιος, ακόμη το… σκέφτεται.

Και γι’ αυτό, π.χ., ο ΠΑΟΚ πέρασε στον τελικό  του Κυπέλλου (υπό την αιγίδα της ΕΠΟ) με το 1-1 στο Καραϊσκάκης, με το πρώτο ματς να έχει λήξει επίσης ισόπαλο, με 0-0 στην Τούμπα. Τέλος πάντων όμως, τουλάχιστον σ’ αυτή την περίπτωση, από την αρχή της διοργάνωσης όλες οι ομάδες ήταν “ίσες” ως προς την ισχύ αυτού του κανονισμού.


Το… ελληνικό παράδοξο με τα μπαράζ της Σούπερ Λιγκ 2…

Αυτό που συμβαίνει όμως με τα μπαράζ ανόδου στη Super League 2 είναι απ’ τ’ άγραφα, τα απολύτως ελλήνικος. Η διοργάνωση δεν είναι της ΕΠΟ. Και γι’ αυτό, δεν ισχύει κανονισμός “εκτός έδρας γκολ”. Η τύχη Λεβαδειακού και Βέροιας (με το Λεβαδειακό νικητή εκτός έδρας με 0-1 στο πρώτο ματς), θα έχει να κάνει, στις 15 Μαΐου στη Λειβαδιά, με το συνολικό αριθμό “ισότιμων” γκολ. Όποια ομάδα πετύχει τα περισσότερα και στα δύο παιχνίδια μαζί, θα ανέβει απευθείας στη Super League στη θέση του Απόλλωνα Σμύρνης.

Όμως, όποια ομάδα χάσει σ’ αυτά τα μπαράζ θα πρέπει να δώσει μετά διπλό παιχνίδι (ανόδου-παραμονής) με τη 13η της Σούπερ Λιγκ, δηλαδή τη Λαμία. Αλλά υπεύθυνη γι’ αυτά τα ματς είναι πάλι η ΕΠΟ. Που δεν έχει υιοθετήσει την “ισότητα”. Οπότε τα… εκτός έδρας γκολ θα μετρήσουν και πάλι ως “διπλά”. Ό,τι του φανεί, του Λωλο-Στεφανή, δηλαδή…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Super League 2

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Теннис Cегодня » Лайвскор, Результаты, Ставки И Статистик
mostbet-ru-serg

Теннис Cегодня » Лайвскор, Результаты, Ставки И Статистик