Τα πλέι οφ -και άουτ- του πρωταθλήματος θα βρουν τις ομάδες να μπαίνουν σ' αυτά με... διαφορετικό "αέρα" η καθεμία. Τα στατιστικά των 26 αγωνιστικών της κανονικής διάρκειας έχουν ενδιαφέρον...

Σούπερ Λιγκ: “Μπετόν” ο Ολυμπιακός, πρώτος μπροστά ο ΠΑΟΚ! Η κανονική διάρκεια της σεζόν φέρνει τον Ολυμπιακό αδιαφιλονίκητο πρώτο και με… διαφορά -όχι μόνο λόγω +12 από τον ΠΑΟΚ. Ο πρωταθλητής έχει μόλις μία ήττα και τις περισσότερες νίκες απ’ όλους (20). Έχει και τη 2η καλύτερη επίθεση (47 γκολ) και την καλύτερη διαφορά τερμάτων (+33). Κι αυτό επειδή η αμυντική λειτουργία των ερυθρόλευκων στο πρωτάθλημα είναι μακράν η κορυφαία, με παθητικό μόλις 14 γκολ σε 26 παιχνίδια.

Το δίδυμο Σωκράτη Παπασταθόπουλου – Κώστα Μανωλά παίρνει πολλά credits γι’ αυτό. Ιδιαίτερη μνεία όμως πρέπει να γίνει και για τον Βατσλίκ. Ο Τσέχος γκολκίπερ είναι ο κορυφαίος σε απόδοση στην κανονική σεζόν της Σούπερ Λιγκ. Έχει παίξει σε 25 από τα 26 παιχνίδια και έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία του 13 φορές. Αν ψάξουμε όμως για τον γκολκίπερ-έκπληξη της κανονικής σεζόν θα τον βρούμε αλλού.

Είναι, σίγουρα ο Λοντίγκιν του ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Ελληνορώσος τερματοφύλακας έχει 11 clean sheet σε 22 ματς. Η απόδοσή του δεν έφτασε στον ΠΑΣ για να περάσει στα πλέι-οφ χωρίς την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων, όμως οι Γιαννιώτες έχουν να επιδείξουν μόλις 24 γκολ παθητικό στην κανονική σεζόν. Όσα και ο ΠΑΟΚ, 4 λιγότερα από την ΑΕΚ και μόλις τρια περισσότερα από Άρη και Παναθηναϊκό. Σίγουρα αξιοσημείωτο. Τρίτος εδώ είναι ο Πασχαλάκης με 10 clean sheets σε 25 συμμετοχές.

Λοντίγκιν

ΟΦΗ: Η ευχάριστη έκπληξη του β΄γύρου

Αφού αναφέραμε την ΑΕΚ πρέπει να πούμε ότι μπαίνει στα πλέι-οφ ως 3η, με 19 βαθμούς διαφορά από την κορυφή, αλλά μ’ έναν τραγικό 2ο γύρο. Στον αντίποδα ευχάριστη έκπληξη σ’ αυτό το δεύτερο μισό ήταν ο ΟΦΗ, που σφράγισε την 6αδα με τη νίκη του επί του Απόλλωνα, πριν του πάρει τη μπουκιά απ’ το στόμα η Εφέσεων. Η ομάδα της Κρήτης ήταν η πρωταθλήτρια των… ισοπαλιών στην κανονική σεζόν, με συνολικά 10, ενώ ο Παναθηναϊκός μπαίνει στα πλέι όφ ως “πρωταθλητής” στις… ήττες από τις ομάδες της εξάδας (επίσης 10).

Σε επίπεδο ομαδικό να πούμε τέλος ότι ο ΠΑΟΚ έχει την καλύτερη επίθεση στην κανονική διάρκεια της Σούπερ Λιγκ με 50 γκολ, ενώ στα πολύ ενδιαφέροντα στατιστικά είναι και το γεγονός ότι έχει κερδίσει ως τώρα 15 πέναλτι. Ο Ολυμπιακός έχει 47 γκολ ενεργητικό και η ΑΕΚ 42. Να πούμε εδώ και ότι ο Άρης φτάνει στα πλέι όφ ως 4ος με την πιο “ισχνή” επίθεση της 6δας: Μόλις 28 γκολ, επίδοση πιο χαμηλή από του Βόλου (35) και ίση με του ΠΑΣ Γιάννινα!

Άρης

Ο Κούρτιτς πρώτος σκόρερ, ο Μάνταλος πρώτος σε ασίστ

Σε ατομικό επίπεδο τώρα, για τους γκολκίπερ είπαμε. Μπροστά ο Γιασμίν Κούρτιτς κλέβει την παράσταση με 15 γκολ -ένα, ανα 3.1 τελικές προσπάθειες. Ο Τομ Φαν Βέερτ του Βόλου με 13 γκολ είναι και ο λόγος που η επίθεση της ομάδας είναι καλύτερη όχι μόνο από του Άρη, αλλά και του ΟΦΗ που πέρασαν στην 6δα. Τρίτος σκόρερ ως τώρα είναι ο Σέρχιο Αραούχο με 11 γκολ σε 55 τελικές.

Κι όσο για τις ασίστ, ο παίκτης που οι φίλοι της ΑΕΚ λατρεύουν να… μη λατρεύουν. για να το θέσουμε κομψά, είναι κορυφαίος με 10 συνολικά. Μιλάμε φυσικά για τον Πέτρο Μάνταλο. Δεύτερος σε ασίστ στην κανονική διάρκεια είναι ο Αοσμάν του Ιωνικού (7) και τρίτος ο Ζίβκοβιτς του ΠΑΟΚ (6).

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ