Κάποια ομάδα εκτός των Big5, δυστυχώς, θα είναι έως και... ανεπανάληπτο θαύμα να δούμε (και) εφέτος να παίρνει τίτλο. Όμως οι ισορροπίες μεταξύ των "μεγάλων δυνάμεων" δεν είναι τόσο ξεκάθαρες στη σεζόν που μόλις ξεκίνησε. Υπάρχουν... βλέψεις, από πολλούς. Δικαιολογημένες ή όχι; Η γνώμη σας έχει αξία!

Σούπερ Λιγκ: Αυτόν τον τίτλο, ποιος θα τον πάρει; (Ψηφίστε!) Το φετινό πρωτάθλημα ξεκίνησε με το Βόλος-Αστέρας Τρίπολης να φτάνει στο πλούσιο 3-3. Και η συνέχεια, σήμερα, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων και τα Λαμία-ΑΕΚ, ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός, Παναθηναϊκός-Ιωνικός και Άρης-Λεβαδειακός. Ο πρωταθλητής παίζει τη Δευτέρα με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Και έτσι θα έχουμε πια μια πρώτη εικόνα για το τι μας… περιμένει αυτή τη σεζόν.


Φυσικά, η εικόνα αυτή δε θα είναι καθόλου ολοκληρωμένη. Οι ομάδες είναι στο ξεκίνημά τους, οι περισσότερες δεν έχουν κλείσει ακόμη τα ρόστερ τους, για να “δέσουν” τα σύνολα θα πρέπει να περάσει ακόμη λίγος καιρός. Το ποδόσφαιρο, ωστόσο, είναι πάντοτε και παιχνίδι… προβλέψεων. Και το ποιος θα πάρει τον εφετινό τίτλο δε μπορεί να λείπει από μια τέτοια διαδικασία.

Ο υπό ανα-διαμόρφωση Ολυμπιακός

Για λόγους… αρχής, ο πρωταθλητής κάθε σεζόν, ξεκινά την επόμενη ως φαβορί. Όμως ο Ολυμπιακός του Κάρλος Κορμπεράν, είναι ακόμη υπό ανα-διαμόρφωση. Η εικόνα του με τον Απόλλωνα Λεμεσού ήταν πολύ καλύτερη από τις προηγούμενες, σε φιλικά, αλλά, δυστυχώς και επίσημα ευρωπαϊκά του ματς. Έχει πάρει πίσω αρκετούς δανεικούς κι έχει προσθέσει στο ρόστερ Κόνραντ Ντε Λα Φουέντε, Ιν-Μπέομ Χουάνγκ, Ντορόν Λάιντνερ, Φίλιπ Ζινκερνάγκελ, Αμπουμπακάρ Καμαρά, Γκονσάλο Άβιλα Γορδόν, Σίμε Βρσάλικο. Θα έλθουν κι άλλοι. Η ποιότητα των μονάδων του ρόστερ του είναι δεδομένη. Αλλά μέχρι να γίνει συμπαγής ομάδα, με αυτοματισμούς, εμπεδωμένη τακτική και αυτοπεποίθηση, ίσως “σκοντάψει” σε κάποιες περιπτώσεις…



Ο πολύ βελτιωμένος -αλλά και χωρίς το απαραίτητο “βάθος”- Παναθηναϊκός

Σε τέτοια περίπτωση, “γκέλας” του Ολυμπιακού, ο Παναθηναϊκός είναι σίγουρα μια από τις ομάδες που θα επιχειρήσουν να “κλέψουν” τον τίτλο.  Οι μεταγραφές του είναι όλες μια και μια. Έχουν προσθέσει ποιότητα, ταχύτητα κι έναν σπουδαίο συνδυασμό εμπειρίας και ενθουσιασμού. Αν κλείσει και ο Μπερνάρντ -όλα δείχνουν ότι ναι- η ενδεκάδα του είναι από τις πιο ποιοτικές και ολοκληρωμένες στη Λίγκα. Ο Αργύρης Καμπετσής είναι ξανά στην ομάδα που έχει, ακόμη προσθέσει Μπέντζαμιν Βέρμπιτς,  Άντραζ Σπόραρ, Άνταμ Τσέριν, Χόρντουρ Μάγκνουσον, Γιούρι Λοντίγκιν, Κριστιάν Γκάνεα, Ζόνας Τόρο. Για το “μαραθώνιο” των 26 αγωνιστικών ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα ήθελε μερικές ακόμη εναλλακτικές λύσεις σε κάποιες θέσεις. Αλλά στα χαρτιά, ο εφετινός Παναθηναϊκός είναι καλύτερος από τον περυσινό. Στο χορτάρι, πάλι; Θα… φανεί.

ΠΑΟΚ: Πολλές οι μεταγραφές, αλλά “θολή” ακόμη η εικόνα…

Ο τελευταίος χρονικά… έτερος πρωταθλητής πλην του Ολυμπιακού, είδε αρκετούς παίκτες να φεύγουν και πολλούς να έρχονται: Κάλεντ Νάρεϊ, Ντόμινικ Κοτάρσκι, Νίκολας Κουαλιάτα, Ζοάν Σάστρε, Γιάννης Κάργας, Ιβάν Νάσμπεργκ, Αντρέ Ρικάρντο, Ράφα Σοάρες, Τιάγκο Ντάντας και, ακόμη… βλέπουμε. Όπως και στην περίπτωση του Ολυμπιακού είναι ένα σχεδόν τελείως “φρέσκο” σύνολο. Λογικά θα πάρει κάποιο καιρό για να “δέσει”. Αν κάνει όνειρα για τίτλο ο Ραζβάν Λουτσέσκου; Ίσως. Αλλά μάλλον… πολύ βαθιά μέσα του.

ΑΕΚ: Με όπλο το γήπεδο, τον Αλμέιδα και τις μεταγραφές της

Η ‘Ενωση είναι η αμέσως προηγούμενη από τον ΠΑΟΚ ομάδα που πήρε τίτλο το 2017-18 και έσπασε την κυριαρχία του Ολυμπιακού. Μπορεί εφέτος να το επαναλάβει; Αν βγουν και στο χορτάρι τα… γούστα που έχει στο μυαλό του ο Ματίας Αλμέιδα, όλα μπορούν να συμβούν. Το OPAP Arena θα είναι πολύ μεγάλο ατού της ΑΕΚ. Και οι ως τώρα μεταγραφές της έχουν ποδοσφαιρική λογική και έχουν προσθέσει ποιότητα, φαντασία και δημιουργικότητα. Ο Στίβεν Τσούμπερ έγινε… μόνιμος, το πρότζεκτ με μέλλον Γιάννης-Φοίβος Μπότος είναι ξανά πίσω και στη “μηχανή” μπήκαν Ντομαγκόι Βίντα, Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς, Γενς Γιόνσον, Ορμπελίν Πινέδα, Αρόλντ Μουκουντί. Και ο Αλμέιδα, όπως ο Γιοβάνοβιτς θα ήθελε λίγο ακόμη “βάθος” σε κάποιες θέσεις, όμως, σε επίπεδο βασικών, το ρόστερ είναι, όντως, για σπουδαία πράγματα.

Άρης: Το αουτσάιντερ με τις σούπερ προσθήκες!

Έχουμε και λέμε: Ζερβινιό, Μανού Γκαρθία, Αντρέ Γκρέι, Μάρβιν Πίρσμαν, Μπράντλεϊ Μαζικού, Μπράιαν Νταμπό, Μόουζες Οντουμπάγιο, Ραφαέλ Καμάτσο, Παπέ Σεϊχ Ντιόπ. Και ο Χερμάν Μπούργος, γνώστης πλέον του ελληνικού πρωταθλήματος, στον πάγκο. Αν κάποιος μιλήσει στην ομάδα για τίτλο… θα φάει πιπέρι στο στόμα. Και αυτό είναι και το πιο σωστό. Διότι ούτε ο Άρης έχει, επίσης, σπουδαίο “βάθος” στο ρόστερ. Αλλά μόλις κατασταλλάξει το βασικό σύνολο, θα κοιτάζει άνετα στα μάτια οποιονδήποτε αντίπαλο και σε οποιονδήποτε μπορεί να κάνει τη ζημιά.

Η συνέχεια, λοιπόν, επί… του γηπέδου. Και η γνώμη σας μετράει! Εσείς ποια ομάδα λέτε ότι θα πάρει εφέτος τον τίτλο;

Μπες στο μεγαλύτερο POLL και ψήφισε ποιος θες να φτάσει στον ημιτελικό!

TAGS:

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θέλει να «δέσει» τον Τεό Ερναντές η Μίλαν
Ποδόσφαιρο

Θέλει να «δέσει» τον Τεό Ερναντές η Μίλαν