Σεμέδο: ‘Η έχει τον… “μαγνήτη” ή, απλώς, δεν έχει μυαλό το παιδί… Τον περασμένο Αύγουστο, ο Πορτογάλος κατηγορήθηκε για βιασμό. Κυκλοφόρησαν και βίντεο για τη συνεύρεσή του με την καταγγέλουσα. Η εισαγγελία τον άφησε ελεύθερο με εγγύηση 10.000 ευρώ και δίχως περιοριστικούς όρους. Προφανώς θεώρησε ότι τα στοιχεία δεν ήταν επαρκή για να προφυλακιστεί. Αλλά, […]

Σεμέδο: ‘Η έχει τον… “μαγνήτη” ή, απλώς, δεν έχει μυαλό το παιδί… Τον περασμένο Αύγουστο, ο Πορτογάλος κατηγορήθηκε για βιασμό. Κυκλοφόρησαν και βίντεο για τη συνεύρεσή του με την καταγγέλουσα. Η εισαγγελία τον άφησε ελεύθερο με εγγύηση 10.000 ευρώ και δίχως περιοριστικούς όρους. Προφανώς θεώρησε ότι τα στοιχεία δεν ήταν επαρκή για να προφυλακιστεί. Αλλά, τέλος πάντων, στα ανακριτικά γραφεία βρέθηκε.

Την περασμένη Δευτέρα, η πρώην σύντροφός του, τον κατηγόρησε για βιαιοπραγία εις βάρος της. Η 28χρονη ισχυρίστηκε ότι πήγε από το σπίτι του να πάρει κάποια πράγματα και ο Σεμέδο τη χτύπησε και της πέταξε το κινητό. Τον κατήγγειλε στην Αστυνομία, που ήλθε και τον συνέλαβε. Αργότερα η κοπέλλα ανασκεύασε τα περί βιαιοπραγίας και μίλησε για “σκηνή ζηλοτυπίας”. Και δεν πήγε και στον ιατροδικαστή, που θα μπορούσε να πιστοποιήσει την αλήθεια γύρω από την υπόθεση.

Με άλλα λόγια, ίσως όντως να υπήρξε παρεξήγηση. Ή, τέλος πάντων, στο πλαίσιο του θυμού απ’ τον καυγά, κάποια πράγματα να παρουσιάστηκαν λίγο τραβηγμένα. Ή να άλλαξε γνώμη η καταγγέλουσα. Κανείς δεν ξέρει. Και όπως πάει, μάλλον δε θα μάθει κιόλας. Το βέβαιο είναι ένα. Ο Σεμέδο μοιάζει να ελκύει τους μπελάδες, όπως ο προβολέας τις νυχτοπεταλούδες. Τυχαίο; Δε νομίζουμε…

Τα μπλεξίματα στην Ισπανία…

Ο Ρούμπεν έχει άλλωστε παρελθόν στον τομέα. Ο Σεμέδο θα κλείσει τα 28 του τον Απρίλιο. Στα 24 του, το Γενάρη του 2018 κατηγορήθηκε για οπλοφορία μετά από καυγά σε μπαρ στη Βαλένθια. Ένα μήνα μετά κατηγορήθηκε για απαγωγή, βασανισμό, ληστεία και απόπειρα φόνου, μαζί με άλλους δύο.

Τέθηκε υπό κράτηση, αλλά αποφυλακίστηκε στις 13 Ιουλίου αφού πρώτα ομολόγησε σε συνέργεια σε όλα τα πιο πάνω. Πλήρωσε συνολικά 76.000 ευρώ πρόστιμο και απαγόρευση εισόδου στην Ισπανία ως το 2026. Τώρα, μεταξύ μας, αυτό δεν είναι ποινή αν όντως έχουν πειστεί οι δικαστικές αρχές ότι είσαι “κουμπουράτος”, απαγωγέας, βασανιστής, ληστής και υποψήφιος δολοφόνος.

Η ομολογία του δόθηκε, διότι με βάση αυτές τις κατηγορίες, εάν δικαζόταν και καταδικαζόταν κινδύνευε με 15 και βάλε χρόνια φυλακής. Δεν αποτελεί κριτήριο ενοχής αυτή η ομολογία. Κριτήριο… αμυαλιάς, όμως, μάλλον αποτελεί. Διότι είπαμε: Ή έχει το “μαγνήτη” και τραβάει τα μπλεξίματα ο Ρούμπεν, ή έχει την… “ταμπέλα” στο κούτελο: “Είμαι επιρρεπής και αφελής. Ελάτε πιάστε με κορόιδο”.

Ή τριπλά προσεκτικός ή, κάποια στιγμή, θα το πληρώσει

Απ’ τη μία πλευρά, μακάρι να είναι αυτό το δεύτερο. Κανείς δε θα ήθελε να πιστέψει ότι ευσταθούν τόσες και τέτοιες κατηγορίες εναντίον του. Απ’ την άλλη πλευρά, είναι κρίμα για τον ίδιο. Στον Ολυμπιακό ειδικά, βρήκε λιμάνι κυριολεκτικά και μεταφορικά. Αμείβεται καλά, έχει διεθνή προβολή, παίρνει τίτλους. Το ταλέντο του δεν το αμφισβητεί κανείς.

Εάν πραγματικά δεν καταλαβαίνει ότι του έχει βγει “το όνομα” και συνεπώς, ακόμη κι αν δε φταίει πραγματικά, συνέχεια θα βρίσκεται κατηγορούμενος για κάτι, τι να πει κανείς; Αν κρίνει κάποιος έμμεσα, οι δικαστικές αρχές φαίνεται να έχουν πειστεί ως τώρα ότι, πάνω κάτω, αυτό συμβαίνει. Ότι, λίγο πολύ, μπλέκει άθελά του. Ότι “τον μπλέκουν”, αν θέλετε.

Πρέπει όμως να έχει το νου του κι εκείνος. Διότι οι -άγραφοι- ποδοσφαιρικοί νόμοι είναι καμιά φορά πιο αυστηροί από τους γραπτούς, του Ποινικού Κώδικα. Και δύσκολα τους ξεφεύγεις. Ο Σεμέδο πρέπει άμεσα να βάλει μυαλό και να πάψει να δίνει και την παραμικρή αφορμή. Να είναι διπλά και τριπλά προσεκτικός. Αλλιώς, κάποια στιγμή θα την πατήσει στ’ αλήθεια πολύ άσχημα. Ποινικώς ή ποδοσφαιρικώς. Ή και τα δύο…

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ολυμπιακός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ