Ρόνι Λόπες: έκοψε το… αρνάκι και έγινε “λύκος”! Κάπως έτσι θα μπορούσε να περιγραφεί, σχηματικά, η μεταμόρφωση του 26χρονου Πορτογάλου άσου του Ολυμπιακού,  που, στο ματς με τη Φενέρ άρχισε, επιτέλους, να δείχνει τη μεγάλη του αξία! Το πώς και τι χρειάστηκε για να συμβεί αυτό είναι μια ενδιαφέρουσα και διδακτική ιστορία. Που πρέπει να […]

Ρόνι Λόπες: έκοψε το… αρνάκι και έγινε “λύκος”! Κάπως έτσι θα μπορούσε να περιγραφεί, σχηματικά, η μεταμόρφωση του 26χρονου Πορτογάλου άσου του Ολυμπιακού,  που, στο ματς με τη Φενέρ άρχισε, επιτέλους, να δείχνει τη μεγάλη του αξία! Το πώς και τι χρειάστηκε για να συμβεί αυτό είναι μια ενδιαφέρουσα και διδακτική ιστορία. Που πρέπει να πάρουμε από την αρχή.

Όταν τον περασμένο Αύγουστο ο Λόπες ερχόταν στον Ολυμπιακό δανεικός από τη Σεβίλλη, ερχόταν με πολλές περγαμηνές. Με θητεία σε Σίτι, Λιλ, Μονακό, Σεβίλλη και Νις, είχε παραστάσεις και μεγάλη, για τα χρόνια του, εμπειρία. Και βέβαια είχε, διαπιστωμένα και το ταλέντο για να γίνει ο παίκτης που θα μπορούσε -μπορεί- να κάνει τη διαφορά. Το καλοσώρισμά του από τους φίλους της ομάδας, δικαίως ήταν θερμό. Και οι προσδοκίες τους ανάλογες.

Το θέμα είναι όμως ότι οι περγαμηνές και το ταλέντο δεν παίζουν μπάλα. Μπάλα παίζουν οι παίκτες. Και για να το καταφέρουν στο επίπεδο που μπορούν, πρέπει, ε, χμ, αν μη τι άλλο να μοιάζουν με ποδοσφαιριστές πρώτης γραμμής. Αλλά ο Πέδρο Μαρτίνς δεν έβλεπε κάτι τέτοιο στον Λόπες. Έβλεπε έναν παίκτη χωρίς εκρηκτικότητα. Με -αρκετά- παραπανίσια κιλά. Χωρίς ενέργεια, δυνάμεις και καλή φυσική κατάσταση. Με άλλα λόγια, χωρίς… ακριβώς όλα όσα απαιτεί το σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Το επιστημονικό επιτελείο του Ολυμπιακού στα καλύτερά του!

Αυτονόητα δεν του έδωσε, έτσι, πολλά λεπτά συμμετοχής. Και όσα του έδωσε, δεν τα αξιοποίησε. Συχνά ήταν και εκτός αποστολής. Αλλά μια μεγάλη ομάδα, όπως ο Ολυμπιακός, δεν κάθεται αδιάφορη να βλέπει ένα τέτοιο ταλέντο να πηγαίνει χαμένο. Όσο ο Μαρτίνς του έδινε το μάθημα του επαγγελματισμού -όσο δεν είσαι έτοιμος, δεν παίζεις, όπως κι αν λέγεσαι- το υπόλοιπο επιτελείο των ερυθρολεύκων δούλευε με εξίσου μεγάλο επαγγελματισμό στον παίκτη.

Το ειδικό διατροφικό πρόγραμμα από τον αρμόδιο του Ολυμπιακού στο ζήτημα Ερνάντι Γκόμες, συνοδεύτηκε και από ειδικό πρόγραμμα εκγύμνασης του παίκτη. Προς τιμήν του -αλλά και προς το συμφέρον του ίδιου και της ομάδας- ανταποκρίθηκε και στα δύο. Ακολούθησε όλες τις οδηγίες του Γκόμες. Και εφάρμοσε -και με ατομικές προπονήσεις- όλες τις συμβουλές των γυμναστών του Ολυμπιακού. Και έγινε… αγνώριστος!

Και ο Ρόνι στα καλύτερά του!

Όταν, στο νικηφόρο ματς με τους Τούρκους πήρε εντολή στο ημίχρονο να αντικαταστήσει τον Ονιεκούρου, ο Λόπες που βγήκε στο γήπεδο ήταν ένας Λόπες στα καλύτερά του! Με εμφανώς διαφορετική εμφάνιση, πολύ πιο ελαφρύς, αλλά και με δύναμη, ταχύτητα και εκρηκτικότητα. Μ’ ένα σώμα που μπορεί, δηλαδή, να εξυπηρετήσει το ταλέντο και τις επινοήσεις του στο χορτάρι. Οι αριθμοί γύρω απ’ αυτή τη μεταμόρφωση του Λόπες είναι αποκαλυπτικοί. Σύμφωνα μ’ αυτούς έχει χάσει 5 κιλά, αλλά έχει προσθέσει και κατά 15% περισσότερη μυϊκή μάζα. Ακόμη και στη δική του ηλικία, το να χάσεις κιλά αυξάνοντας μυϊκή μάζα δεν είναι μια εύκολη υπόθεση. Το επιστημονικό επιτελείο του Ολυμπιακού, όμως, αλλά και η θέληση του ίδιου, το κατάφεραν.

Κατάφεραν, με άλλα λόγια, ό,τι δεν κατάφερε πέρυσι η Νις και παλιότερα η Λιλ, που είχαν πάρει δανεικό τον παίκτη από Σεβίλλη και Σίτι, αντίστοιχα. Να κάνουν τον “δικό” τους Λόπες, καλύτερο από τον Λόπες που πήραν στα χέρια τους… (Αυτό είναι άλλωστε και το ζητούμενο σε κάθε δανεισμό…)

Στα… πόδια του να διακριθεί και όλα είναι ανοιχτά…

Πάνω από 25.000 θεατές στις κερκίδες χειροκρότησαν τον Ρόνι στο παιχνίδι με τη Φενέρ. Μεταξύ τους ήταν και ο επικεφαλής των σκάουτ της Σεβίλλης, ο Γάλλος πρώην διεθνής αριστερός μπακ, Ζυλιέν Εσκουντέ. Και εκείνος είδε την ολοφάνερη διαφορά προς το καλύτερο του παίκτη. Κι απ’ τη μία, σίγουρα χάρηκε που ο δανεισμός του Πορτογάλου, ο οποίος κόστισε 25.000.000 ευρώ στη Σεβίλλη, αποδεικνύεται ότι έγινε σε μια ομάδα που, επιτέλους, τον βελτιώνει. Απ’ την άλλη, όμως, ίσως να μπήκε και σε δεύτερες σκέψεις.

Εάν ο Λόπες έχει πετύχει τόσο μεγάλη πρόοδο, με πάνω από μισή σεζόν ακόμη μπροστά -και τον Ολυμπιακό σίγουρα παρόντα στο Europa Leagueμήπως τα… 10.000.000 οψιόν αγοράς ήταν λίγα; Αλλά αυτό είναι κουβέντα που θα ανοίξει -αν ανοίξει- σε άλλη στιγμή. Άλλωστε συνώνυμο του καλού ποδοσφαιριστή είναι και η διάρκεια στην απόδοσή του.

Ο Ρόνι έδειξε ότι θέληση έχει και όρεξη επίσης, για να παίξει και να διακριθεί. Αλλά πρέπει με συνέπεια να συνεχίσει να το κάνει. Να δείξει ότι ο Μαρτίνς μπορεί να στηριχθεί επάνω του. Να είναι σταθερά καλός και όχι μια στο τόσο. Εάν το δείξει αυτό, όλα μπορούν να μπουν στο τραπέζι στον κατάλληλο χρόνο. Όλα, εκτός… από “αρνάκι” και άλλα ανθυγιεινά, φυσικά.

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ολυμπιακός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ