Τριπλάσια χρήματα για αποκτήσεις παικτών και διπλάσιο μπάτζετ σε αμοιβές έχει εφέτος το "τριφύλλι" που γύρισε πίσω στην ομάδα όλα τα χρήματα από τον Αλεξανδρόπουλο και ξόδεψε και αρκετά ακόμη για ενίσχυση. Είναι σαφές ότι οι εφετινές του προσδοκίες είναι μεγάλες...

“Χρυσώνει” το όνειρο ο εφετινός Παναθηναϊκός! Η περυσινή χρονιά ξεκίνησε με -τη συνήθη, τα τελευταία χρόνια…- γκρίνια από πλευράς οπαδών της ομάδας, για μη ανταγωνιστικό σύνολο και “ισχνές” μεταγραφές, καθώς επίσης και με επιφυλάξεις για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Στην πορεία της σεζόν, ωστόσο, ο Σέρβος κέρδισε τις εντυπώσεις. Το σύνολο που παρουσίασε έπαιξε ομαδικό, αλλά και ρεαλιστικό  ποδόσφαιρο ουσίας. Και η χρονιά έκλεισε με τον τίτλο του Κυπέλλου και με έξοδο στην Ευρώπη.

Όπως απέδειξε η ως τώρα, νέα σεζόν, καμία ελληνική ομάδα δεν είχε λάβει στα σοβαρά υπόψη της στον μεταγραφικό της σχεδιασμό το “συμπιεσμένο” εφετινό καλεντάρι. Όλες έκαναν μεταγραφές μέχρι την τελευταία στιγμή -κυριολεκτικά. Καμία δεν ήταν έτοιμη -ή έστω, σχεδόν έτοιμη- τη στιγμή που έπρεπε. Και, έτσι, η υπόθεση “Ευρώπη” πήγε στράφι ήδη για τον Παναθηναϊκό (αλλά και ΠΑΟΚ και Άρη, με τον Ολυμπιακό να χάνει το Τσάμπιονς Λιγκ και να έχει ξεκινήσει με δύο ήττες στο Γιουρόπα).

Σημαντική επένδυση με “μαγιά” τα 4.500.000 για τον Αλεξανδρόπουλο

Σε ό,τι αφορά τη νέα σεζόν, ωστόσο, παρά την απώλεια της Conference από τη Σλάβια Πράγας, ο Παναθηναϊκός έχει εφέτος προχωρήσει σε μια πολύ σημαντική επένδυση πάνω στους καρπούς της περασμένης σεζόν. Με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο γενικό κουμάντο, πλέον, αλλά και με “μαγιά” τα 4.500.000 ευρώ της Σπόρτινγκ για το Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο, οι “πράσινοι” άνοιξαν σ’ αυτή τη μεταγραφική σεζόν γερά το πορτοφόλι. Και σε ό,τι αφορά αμοιβές σε ομάδες για την απόκτηση παικτών και σε ό,τι αφορά στις αμοιβές όσων ήλθαν ελεύθεροι.

Το περυσινό “τζιράρισμα” του Παναθηναϊκού

Χαρακτηριστικά, στο ξεκίνημα της περασμένης σεζόν, ο Παναθηναϊκός είχε κινηθεί οικονομικά ως εξής ως προς τις αποκτήσεις παικτών και τις αμοιβές τους:

Ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι  ήλθε ελεύθερος από την Έμπολι, με αμοιβή περίπου 330.000 ευρώ το χρόνο.
Ο Σβόνιμιρ Σάρλια, ήλθε ελεύθερος από Ανκαραγκουτσού, με αμοιβή περίπου 300.000 ευρώ το χρόνο.
Ο Γιάννης Κώτσιρας κόστισε 250.000 ευρώ (σε Αστέρα Τρίπολης) και ήλθε με αμοιβή περίπου 150.000 ευρώ το χρόνο.
Ο Ρούμπεν Πέρεθ ήλθε ελεύθερος από Λεγανές με αμοιβή περίπου 600.000 ευρώ το χρόνο.
Ο Ματέους Βιτάλ ήλθε δανεικός από Κορίνθιανς με αμοιβή περίπου 400.000 ευρώ το χρόνο.
Ο Ραμόν Λούντκβιστ ήλθε δανεικός από Γκρόνινγκεν, με αμοιβή περίπου 150.000 ευρώ το χρόνο. Και, τέλος:
Ο Σεμπάστιαν Παλάσιος κόστισε 1.500.000 (σε Ιντεπεντιέντε), με αμοιβή περίπου 600.000 ευρώ το χρόνο.

Συνολικά δηλαδή (χωρίς την αμοιβή του Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς που ήλθε δανεικός το Γενάρη), ο Παναθηναϊκός έδωσε πέρυσι 1.750.000 ευρώ σε ομάδες και κάτι παραπάνω από 2.500.000 ευρώ σε απολαβές παικτών.

3πλάσιο (+) μπάτζετ σε αμοιβές ομάδων, διπλάσια συμβόλαια εφέτος

Εφέτος, ωστόσο, τα πράγματα είναι αρκετά διαφορετικά -και αρκετά… πιο ακριβά! Μέχρι και την τελευταία μέρα των μεταγραφών οι “πράσινοι” έχουν κινηθεί ως εξής:

Ο Γιούρι Λοντίγκιν ήλθε ελεύθερος από τον ΠΑΣ Γιάννινα με αμοιβή περίπου 250.000 ευρώ το χρόνο.
Ο Χόρντουρ Μάγκνουσον ήλθε ελεύθερος από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με αμοιβή περίπου 700.000 ευρώ το χρόνο.
Ο Κρίστιαν Γκάνεα ηλθε ελεύθερος από τον Άρη, με αμοιβή περιπου 250.000 ευρώ το χρόνο.
Ο Άνταμ Τσέριν κόστισε 650.000 ευρώ (σε Νυρεμβέργη), με αμοιβή περίπου 200.000 ευρώ το χρόνο.
Ο Μπερνάρντ ήλθε ελεύθερος από τη Σαρίγια, με αμοιβή περίπου 1.200.000 ευρώ το χρόνο.
Ο Μπέντζαμιν Βέρμπιτς ήλθε ελεύθερος από τη Ντιναμό Κιέβου, με αμοιβή περίπου 830.000 ευρώ το χρόνο.
Ο Αντράζ Σπόραρ κόστισε 3.500.000 ευρώ (σε Σπόρτινγκ Λισαβόνας), με αμοιβή περίπου 1.000.000 ευρώ το χρόνο.
Ο Ένις Τσοκάι κόστισε 1.000.000 ευρώ (σε Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ), με αμοιβή που δεν είναι ακόμη γνωστή. Και, τέλος:

Τα χρήματα στη Νις και η αμοιβή του Τρουγιέ

Ο Αλεσίς Τρουιγιέ δεν ξέρουμε ακόμη πόσο κόστισε σε χρήμα (στη Νις). Η χρηματιστηριακή του αξία, ωστόσο, είναι 1.500.000 ευρώ, κατά 300.000 ευρώ μεγαλύτερη του Τσοκάι. Συνεπώς, ένα ποσό κοντά στις 750.000, μιας και οι Γάλλοι διατηρούν και ποσοστό από τυχόν μεταπώληση, μοιάζει λογικό. Από άποψη αμοιβής, στη Γαλλία έπαιρνε 60.000 ευρώ το χρόνο, αλλά για να έλθει στην Ελλάδα σίγουρα έχει συμφωνήσει για τουλάχιστον 2πλάσια ή και 3πλάσια χρήματα.

Με άλλα λόγια, περίπου 6.000.000 ευρώ σε αμοιβές ομάδων (σίγουρα 5.150.000, χωρίς τον Τρουιγιέ) και σίγουρα πάνω από 4.500.000 ευρώ σε απολαβές παικτών (ακόμη κι αν ο Γάλλος ήλθε με τα ίδια χρήματα που έπαιρνε στη Νις, πράγμα απίθανο). Το συμπέρασμα είναι λοιπόν ότι… ακόμη κι αν δεν το λέει ανοιχτά -και καλά κάνει- ο Παναθηναϊκός έχει όντως μεγάλες προσδοκίες εφέτος. Τα ως τώρα αποτελέσματα δείχνουν, επίσης, να στηρίζουν αυτή του την επένδυση, που άλλωστε, έχει ποδοσφαιρική λογική. Διότι και στο ποδόσφαιρο, ό,τι πληρώνεις, παίρνεις. Και ανάλογα είναι και αυτά που μπορείς, μετά, να περιμένεις…

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Παναθηναϊκός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ