“Αιώνια πιστός” ο Βιεϊρίνια στον ΠΑΟΚ! Είτε ξεπεράσει τον τραυματισμό του και ξαναέλθει σε πλήρη αγωνιστική δράση είτε κρεμάσει τα παπούτσια του από το Γενάρη, ο 36χρονος -τα κλείνει σε ενάμιση μήνα- Πορτογάλος θα συνεχίσει να έχει σχέση με την ομάδα. Όχι μόνο αυτή που ήδη έχει, τη συναισθηματική, αλλά και μια πολύ πιο πρακτική […]

“Αιώνια πιστός” ο Βιεϊρίνια στον ΠΑΟΚ! Είτε ξεπεράσει τον τραυματισμό του και ξαναέλθει σε πλήρη αγωνιστική δράση είτε κρεμάσει τα παπούτσια του από το Γενάρη, ο 36χρονος -τα κλείνει σε ενάμιση μήνα- Πορτογάλος θα συνεχίσει να έχει σχέση με την ομάδα. Όχι μόνο αυτή που ήδη έχει, τη συναισθηματική, αλλά και μια πολύ πιο πρακτική και κρίσιμη.

Ο Αντελίνιο Αντρέ Βιέιρα ντε Φρέιτας έχει μια καρμική σχέση με τον “Δικέφαλο. Στο πρώτο του πέρασμα από την Τούμπα, από το 2008 ως το 2012, έγραψε 126 συμμετοχές και 28 γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Και από το 2017 έως σήμερα, άλλες 120 και 20 γκολ.

Έχει δεθεί με την κερκίδα και την πόλη. Ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα της καρδιάς του, αλλά και οι οπαδοί του “Δικεφάλου” τον έχουν στην καρδιά τους. Ο Ιβάν Σαββίδης, πάλι, τον έχει… στο μυαλό του.

Μια θέση που έμεινε κενή για δύο λογους…

Ο ισχυρός άντρας του ΠΑΟΚ μίλησε με πολλούς το περασμένο καλοκαίρι για τη θέση του υπεύθυνου για τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας. Δε συμφώνησε με κανέναν και αυτό το κομβικό για όλες τις ομάδες (και κυρίως τις μεγάλες) πόστο, έμεινε κενό. Ο Σαββίδης, απ’ τη μια, δεν πίστευε ότι κάποιος απ’ όσοι προσφέρθηκαν θα συνεργαζόταν καλά με τον Λουτσέσκου.

Απ’ την άλλη, οι φήμες λένε ότι για τη θέση αυτή προοριζόταν έτσι κι αλλιώς ο Βιεϊρίνια. Το ήθελε και το θέλει ο Ιβάν. Το ήθελε και το θέλει και ο Βιεϊρίνια. Και είναι μια λύση με πολλά πλεονεκτήματα. Την ομάδα την ξέρει απ’ έξω κι ανακατωτά και η συνεργασία του με τον Λουτσέσκου θα απαλλάξει το Ρουμάνο από ένα βάρος που, εκ των πραγμάτων δε μπορεί -και δε θα έπρεπε- να κουβαλά.

Όλα δείχνουν λοιπόν ότι η άτυπη συμφωνία διοίκησης και Βιεϊρίνια θα υλοποιηθεί. Και ίσως άμεσα. Αυτό έχει να κάνει κυρίως με τον παίκτη. Είναι λογικό να θέλει να τελειώσει την ποδοσφαιρική του καριέρα στο γήπεδο. Το πνεύμα μπορεί να είναι πρόθυμο, λοιπόν, αλλά η σαρξ να μην το επιτρέπει.

Μπορεί να αναλάβει ακόμη και από το Γενάρη

Σε τέτοια περίπτωση, η πρώτη απόφαση που θα πάρει ο Βιεϊρίνια ως υπεύθυνος μεταγραφικού σχεδιασμού θα είναι το… άδειασμα μιας θέσης από το ρόστερ τώρα, το Γενάρη. Της δικής του. Αν όχι, θα αναλάβει επίσημα το πόστο το καλοκαίρι. Με τη δουλειά, φυσικά, να έχει πρακτικώς αρχίσει να γίνεται ήδη, σε συνεννόηση με διοίκηση και προπονητή.

Σε κάθε περίπτωση, πολλά θα κρίνει και η έκβαση του αποψινού αγώνα με τη Λίνκολν. Ο ΠΑΟΚ ισοβαθμεί με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας, με 8 βαθμούς σε 5 αγώνες. Η Σλόβαν παίζει στην (αδιάφορη) Κοπεγχάγη. Αν χάσει, ο ΠΑΟΚ προκρίνεται και με ισοπαλία. Αν όμως κερδίσει ο ΠΑΟΚ θέλει νίκη με όσα περισσότερα γκολ γίνεται, διότι η πρόκριση θα κριθεί στη διαφορά τερμάτων. Η Σλόβαν είναι τώρα στο +3 και ο ΠΑΟΚ στο +2.

Εάν ο ΠΑΟΚ συνεχίσει, όπως όλοι ευχόμαστε, στην Κόνφερενς ίσως ο Βιερίνια να ξεκινήσει δουλειά από το Γενάρη, διότι οι πρώτοι νοκ-άουτ αγώνες στη φάση των 16 γίνονται στις 17 Φεβρουαρίου. Κάτι που σημαίνει ότι το… κοστούμι και το γραφείο μπορεί να έλθουν πιο νωρίς για τον Πορτογάλο, μαζί με το χωρισμό του από το χορτάρι. Ο χωρισμός του με τον ΠΑΟΚ, πάλι, μάλλον δε θα έλθει ποτέ!

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για ΠΑΟΚ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι