«Πυρά» Λουτσέσκου: «Υποκρισία στο ελληνικό ποδόσφαιρο - Ο Άρης ζει μόνο για τον ΠΑΟΚ»

«Πυρά» Λουτσέσκου: «Υποκρισία στο ελληνικό ποδόσφαιρο – Ο Άρης ζει μόνο για τον ΠΑΟΚ»

Ο ΠΑΟΚ πέρασε από το «Κλεάνθης Βικελίδης», επικρατώντας με 2-1 στο ντέρμπι με τον Άρη, στην πρεμιέρα των φετινών πλέι οφ της Super League.

Οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου έκαναν την ανατροπή κόντρα στους «κίτρινους», που προηγήθηκαν στο 12’ με τον Λουίς Πάλμα.

Ωστόσο, ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς στο 73’ και ο Στέφαν Σβαμπ στο 68’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έφεραν τα πάνω-κάτω.

Με αφορμή τη διακοπή του πρωταθλήματος, ο Ραζβάν Λουτσέσκου επέστρεψε στην πατρίδα του και στο αεροδρόμιο τον υποδέχθηκαν δημοσιογράφοι, στρέφοντας το ενδιαφέρον τους στα τεκταινόμενα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Όπως μεταφέρουν τα ΜΜΕ της Ρουμανίας, ο προπονητής του ΠΑΟΚ χαρακτήρισε την ομάδα του «μόνιμο θύμα διαιτησίας», κάνοντας λόγο για παρασκήνιο με έδρα την Αθήνα:

«Το ελληνικό ποδόσφαιρο θα ήταν πολύ καλύτερο αν δεν υπήρχε η υποκρισία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ραζβάν Λουτσέσκου, υπογραμμίζοντας πως: «Είναι μια τεταμένη περίοδος. Δεν μπορώ να μπω σε αυτές τις συζητήσεις χαμηλού επιπέδου. Δυστυχώς το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα είναι πολύ περίπλοκο. Νομίζω ότι η Ελλάδα θα είχε ένα πιο δυνατό πρωτάθλημα και θα είχε καλύτερη εκπροσώπηση στην Ευρώπη, αν δεν υπήρχε αυτή η υποκρισία και το κάθε λογής σύστημα που λειτουργεί προς όφελος των ομάδων της Αθήνας.

Η ζωή όμως προχωρά, πρέπει να είμαστε πάντα ψυχικά προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουμε και να ξεπεράσουμε όλες τις απογοητεύσεις που συναντάμε στη διάρκεια μιας σεζόν. Το VAR και οι διαιτητές μας στέρησαν πολλούς βαθμούς. Αν λειτουργούσαν όλα φυσιολογικά, θα μπορούσαμε να πούμε ότι είμαστε μέσα στο κόλπο για το πρωτάθλημα. Έχουμε περάσει όμως και χειρότερα, μας έκλεψαν έναν τίτλο, μας έκλεψαν ένα Κύπελλο. Αυτά συμβαίνουν πολύ συχνά και γίνονται πάντα εις βάρος του ΠΑΟΚ, γιατί είμαστε από τη Θεσσαλονίκη.

Η Αθήνα έχει δύναμη, ένα σύστημα τριγύρω της και καταφέρνει να μετατρέψει το VAR σε εργαλείο που το χρησιμοποιούν ειδικά σε αγώνες που δεν υπάρχουν διαιτητές από το εξωτερικό. Όλες -όμως- αυτές οι καταστάσεις μας δυναμώνουν και μας διευκολύνουν να ξεπεράσουμε τις απογοητεύσεις», είπε ο Ραζβάν Λουτσέσκου κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο «Ανρί Κοάντα».

«Στον Άρη ζουν μόνο για να σταματήσουν τον ΠΑΟΚ»
Μιλώντας για τον πρόσφατο νικηφόρο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Άρη, ο Ραζβάν Λουτσέσκου τόνισε: «Οι αγώνες στην Ελλάδα είναι πολύ φορτισμένοι συναισθηματικά. Εκεί στον Άρη ζουν μόνο για να σταματήσουν τον ΠΑΟΚ. Το γεγονός ότι προηγήθηκαν με 1-0 και ανατρέψαμε το αποτέλεσμα, έφερε μεγάλη απογοήτευση στους οπαδούς. Μετά άρχισαν να πετούν μπουκάλια κι άλλα αντικείμενα. Υπήρξε και μια δική μου αντίδραση, πήρα ένα ποτήρι και έκανα πως το πέταξα προς την κερκίδα, χωρίς όμως να το πετάξω ουσιαστικά. Το VAR ειδοποίησε ότι πέταξα κάτι και έτσι αποβλήθηκα».

Μάλιστα, αποκάλυψε πως ο πρόεδρος του Άρη, Θόδωρος Καρυπίδης, τον εξύβρισε και οι βρισιές είναι καταγεγραμμένες από τις κάμερες, τονίζοντας πως: «Μου είπαν πως αποβλήθηκα επειδή πέταξα κάτι στην κερκίδα. Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε το VAR. Είναι ψέματα! Η ατμόσφαιρα είναι τρελή σε τέτοια ντέρμπι, αλλά το ποδόσφαιρο υποφέρει».

Εξέδρα “κόλαση” στο Άρης – ΠΑΟΚ:




Βράβευση ΕΔΟΜΑΚ πριν από την έναρξη του αγώνα:



Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Άρης

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πρέλεβιτς: «Στην Ιταλία κάναμε το τέλειο παιχνίδι και κατακτήσαμε το Κόρατς» (vid)
Μπάσκετ

Πρέλεβιτς: «Στην Ιταλία κάναμε το τέλειο παιχνίδι και κατακτήσαμε το Κόρατς» (vid)