Οι απαιτήσεις του ποδοσφαιριστή δεν είναι τέτοιες που θα δημιουργήσουν πρόβλημα στην ΑΕΚ, αλλά τα 5 εκ μετρητά είναι ένα μεγάλο ζήτημα.

Νεότερες πληροφορίες από Ισπανία, που αναφέρουν ότι η Μπαρτσελόνα βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με ΑΕΚ και Θέλτα για τον Όσκαρ Μινγκέθα, σύμφωνα με την Mundo Deportivo.

Το ρεπορτάζ του Γκαμπριέλ Σανς βγάζει ότι υπάρχουν τέσσερις προτάσεις στην ομάδα του Τσάβι για τον Ισπανό διεθνή, από τις οποίες από την Ένωση και τη Θέλτα, έχουν προχωρήσει.

Η προσέγγιση της Χόφενχαϊμ και της Τζένοα δεν κέρδισε τις προτιμήσεις των “μπλαουγκράνα”, που ψάχνουν μετρητά, και θέλουν να ξεφορτωθούν τον ποδοσφαιριστή.  Η τιμή που έχουν ορίσει είναι  στα 5.000.000 ευρώ και μάλιστα “κασέρι”, μετρητά δηλαδή, με την υπογραφή των συμβολαίων.

Οι απαιτήσεις του ποδοσφαιριστή δεν είναι τέτοιες που θα δημιουργήσουν πρόβλημα στην ΑΕΚ, αλλά τα 5 εκ μετρητά είναι ένα μεγάλο ζήτημα.

Διπλό για την ακρίβειά όσον αφορά τον Μελισσανίδη που δεν συνηθίζει να κάνει τόσο εύκολα οικονομικές υπερβάσεις, και από την άλλη αυτό το μετρητά είναι “σφάχτης”.

Αν αποφασίσει να κάνει μια τεράστια υπέρβαση και να βγει ο μεγάλος κερδισμένος των μεταγραφών, και να κάνει τον κόσμο της ΑΕΚ να τρελαθεί πριν καν μπει στο γήπεδο, θα το κάνει. Εμείς πρώτοι εδώ πριν βγει στην φόρα το όνομα του ποδοσφαιριστή, σας είχαμε γράψει ότι θα κάνει μια μεγάλη μεταγραφή υπέρβασης το καλοκαίρι.

Θα είναι ο Μιγκέθα;

Το ιστορικό της υπόθεσης

Η Ελ Μούντο Ντεπορτίβο ήταν η εφημερίδα της Καταλονίας που πρώτη άναψε τη “φωτιά”. Ήταν εκείνη που στη λίστα όσων ενδιαφέρονται για τον 23χρονο (μόλις τα έκλεισε, στις 13 Μαΐου) διεθνή σέντερ μπακ της Μπαρτσελόνα, έβαλε και την ΑΕΚ. Σε θεωρητικό επίπεδο η υπόθεση “κουμπώνει”, σε γενικές γραμμές.

Η ΑΕΚ ψάχνει στόπερ. Και ο Μινγκέθα δεν είναι στα πλάνα του Τσάβι για τη νέα σεζόν. Το συμβόλαιό του λήγει του χρόνου το καλοκαίρι, συνεπώς μιλάει ως ελεύθερος με όποιον θέλει από το Δεκέμβριο και μετά. Λογικό είναι να μπει προς πώληση. Ειδικά από τη στιγμή που πίσω υπάρχουν Ρόναλντ Αραούχο, Αντρέας Κρίστενσεν, Έρικ Γκαρθία, Ζεράρ Πικέ…

Φυσικά, η καταλανική εφημερίδα είχε στην ίδια λίστα και Θέλτα, Χοφενχάιμ και Τζένοα. Και την ξεκάθαρη υπογράμμιση ότι ο ίδιος ο παίκτης “προτιμά ομάδα της Λα Λίγκα”, επειδή, έτσι “δε θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής”. Παρά ταύτα, η είδηση έπαιξε πολύ και εδώ ως πιθανή μεταγραφή της Ένωσης. Λογικό, βάσει προδιαγραφών του παίκτη…

Ότι δεν είναι στα πλάνα του Τσάβι, δε σημαίνει ότι είναι παίκτης της “σειράς”…

Ο Μινγκέθα είναι “παιδί” της Λα Μασία. Πήγε εκεί στα 8 του χρόνια. Πήρε με την Εφήβων ευρωπαϊκό τίτλο στο UEFA Youth League. Πέρασε στην ομάδα Β’ το 2018, στα 19 του. Τότε, η χρηματιστηριακή του αξία ήταν μόλις 200.000 ευρώ. Στη μεγάλη ομάδα από το Νοέμβριο του 2020, ωστόσο, ο Όσκαρ έχει γράψει ως τώρα 66 συμμετοχές συνολικά, με 2 γκολ και 5 ασίστ. Την περασμένη σεζόν έδωσε παρών σε 27 παιχνίδια με την ομάδα σε 1.340 αγωνιστικά λεπτά. Και η αξία του είναι, πλέον, στα 6.000.000 ευρώ.

Με άλλα λόγια, το γεγονός ότι είναι εκτός πλάνων του Τσάβι δε σημαίνει ότι είναι και κάποιος παίκτης της “σειράς”. Πέρυσι τον Ιούνιο, στο διεθνές φιλικό με τη Λιθουανία πήρε και βάπτισμα πυρός στη μεγάλη Εθνική Ισπανίας -και μάλιστα, 90λεπτο. Τυχόν απόκτησή του από την ΑΕΚ θα επρόκειτο για τεράστια επιτυχία. Αλλά, μεταξύ μας κιόλας, αν κάποιος 23χρονος διεθνής Ισπανός παίκτης μπορεί να αγωνιστεί στη Λα Λίγκα-έστω και σε ομάδα που δεν παίζει στην Ευρώπη- γιατί να πάει σε ομάδα της Serie B ή να ξενιτευτεί για την Μπουντεσλίγκα, σε μικρομεσαίο, ωστόσο σύλλογο;

“Κόντρα” για Όσκαρ Μινγκέθα ή για Όσκαρ… σεναρίου;

Και, πολύ περισσότερο, γιατί να έλθει στην Σούπερ Λίγκα, επίσης σε ομάδα που δεν παίζει στην Ευρώπη εφέτος; Μόνο για μια -πολύ- καλύτερη αμοιβή. Όμως, η Θέλτα έχει αυτή τη στιγμή στο ρόστερ 10 παίκτες με συμβόλαιο πάνω από 1.350.000 ευρώ το χρόνο. Τέσσερις παίρνουν από 2.340.000 ως 2.600.000. Και ο Ντένις Σουάρες, στα 28,5 του και με μια διεθνή συμμετοχή πίσω στο 2016, παίρνει σχεδόν 4.700.000! Μπορεί να μπει σε τέτοια ποσά η ΑΕΚ; 

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για ΑΕΚ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θέλει να «δέσει» τον Τεό Ερναντές η Μίλαν
Ποδόσφαιρο

Θέλει να «δέσει» τον Τεό Ερναντές η Μίλαν