Σύμφωνα με πληροφορίες, Κουμπαράκης, Μανούχος και Μυλοπούλου δεν πέρασαν τις εξετάσεις της ΟΥΕΦΑ για να γίνουν διεθνείς... και με τη βούλα. Θα έχουν, ωστόσο, δεύτερη ευκαιρία γι΄αυτό, μάλλον στις αρχές του καλοκαιριού...

Πιάστηκαν… αδιάβαστοι οι διεθνείς μας διαιτητές! Πέρυσι τον Δεκέμβριο, Βαγγέλης Μανούχος, Στέφανος Κουμπαράκης και Αναστασία Μυλοπούλου μπήκαν στη λίστα των διεθνών διαιτητών της χώρας. Ένα, δυστυχώς για εμάς, κλαμπ με λίγα ακόμη μέλη. Πρόσφατα, οι τρεις τους ήταν παρόντες στο σχετικό σεμινάριο της ΟΥΕΦΑ που, εκτός από αγωνιστικά τεστ -φυσικής κατάστασης- περιλαμβάνει, φυσικά και γραπτές εξετάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όμως, αυτή η πρώτη δοκιμασία δεν είχε αίσιο τέλος. Και οι τρεις δεν είχαν καλό σκορ στις γραπτές εξετάσεις, ενώ, αν αληθεύουν τα ρεπορτάζ, η Αναστασία Μυλοπούλου θα πρέπει να κάνει και… εντατικές προπονήσεις. Κι αυτό επειδή δεν είχε επιτυχία ούτε στο τεστ φυσικής κατάστασης.

Μοναδικός νέος διαιτητής μας που είναι πλέον και επισήμως διεθνής είναι, έτσι, προς το ποαρόν, ο Άγγελος Ευαγγέλου που όμως, είναι αποκλειστικά Video Assistant Referee. Φυσικά, αυτό δεν είναι το… τέλος της διεθνούς σταδιοδρομίας των υπόλοιπων τριών. Στις αρχές του καλοκαιριού θα έχουν δεύτερη ευκαιρία, αφού η ΟΥΕΦΑ διοργανώνει και νέο σχετικό σεμινάριο-τεστ.

Λίγο… διάβασμα και αρκετή προπόνηση και όλα θα είναι ΟΚ

Με λίγο… διάβασμα παραπάνω -και καλή προπόνηση, σε ό,τι αφορά τη Μυλοπούλου, θα γινει εφικτό να πάρουν το σήμα της UEFA και… με τη βούλα. Φυσικά, όσοι από τους Κουμπαράκη, Μανούχο και Μυλοπούλου είχαν πάρει ορισμούς σε διεθνή ματς, αυτοί πλέον δεν ισχύουν μέχρι να επιτύχουν στα τεστ στο επόμενο σεμινάριο.

Γενικά, πάντως, το να συμβεί κάτι τέτοιο δεν είναι και τόσο ασύνηθες. Για παράδειγμα, πέρυσι το καλοκαίρι, ο 37χρονος Τάσος Παπαπέτρου, που είναι διεθνής από το 2015, δεν πέτυχε στις αντίστοιχες εξετάσεις. Κάτι όμως που κατάφερε στις επόμενες, τον περασμένο Νοέμβριο. Ελπίδα όλων είναι κάτι αντίστοιχο να συμβεί και τώρα με τους Κουμπαράκη, Μανούχο και Μυλοπούλου.

Να πούμε επίσης εδώ ότι η  Κόνφερενς, με τα περισσότερα από 140 ματς που έχει προσθέσει στο καλεντάρι, έχει δημιουργήσει και την ανάγκη για πληθώρα  από νέους διεθνείς διαιτητές. Όμως η ΟΥΕΦΑ θέλει το ίδιο υψηλό επίπεδο διαιτησίας σε όλες τις διοργανώσεις της. Και γι’ αυτό διατηρεί τα κριτήρια πολύ αυστηρά.

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι