Οι Ισπανοί θα αποφασίσουν για το μέλλον του Μεξικανού κι άλλων οκτώ παικτών τους που είχαν δοθεί δανεικοί.

O Ομπερλίν Πινέδα αγωνίστηκε φέτος στην ΑΕΚ ως δανεικός από τη Θέλτα, με την οποία έχει συμβόλαιο μέχρι και τον Ιούνιο του 2027.

Ο 27χρονος μεσοεπιθετικός έχει βρεθεί στο στόχαστρο διάφορων ευρωπαϊκών ομάδων, που θα ήθελαν να τον εντάξουν στο ρόστερ τους, ωστόσο εκείνος φαίνεται να προτιμάει την παραμονή του στην «Ένωση».

Από την άλλη, ισπανικά δημοσιεύματα έχουν αναφέρει κατά καιρούς την επιθυμία της Θέλτα να επιστρέψει στο Βίγκο.

Στη Νέα Φιλαδέλφεια, από την άλλη, δεν έχουν σταματήσει να ασχολούνται με την υπόθεσή του.

Ο Ματίας Αλμέιδα τον θέλει και στην «Ένωση» είναι διατεθειμένοι να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να κάνουν την επιθυμία του προπονητή τους πράξη.

Είναι χαρακτηριστικό πως διατηρούν ανοιχτή γραμμή με τον εκπρόσωπό του, Μάριο Βιγιαρεάλ, έχοντάς τον ενημερώσει αναλυτικά για τις προθέσεις του.

Στην ΑΕΚ θα ήθελαν είτε να συνεχίσει ως δανεικός, με μια ρεαλιστική οψιόν αγοράς, είτε να εξαγοράσουν σημαντικό μέρος των δικαιωμάτων του.

Ο ίδιος ο παίκτης έχει πλέον κι ένα επιπλέον κίνητρο να παραμείνει στην ομάδα, μετά την κατάκτηση του νταμπλ και την έξοδό της στο UEFA Champions League, όπως ανέφερε πρόσφατο δημοσίευμα του μεξικανικού ESPN.

Οι συμπατριώτες του τονίζουν χαρακτηριστικά πως βλέπει με πολύ καλό μάτι τη συνέχιση της συνεργασίας του με τους «κιτρινόμαυρους», αν και γνωρίζει πως είναι κάτι που δεν εξαρτάται από εκείνον.

Ωστόσο, τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο έχει η Θέλτα, με την «AS» να τονίζει σχετικά: «Εκτός της περίπτωσης του Σάντι Μίνα, οκτώ ακόμα παίκτες της Θέλτα που είχαν παραχωρηθεί δανεικοί περιμένουν να μάθουν την απόφαση της διοίκησης για το μέλλον τους.

Ο τερματοφύλακας Ρούμπεν Μπλάνκο, ο αριστερός στόπερ Χοσέ Φοντάν, ο δεξιός μπακ Σέρχιο Καρέιρα, οι μέσοι Μιγκέλ Μπαέθα, Ορμπελίν Πινέδα, ο εξτρέμ Αλφόν Γκονθάλέθ και οι επιθετικοί Χουλέν Λομπέτε και Γκάμπριελ είναι σε κατάσταση αναμονής σχετικά με το μέλλον τους περιμένοντας τη διοίκηση της Θέλτα».

Στο δημοσίευμα γίνεται εκτενής αναφορά στον Σάντι Μίνα, ο οποίος δόθηκε δανεικός στην Αλ Σαμπάμπ της Σαουδικής Αραβίας, ωστόσο καταδικάστηκε σε φυλάκιση τεσσάρων ετών για σεξουαλική κακοποίηση.

Αναφέρεται, επίσης, πως για τους δανεικούς έχει λόγο και ο πρόεδρος της Θέλτα, Κάρλος Μουρίνιο, πέραν της τεχνικής ηγεσίας.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μεταγραφές

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για ΑΕΚ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ