Σε νέο ρεκόρ... είσπραξης, που θα ξεπεράσει τα 2.100.000 της Άρσεναλ για τον Ντίνο Μαυροπάνο ευελπιστούν οι Γιαννιώτες λόγω του Κολομβιανού. Καθόλου απίθανο να δικαιωθούν, με βάση τα στατιστικά, αλλά και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του παίκτη...

Περέα: Όπου κι αν… ΠΑΣ, θα φέρεις χρήμα! Ο Κολομβιανός επιθετικός της ομάδας των Ιωαννίνων τους κόστισε μόλις 100.000 ευρώ. Α και ο Παναθηναϊκός θα πάρει και το 20% από τυχόν πώλησή του. Και, φυσικά, έχει δικαίωμα απόκτησης με ισόποση πρόταση. Δηλαδή… θα έχει το 20% από την πώλησή του, διότι να κάνει ρελάνς ο σημερινός Παναθηναϊκός στο αναμενόμενο ποσό είναι ανεκδοτάκι -κι απ’ τα καλά μάλιστα.

Βλέπετε, δίπλα στον Χουάν Χοσέ Περέα, που στις 23 Φεβρουαρίου έκλεισε τα 22 του, υπάρχουν πια κάποιοι αριθμοί που, για τους γνώστες -και καλούς αναλυτές- των στατιστικών, είναι αρκετά εντυπωσιακοί. Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος η ανάλυση έδειξε ότι ο Περέα, με 0,29 xGoals ήταν από τους πιο αποτελεσματικούς επιθετικούς στο πρωτάθλημα. Είχε και τις πιο επικίνδυνες τελικές μετά τον Ελ Αραμπί.

Υπάρχουν όμως και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που λένε κάτι για τον Κολομβιανό. Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ο Περέα πέτυχε 6 γκολ και είχε 3 ασίστ. Δηλαδή συμμετοχή σε 9 γκολ. Δε φαίνεται φοβερό σε απόλυτο νούμερο εκτός αν βάλει κάποιος στην εξίσωση ότι ο ΠΑΣ πέτυχε όλα κι όλα 28 σε όλη τη σεζόν πριν τα πλέι οφ. Άρα, ο Περέρα είχε συμμετοχή σχεδόν στο 1/3 απ’ αυτά! Και έχει κερδίσει και 3 πέναλτι.

Γκολ και ασίστ που έφεραν βαθμούς

Και βέβαια είναι στη μέση και οι… βαθμοί! Προσέξτε τι εννοούμε. Ο Περέα έχει την ασίστ στη νίκη 1-0 επί του Παναθηναϊκού. Κι έχει πετύχει το γκολ της νίκης στο 1-0 επί του Ιωνικού και τα γκολ της ισοφάρισης στα 1-1 με τον ΟΦΗ, εκτός και τον Ατρόμητο, εντός. Πέτυχε και το γκολ στο 1-1 με τον Ολυμπιακό στα πλέι οφ, αλλά ας το αφήσουμε στην άκρη αυτό. Και τα πιο πάνω αρκούν.

Το όνομα του Κολομβιανού κυκλοφόρησε έντονα στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Και για ελληνική ομάδα (ΑΕΚ, συγκεκριμένα) και για ομάδες του εξωτερικού, από Ολλανδία, Ιταλία και Γερμανία. Η Βέρντερ Βρέμης έχει εκδηλώσει και ημι-επίσημο ενδιαφέρον, αλλά τα ποσά που άκουσε ο ΠΑΣ τον Γενάρη (γύρω στο 1.000.000) δεν τον… συγκίνησαν ιδιαίτερα.

Όλα δείχνουν ότι ο παίκτης έχει ανεβάσει από τότε τις μετοχές του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Και οι Γιαννιώτες τον βλέπουν σαν μια νέα περίπτωση Μαυροπάνου. Ο Ντίνος έφερε στα ταμεία της ομάδα 2.100.000 από την Άρσεναλ και, ως δανεικός στη Στουργκάρδη έχει ήδη ανεβάσει την αξία του στα 17.000.000 σύμφωνα με το Transfermarkt. Το γεγονός αυτό έχει προσδώσει επιπλέον αξιοπιστία στον ΠΑΣ που ευελπιστεί σε… νέο ρεκόρ είσπραξης για το σύλλογο από τον Περέα. Για να δούμε…

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για ΠΑΣ Γιάννινα

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ