Από ρεκόρ σε ρεκόρ πηγαίνει ο Πορτογάλος, που γράφει τη δική του ιστορία στην ομάδα. "Έπιασε" ήδη σε αριθμούς τρεις σπουδαίους τεχνικούς των "ερυθρολεύκων" και είναι στο... κατόπι των κορυφαίων!

Πέδρο Μαρτίνς; Πώς λέμε… Ολυμπιακός; Έτσι! Η μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος με “διπλό” στην Τούμπα, ήταν για τους “ερυθρόλευκους” μια εξιλέωση για την ήττα και τον αποκλεισμό στον ημιτελικό του Κυπέλλου από τον ΠΑΟΚ. Και βέβαια, ένα φινάλε αντάξιο της πορείας του πρωταθλητή και στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Εκεί όπου η ολοφάνερα υψηλότερη ποιότητα του έμψυχου υλικού του έκανε τη διαφορά.

Αυτός ήταν ο τρίτος συνεχόμενος τίτλος πρωταθλήματος και για τον Πέδρο Μαρτίνς. Έναν προπονητή που γράφει, πια, τη δική του ιστορία με την ομάδα. Με το σερί αυτό, ο 51χρονος Πορτογάλος τεχνικός πετυχαίνει κάτι που μόνον ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ο Αλκέτας Παναγούλιας και ο Καζιμίρ Γκόρσκι έχουν καταφέρει με την ομάδα.


Ο 47ος τίτλος των “ερυθρολεύκων” έρχεται με τον Μαρτίνς ήδη ως μακροβιότερο -σε μια θητεία- προπονητή στον πάγκο της ομάδας. Ο Πορτογάλος έχει γράψει ως τώρα 215 παιχνίδια, με εντυπωσιακό, μάλιστα, απολογισμό 2,15 βαθμών ανά παιχνίδι. Είναι ο καλύτερος και στη δική του καριέρα, που περιλαμβάνει επτά ακόμη ομάδες.

Μόνο ο Μπάγεβιτς και ο Λεμονής περισσότερους τίτλους…

Σε επίπεδο τίτλων, ο Μαρτίνς κυνηγά τώρα μόνον δύο προπονητές στην ιστορία του Ολυμπιακού. Τον Ντούσαν Μπάγεβιτς και τον Τάκη Λεμονή, που έχουν από 4 πρωταθλήματα. Ο Ντούσαν σήκωσε την κούπα τρεις σερί φορές (1996-1999) και άλλη μια τη σεζόν 2004-5. Στο πρώτο πέρασμά του από τον ερυθρόλευκο πάγκο είχε και την εντυπωσιακή επίδοση των 2.29 βαθμών ανά ματς -ρεκόρ και στη δική του καριέρα.


Κι όσο για τον άλλο… στόχο του Μαρτίνς, τον Τάκη Λεμονή, έχει πανηγυρίσει το πρωτάθλημα ως προπονητής του Ολυμπιακού σε δύο διαφορετικές… δεκαετίες. Πήρε δύο σερί τίτλους το 2000-2, ξανά το 2006-7 και, αν και για μόλις 6 παιχνίδια στον πάγκο της ομάδας, τότε, το 2016-17. Με τη συνεργασία της ομάδας με τον Μαρτίνς να μοιάζει ως τώρα όχι, φυσικά, τελείως ασυννέφιαστη, αλλά, πάντως, σίγουρα αρμονική και με θετικό πρόσημο, ο Πορτογάλος πάει φουλ και γι’ αυτά τα ρεκόρ…

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ολυμπιακός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι