Ο μικρόσωμος Αργεντινός εξτρέμ αναδεικύνεται σε πρόσωπο-κλειδί για τον Παναθηναϊκό. Κάνει μαζί του όσα δεν έχει κάνει ποτέ ως τώρα στην καριέρα του και αποτελεί τη μεγάλη του ελπίδα στα πλέι-οφ.

ΠΑΟ: Φτιάξτε ένα… παλάτι για τον Παλάσιος! Ο Αργεντινός Σεμπάστιαν Παλάσιος έκλεισε στις 20 Ιανουαρίου τα 30 του. Και τις προάλλες έκλεισε και τα… 11. Γκολ του ως τώρα με τον Παναθηναϊκό. Έχει βάλει 10 στο πρωτάθλημα (κι έχει και μια ασίστ) σε 26 συμμετοχές και 1617 αγωνιστικά λεπτά. Κι έχει κι ένα γκολ (και μια ασίστ) σε 5 συμμετοχές και 233 αγωνιστικά λεπτά στο Κύπελλο.

Είναι πλέον ο πρώτος σκόρερ της ομάδας στο πρωτάθλημα, με τον Καρλίτος να έχει μείνει στα 9 γκολ και να μην έχει σκοράρει μέσα στο 2022. (Ο Ισπανός έχει επίσης 11 γκολ συνολικά, με 2 απ’ αυτά στο Κύπελλο, ενώ έχει συμμετοχή σε 12 γκολ στη Σούπερ Λιγκ, αφού έχει σερβίρει και 3 ασίστ -κι άλλη μία στο Κύπελλο). Ο Παλάσιος είναι σημείο αναφοράς στον εφετινό Παναθηναϊκό. Και το ματς με τον Ατρόμητο έγινε το πρώτο στο οποίο δίνει “μόνος” του τρεις βαθμούς στην ομάδα, αφού σκόραρε και τα δύο γκολ της αναμέτρησης.

Οι “πράσινοι” μπαίνουν στα πλέι οφ με τον Παλάσιος ως ένα από τα μεγάλα τους ατού. Να πούμε, φυσικά, εδώ ότι και ο Αϊτόρ, στο άλλο άκρο, είναι παίκτης-κλειδί για την ομάδα, με 4 γκολ και 5 ασίστ στο πρωτάθλημα και άλλο ένα γκολ και 3 ασίστ στο Κύπελλο. Άλλωστε, στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, η σημασία των εξτρέμ που σκοράρουν και “σερβίρουν” δε γίνεται να υπερεκτιμηθεί. Και ο Αργεντινός το καταφέρνει μια χαρά, ειδικά με το γύρισμα της χρονιάς!

https://youtu.be/L1PbH-OZiLA?t=162

Η ξεκούραση που τόσο είχε ανάγκη, του έκανε καλό

Από τα 11 ως τώρα γκολ του, ο Παλάσιος έχει πετύχει τα 9 μέσα στο 2022! Κάπου ήταν λογικό, διότι είχε πολλή ανάγκη από ξεκούραση -παίζει χωρίς διακοπή από πέρυσι το Φλεβάρη και εφέτος δεν έχει χάσει ματς στο πρωτάθλημα. Πιο “φρέσκος” μετά τις διακοπές, λοιπόν, ξεκίνησε να “πυροβολεί” στις 5 Ιανουαρίου απέναντι στον Άρη και από τότε σκόραρε άλλα εφτά στο πρωτάθλημα. Μαζί με το γκολ του κατά της Αναγέννησης Καρδίτσας, ο Παλάσιος έχει κάνει ηδη ρεκόρ καριέρας. Με την Ταγέρες και την Πατσούκα το 2017-18, έφτασε συνολικά τα 10 γκολ, όσα πέτυχε και με τη με τη Νιούελς Ολντ Μπόις, το 2019-20.

Ο Παλάσιος βγαίνει λίρα εκατό, ή μάλλον λίρα… κανείς δεν ξέρει πόσο ακριβώς. Άλλοι υπολογίζουν ότι κόστισε 1.500.000 ευρώ, άλλοι ότι η μεταγραφή έφτασε τα 2.000.000. Αλλά, τι να γίνει; Στο ποσόσφαιρο ισχύει ότι, συνήθως, πρέπει να δώσεις κάτι για να πάρεις κάτι πίσω. Ο Παναθηναϊκός έδωσε χρήματα και στον ίδιο τον παίκτη την ευκαιρία που έψαχνε να αγωνιστεί στην Ευρώπη. Και ο Αργεντινός ανταποδίδει. Η κερκίδα τον αγαπάει κι εκείνος έχει δεθεί με την ομάδα και το δείχνει!

Ο υγιής ανταγωνισμός με τον Καρλίτος για την πρωτιά!

Αν συνεχίσει έτσι, μπορεί να γίνει, όπως φυσικά και ο Καρλίτος, ο πρώτος σκόρερ της 5ετίας για την ομάδα σε μια σεζόν. Μέσα σ’ αυτό το διάστημα μόνον ο Φεντερίκο Μακέντα έχει πετύχει πάνω από 10 γκολ (12) το 2019-20. Και ο Παλάσιος και ο Καρλίτο μπορούν να πετύχουν περισσότερα από 12 γκολ εφέτος -αν και περισσότερα από  τα 22 γκολ του Μάρκους Μπεργκ το 2016-17, είναι δύσκολο. Βέβαια, ο Καρλίτος είναι σέντερ φορ, οπότε έχει πιο πολλές πιθανότητες. Αλλά ένας τέτοιος “ανταγωνισμός” σε μια ομάδα δεν κάνει ποτέ κακό.

Τέλος, αφού αναφέραμε και τη θέση, να πούμε και ότι ο συνονόματος του Παλάσιος Σεμπάστιαν Λέτο, στο πρώτο του πέρασμα από την ομάδα, είχε πετύχει 15 γκολ σε 17 ματς (μετά τραυματίστηκε). Ωστόσο, ο Λέτο ήταν μόνο κατ’ όνομα εξτρέμ εκείνη την εποχή στον Παναθηναϊκό. Στο ιδιόμορφο 4-1-2-3 του Ζεσουάλδο Φερέιρα, ο Αργεντινός ήταν στην ουσία σέντερ φορ…

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Παναθηναϊκός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι