Μεταγραφές στη λογική του "χτισίματος" πάνω στην περσινή σεζόν, ώστε η ομάδα να κάνει το επόμενο βήμα, έχει επιλέξει ως τώρα το "τριφύλλι". Ο Σέρβος κόουτς ξέρει πολύ καλά που και πώς πρέπει να ενισχυθεί η ομάδα. Προτεραιότητα, πάντως, αυτή τη στιγμή είναι ο χαφ -με τον Μπλάνκο να μοιάζει ιδανικός...

Παναθηναϊκός: Το ατού του Γιοβάνοβιτς εφέτος! Η μεταγραφική σεζόν στη Super League, προς το παρόν, θυμίζει εποχές με… καλοκαιρινό Μουντιάλ. Αρκετές ομάδες δείχνουν να μην έχουν συνειδητοποιήσει ότι το καλεντάρι είναι εξαιρετικά συμπιεσμένο. Και ότι οι όποιες κινήσεις πρέπει να γίνουν γρήγορα, διότι γρήγορα ξεκινούν και οι υποχρεώσεις.

Σ’ αυτό το κομμάτι, ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει ένα ατού. Το ένα είναι… ο ίδιος ο Γιοβάνοβιτς. Και δεν το λέμε με την έννοια ότι ο Σέρβος έδειξε πέρυσι δείγματα πολύ σοβαρού, έξυπνου και αποτελεσματικού επαγγελματία. Το λέμε, εν τοιαύτη περίπτώσει, επειδή η παραμονή του σημαίνει για την ομάδα λιγότερα “πειράματα” και διστακτικότητα στα μεταγραφικά.

Γιοβάνοβιτς

Φτιάχνει “δίδυμα” στις θέσεις-κλειδί

Ο Ιβάν, με την περσινή εμπειρία του, είναι σε θέση να γνωρίζει με ακρίβεια -αλλά και τον γνωστό του ποδοσφαιρικό ρεαλισμό- τι ακριβώς έχει ανάγκη η ομάδα. Ίσως και γι’ αυτό, οι πρώτες μεταγραφές του Παναθηναϊκού έγιναν ήδη και αφορούν όχι κλείσιμο “τρύπας”, αλλά αυτό που χρειάζεται μια ομάδα για να κάνει το επόμενο βήμα. Δυνατά “δίδυμα” σε κάθε θέση, δηλαδή. Παίκτες που μπορούν να είναι άνετα ή βασικοί ή εξαιρετικές εναλλακτικές λύσεις.

Η περίπτωση του Γιούρι Λοντίγκιν ήταν η πρώτη απ’ αυτές. Αφού καλώς ή κακώς (κακώς μάλλον, αλλά…) ο Σωκράτης Διούδης έφτασε να θέλει να φύγει, η προσθήκη Λοντίγκιν λύνει τα χέρια του Γιοβάνοβιτς και προσθέτει αρκετό ανταγωνισμό στη θέση. Το ίδιο, φυσικά, ισχύει και για τον Κρίστιαν Γκάνεα. Ο Ρουμάνος μόλις έκλεισε τα 30 του, η εμπειρία του και από τα ελληνικά γήπεδα είναι μεγάλη και, το κυριότερο; Αν και είναι αριστερός μπακ, στην πραγματικότητα μπορεί άνετα να παίξει όλη την αριστερή πλευρά.

Χτίζει στην ομάδα της περασμένης σεζόν για να κάνει το επόμενο βήμα

Γενικά, η λογική με την οποία προχωρά ο Παναθηναϊκός του Γιοβάνοβιτς δεν είναι, φυσικά, να γίνει ανταγωνιστικός για τον τίτλο. Είναι να χτίσει πάνω στη σεζόν που μας τέλειωσε, έτσι ώστε σε όλα τα ματς εκτός από τα ντέρμπι να μπαίνει ως αδιαφιλονίκητο φαβορί. Ως “αφεντικό” του αγώνα. Σ’ αυτό το πλαίσιο, λύσεις ανάλογες με του Λοντίγκιν και του Γκάνεα πρέπει να βρεθούν και μπροστά (στο κέντρο και στα άκρα της επίθεσης) και πίσω. Η πιο βιαστική περίπτωση ωστόσο είναι αυτή του χαφ.

Ο συμπαίκτης του Σεμπάστιαν Παλάσιος στην Ιντεπεντιέντε, Ντομίνγκο Μπλάνκο είναι “λουκούμι” για την ομάδα που θέλει να φτιάξει ο Γιοβάνοβιτς. Μόνο που η… τιμή του δεν είναι εξίσου γλυκιά. Και η υπόθεση δεν είναι εύκολη, παρότι, ο μάνατζέρ του, Ουριέλ Πέρες δήλωσε ξεκάθαρα ότι η Μπόκα Τζούνιορς δεν είναι στις επιλογές του παίκτη, που θέλει πλέον να δοκιμάσει εκτός Αργεντινής.

Κι επειδή είπαμε ότι αναζήτηση για ενίσχυση γίνεται για κάθε γραμμή, να ξεκαθαρίσουμε και ότι ο Πραξιτέλης Βούρος, που ανανέωσε στον ΟΦΗ, δεν ήταν εξ αρχής στους στόχους του Γιοβάνοβιτς. Γι’ αυτό και δεν μπήκε καν σε συζήτηση μαζί του, όπως ο Άρης. Ο Παναθηναϊκός εξετάζει άλλες περιπτώσεις για το κέντρο της άμυνας. Και δεν αποκλείεται σύντομα να υπάρξει εξέλιξη.

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Παναθηναϊκός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι