Κουρμπέλης, Πέρεθ, Τσέριν είναι μια εξαιρετική τριάδα στο κέντρο. Αλλά είναι και... αυτό ακριβώς, μόνο. Μια τριάδα. Που πίσω της, αφού ο Αλεξανδρόπουλος έφυγε πια, υπάρχει μόνο ένα ελπιδοφόρο 19χρονο παιδί. Ο "μαραθώνιος" δε βγαίνει έτσι. Με δύο ακόμη χαφ, οι "πράσινοι" μπορούν να ονειρεύονται πολλά εφέτος....

Παναθηναϊκός: Σε… τελικό παίρνει και το πρωτάθλημα! Ουπς! Πιπέρι στο στόμα, ε; Διότι η λέξη αυτή ήταν -και λογικά- απαγορευμένη στους “πράσινους”, εδώ και πολλά χρόνια. Πέρα από το υλικό, που, με εξαίρεση κάποιες θέσεις, είχε ποιότητα να επιδείξει, ήταν κι ένα θέμα “αύρας”. Δεν είναι κάτι μεταφυσικό, στο ποδόσφαιρο, αυτό. Είναι κάτι απτό. Μια γενική διάθεση, από την κερκίδα ως τα αποδυτήρια, ως και τους φρονιστές ακόμη. Και, φυσικά, ως τον Τύπο και τις φιλικές κουβέντες με τους αντίπαλους οπαδούς.




Στο άκουσμα της λέξης “πρωτάθλημα”, ακόμη και πέρυσι, η αντίδραση όλων των πιο πάνω θα ήταν από, απλώς πικρό χαμόγελο, έως τίποτε του στίλ: “Καλά, δεν πας σε κάνα γιατρό να σε δει εκεί στο ρετιρέ;”. Όμως, η περσινή χρονιά έληξε με τίτλο. Του Κυπέλλου. Κι αν αύριο είχαμε έναν τέτοιο, πρωταθλήματος, με τα υπάρχοντα ρόστερ και την εικόνα που έχουμε ως τώρα δει απ’ όλους τους θεωρητικούς διεκδικητές, ο Παναθηναϊκός θα ήταν θεωρητικά, αν όχι και το φαβορί, σίγουρα με ίσες πιθανότητες να το σηκώσει.

Το 4-3-3 του Ιβάν έχει ένα εμφανές πρόβλημα…

Έχει τον ίδιο -δοκιμασμένο και απόλυτα επιτυχημένο προπονητή στον πάγκο. Έχει τον κόσμο πλάι του, επιτέλους, με όχι πικρό αλλά… πονηρό χαμόγελο στα χείλη. Φυσικά, σε επίπεδο έμψυχου υλικού έχει και -μακράν- το καλύτερο εδώ και χρόνια. Η “αύρα” είναι διαφορετική. Και το ξεκίνημα στη Σούπερ Λίγκ θετικό, με δύο στα δύο και προσεχή αντίπαλο στη Λεωφόρο που δεν είναι “βουνό”. Γιατί όχι, λοιπόν, ε; Για έναν απλό λόγο: Το πρωτάθλημα είναι μαραθώνιος και όχι “τελικός”. Με άλλα λόγια, δεν το κρίνει μια ενδεκάδα. Το κρίνει, κυρίως, το backup κάποιων παικτών-κλειδί στα ματς που, αναπόφευκτα, εκείνοι θα λείψουν.

 


Αν ο Μάγκνουσον δε βγάλει πολλούς τραυματισμούς, το αγαπημένο 4-3-3 του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει μόνο ένα πολύ εμφανές ζήτημα, ειδικά από τη στιγμή που και ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος φοράει μεν ξανά πράσινα και άσπρα, αλλά στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας και όχι στο “τριφύλλι”. Οι μεσαίοι 3 είναι… 3. Και τέλος. Δημήτρης Κουρμπέλης, Ρούμπεν Πέρεθ και Άνταμ Τσέριν συνθέτουν μια γραμμή χαφ για όλες τις δουλειές -και όλες μπορεί να τις κάνει καλά. Αλλά πίσω τους υπάρχει μόνον ο Λεονάρντο Φρόκου, που κλείνει μεθαύριο τα 19 του. Και… αυτό είναι. Άλλος καθαρόαιμος κεντρώος, γιοκ.

Ψάχνει απαραίτητα για δύο χαφ -και το κάνει ήδη…

Αρκετοί από τους μπροστινούς -και κυρίως ο Μπερνάρντ– μπορούν να καλύψουν εν ανάγκη θέση στο κέντρο. Αλλά εις βάρος της αμυντικής λειτουργίας. Και συνεπώς, η μεταγραφική σεζόν δε μπορεί να κλείσει, στις 15 Σεπτεμβρίου, χωρίς ο Παναθηναϊκός να έχει βάλει στο ρόστερ του τουλάχιστον έναν αξιόπιστο αμυντικό χαφ κι έναν ακόμη που να παίζει και ως “εξάρι” και ως “οκτάρι”. Στην πράξη, αυτό το ζήτημα θα υπήρχε ακόμη κι αν ο Αλεξανδρόπουλος ήταν ακόμη στην ομάδα. Κι αυτό επειδή δε μπορείς με όλους τους αντιπάλους να παίξεις μόνο με τριάδα στα χαφ. Τώρα πια όμως είναι επιτακτικό να βρει λύση, άμεσα.

Μια σεζόν που ξεκινάει τόσο διαφορετικά από τις προηγούμενες, θα είναι λάθος να βρει μπροστά της ως ζήτημα μια τέτοια απουσία. Και είναι βέβαιο ότι δε θα τη βρει. Ο Παναθηναϊκός έχει ήδη κάνει κινήσεις εδώ και μέρες για να προσθέσει αυτά τα απαραίτητα δύο χαφ στο ρόστερ του. Αν βρει σωστά πρόσωπα γι’ αυτές τις δύο θέσεις, ακόμη και το… “απαγορευμένο” θα μπορεί πια να περνάει από το μυαλό όλων, όχι φυσικά ως… σώνει και ντε, αλλά, τουλάχιστον, χωρίς τις… τύψεις του πρόσφατου παρελθόντος…

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Παναθηναϊκός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ