Ένα ξεκίνημα με 6Χ6 (και δύο ντέρμπι στο πρόγραμμα) δείχνει, φυσικά, ότι οι "πράσινοι" και κυρίως ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς κάτι κάνουν πολύ καλά εφέτος. Και ξέρετε τι λένε για την τύχη -που, επίσης παίζει το ρόλο της και στο ποδόσφαιρο: Βοηθάει τους τολμηρούς...

Παναθηναϊκός: Έχει Ιβάν και… τύχη και διαβαίνει! Το 6 στα 6 -με δύο ντέρμπι μέσα, με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ- είναι, φυσικά, ένας απολογισμός που μιλάει από μόνος του. Οι “πράσινοι” έχουν κάνει ένα σούπερ ξεκίνημα και τα ματς που έρχονται είναι με Αστέρα Τρίπολης στη Λεωφόρο και Λαμία εκτός. Όσο κι αν ο Γιοβάνοβιτς θυμίζει ότι ο Παναθηναικός είναι μια ομάδα υπό διαμόρφωση ακόμη, το 8Χ8 είναι σίγουρα μια επιδίωξη που δεν είναι χιμαιρική.

Το καλύτερο απ’ όλα, όμως, για το “τριφύλλι” είναι ότι τα όσα έχει ω τώρα πετύχει δείχνουν ότι ο Ιβάν έχει απόλυτο δίκιο όταν λέει ότι ακόμη… υπάρχει μέλλον. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι μια εντυπωσιακή ομάδα ως τώρα. Είναι, ωστόσο, μια ομάδα με πολλή ψυχραιμία στο γήπεδο, έναν εξαιρετικά μυαλωμένο προπονητή στον πάγκο της και, επίσης, κάτι πολύ βασικό (και) στο ποδόσφαιρο. Τύχη! Ξέρετε. Αυτή που βοηθάει τους τολμηρούς μεν, αλλά όχι… πάντοτε. Και όταν λείπει, ακόμη και η πιο καλή ομάδα μπορεί να τα βρει σκούρα.

Το χαμόγελο της τύχης αλλάζει και την ψυχολογία!

Ως τώρα η… φευγαλέα και δύστροπή θεά, έχει χαμογελάσει στους “πράσινους” σε αρκετές περιπτώσεις. Π.χ. στο πέναλτι στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου με τον Ιωνικό. Στον τραυματισμό του βασικού γκολκίπερ του ΠΑΣ Γιάννινα, Βασίλη Σούλη στο 27′ ή στο πρώτο σουτ-μοναδικό γκολ στο ματς με τον Λεβαδειακό. Αν έχει ή όχι ευνοηθεί κι από τη διαιτησία στα ματς με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ είναι ένα τελείως διαφορετικό… ντιμπέιτ, άσχετο, ωστόσο, με το ζήτημα που εξετάζουμε τώρα.

Ο παράγων “τύχη” είναι σημαντικός σε μια ομάδα και για την ψυχολογία της. Όταν όλα σου “βγαίνουν” -ή έστω τα περισσότερα- έχεις άλλο “αέρα”. Ζωντανή απόδειξη γι’ αυτό είναι και ο Αϊτόρ. Με 7 γκολ και 2 ασίστ σε 511′ στη Σούπερ Λιγκ ο Ισπανός βλέπει να γεννούν και τα κοκόρια του εφέτος. (Πέρυσι είχε 9 γκολ και 10 ασίστ σε 37 εμφανίσεις και πάνω από 2.500 αγωνιστικά λεπτά. Και τα 3 γκολ και οι 3 ασίστ ήταν στο Κύπελλο…)

Είναι και η… μη τύχη των άλλων που επιτρέπει όνειρα…

Κι αν θέλετε κι άλλη απόδειξη, μια ματιά στην… τύχη των άλλων ομάδων αρκεί για να πείσει ότι ο εφετινός Παναθηναϊκός φυσικά και… κινεί και τα δικά του χέρια, έχει όμως και την Αθηνά στο πλάι του. Ο Ολυμπιακός έχει κάνει το χειρότερο ξεκίνημά του εδώ και χρόνια. Ο ΠΑΟΚ πάσχει από μια -αποτυχημένη ως τώρα- απόπειρα ανανέωσης. Η ΑΕΚ είναι κι αυτή υπό διαμόρφωση. Βεβαίως η ρέντα δεν κρατάει για πάντα. Ο πρωταθλητής “ξυπνάει” και η “Ένωση” αποκτά άλλη δυναμική με το νέο της γήπεδο. Και “στραβές” θα έλθουν, φυσικά. Αλλά η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Και μια αρχή που συνδυάζει ικανότητα, πειθαρχία, “στρωτό” ποδόσφαιρο και, ως τώρα, τύχη σε κρίσιμες στιγμές, είναι, όπως και να το κάνουμε, μια αρχή που επιτρέπει μεγάλα όνειρα. Κι αυτά… υπό διαμόρφωση, φυσικά, αλλά μεγάλα, πάντως…

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Παναθηναϊκός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ