Η παρουσίαση του Μίτσελ έγινε στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός, στην Πλατεία Αλεξάνδρας.

Οι εξελίξεις ήταν άμεσες και ανατρεπτικές στην ΠΑΕ Ολυμπιακός για τον νέο προπονητή. Ο Μίτσελ αναλαμβάνει για δεύτερη φορά τον πάγκο του Ολυμπιακού, και βοηθός του στον πάγκο του θα είναι ο Χουάν Κάρλος Μαντιά.

Το απόγευμα, στις 18:00, θα γίνει η πρώτη προπόνηση του Ολυμπιακού με τον Μίτσελ. O Ισπανός θα κάνει ντεμπούτο στις 2 Οκτωβρίου, στο Καραϊσκάκης απέναντι στον Ατρόμητο, ενώ στις 6 Οκτωβρίου το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του, απέναντι στην Καραμπάγκ.

Η παρουσίαση του Μίτσελ έγινε στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός, στην Πλατεία Αλεξάνδρας.

Βαγγέλης Μαρινάκης

“Είμαι αισιόδοξος πως θα αλλάξει η εικόνα και είμαι πιο αισιόδοξος τώρα με έναν άνθρωπο που του έχω εμπιστοσύνη και θα έρθουν καλύτερες ημέρες”.

“Υπάρχει μια συγκεκριμένη εφημερίδα που θεωρεί ότι είναι εφημερίδα του Ολυμπιακού. Η ιδιοκτησία της έχει βγάλει εκατομμύρια από τον Ολυμπιακό και μέχρι σήμερα δεν έχει ξοδέψει μια πορτοκαλάδα για ένα τμήμα του Ερασιτέχνη. Βλέπουμε λοιπόν και στα πρωτοσέλιδα και μέσα όπου γράφει ο ιδιοκτήτης ότι έχουν ως αποστολή, ως μοναδικό σκοπό να να κάνουν ζημιά. Αφήνω στην κρίση των Ολυμπιακών αν θα πρέπει να διαβάζουν και να πιστεύουν ή όχι αυτήν την εφημερίδα. Για ένα άλλο σάιτ που ανήκει στον Ρώσο και γράφουν τα παιδιά του, δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Μιλάμε για συνεχή λάσπη, η οποία δεν πρέπει να μας επηρεάζει.”

“Εμείς στο τέλος καταγράφουμε νίκες και άλλη μία φορά, συγκεντρωμένοι, με σκληρή δουλειά, θα το γυρίσουμε και θα είμαστε πάλι νικητές”.

“Ο Ανιγκό είναι άνθρωπος με τεράστια εμπειρία, με επιτυχίες στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Θα είναι κοντά στον Μίτσελ ώστε με την εμπειρία και τις γνώσεις του να βοηθήσει όσο το δυνατόν περισσότερο”.

“Ένας ακόμα συνεργάτης του Μίτσελ έχει ξεκινήσει φέτος μαζί μας, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, που λατρεύει το σύλλογο και θα είναι μαζί μας για πολλά χρόνια. Τους γνωρίζει ο Μίτσελ από το παρελθόν και πιστεύω ότι θα έχουμε μία δυνατή ομάδα που θα συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε”.

Για το πώς έπεισε ο Βαγγέλης Μαρινάκης τους Χάμες και Μαρσέλο να έρθουν στον Ολυμπιακό.

“Με τις επαφές που έχουμε στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, αυτό είναι κάτι που μας βοηθάει να διαπραγματευόμαστε με τέτοιους παίκτες για να έρχονται στον Ολυμπιακό. Έχουν γίνει πάρα πολλά στον Ολυμπιακό όχι μόνο για τις επιτυχίες μας στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη. Για αυτό πολλές βραδιές ευρωπαϊκές δικές μας μπορεί να αποτελούν μία ολόκληρη ζωή για άλλους. Μας έχει βοηθήσει πολύ και η ενασχόλησή μας με την Νότιγχαμ, είναι κάτι που βοηθάει τον Ολυμπιακό και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η παρουσία της στην Πρεμιερ Λιγκ είναι κάτι που βοηθάει ακόμα περισσότερο. Όταν μπορείς να μιλάς με διάφορους ανθρώπους σε όλη την Ευρώπη μέσω μίας ομάδας της Πρέμιερ Λιγκ, είναι πιο εύκολο για να έρθουν στην Ελλάδα. Έχουμε φέρει τόσους παίκτες από την Ρεάλ, Μίτσελ, Καρεμπέ, Χάμες, Μαρσέλο…”

Μίτσελ

“Αυτή τη στιγμή αποδεικνύεται ότι έχω αφήσει πολλούς φίλους. Θα ήθελα να ξαναζήσουμε αυτές τις στιγμές. Ξέρω πως έχω τεράστια ευθύνη, όποιος φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού πρέπει να ξέρει πως πιο σημαντικό είναι αυτό που γράφει μπροστά η φανέλα και όχι αυτό που γράφει πίσω”.

“Για να ξαναγίνει το παρόν όπως το θέλουμε, αυτό μπορεί να γίνει μόνο με ταπεινότητα και σκληρή δουλειά”.

“Ξέρουμε ότι έχουμε ζήσει πολλές όμορφες στιγμές και αυτό το πετύχαμε με σκληρή δουλειά, με υπευθυνότητα. Υπάρχει ένα πράγμα που μου αρέσει πολύ, το ότι ο πρόεδρος έχουν δώσει όλη την υπευθυνότητα στον ίδιο”

“Σας ευχαριστώ αλλά θα πρέπει να σταματήσουμε να μιλάμε και να αρχίσουμε να δουλεύουμε”.

Ακολούθησαν οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων

Πώς έγιναν οι επαφές για τη δεύτερη θητεία του στον Ολυμπιακό και με πόσους παίκτες θα ήθελε να δουλέψει γιατί υπάρχουν πάρα πολλοί αυτή τη στιγμή στο προπονητικό κέντρο.

“Ήταν πολύ γρήγορες οι επαφές, ο άνθρωπος που μου τηλεφώνησε είναι ανάμεσά μας και η απάντηση ήταν άμεση: “Τι ώρα έχουμε προπόνηση την Κυριακή”. Πρόθεση υπήρχε για να επιστρέψω στον Ολυμπιακό. Είναι πρόβλημα να έχουμε τόσους πολλούς παίκτες, είναι μειονέκτημα και για τον προπονητή και για την ίδια την ομάδα, για αυτό έχω ζητήσει από τον πρόεδρο μην έχουμε περισσότερους από 24 ποδοσφαιριστές. Δεν είναι εύκολο αυτό που έχω ζητήσει αλλά ξέρω πως θα γίνει”

Για το πιστεύει ότι χρειάζεται να αλλάξει, για το αν έχει στο μυαλό τι πρέπει να κάνει.

“Περνάμε μία δύσκολη φάση αλλά έχουμε την ικανότητα να την ξεπεράσουμε, θα πρέπει να ηρεμήσουν λίγο τα πράγματα. Είμαστε ρεαλιστές και ξέρουμε τους παίκτες που έχουμε, τα προσόντα και ξέρουμε πως μπορούμε αυτό να το μετατρέψουμε σε καλή απόδοση. Έχουμε κάτι που οι άλλοι δεν το έχουν, τη συνεχή στήριξη των φιλάθλων μας. Ξέρουμε ότι θέλουν η ομάδα να κερδίζει και να παίζει καλά”.

Για το ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνει.

“Αυτό που θα κοιτάξουμε να κάνουμε είναι να ανεβάσουμε την αυτοπεποίθησή τους, που είναι λογικό να βρίσκεται σε χαμηλό επίπεδο. Υπάρχει κάτι που είναι αδιαπραγμάτευτο, αυτό είναι οι νίκες. Χρειάζεται να έχεις καλούς ποδοσφαιριστές και τους έχουμε. Αν οι παίκτες πιστέψουν στις ικανότητες που έχουμε, τότε είναι σίγουρο πως τα πράματα θα γίνουν καλύτερα. Δεν χρειάζεται να πιστέψουν στον προπονητή αλλά στον εαυτό τους και να δουν σε ποιον σύλλογο βρίσκονται”.

Αν μπορείτε αυτή τη φορά να καταφέρετε αυτό που δεν είχατε καταφέρει την προηγούμενη φορά.

“Πραγματικά μου έχει μείνει αξέχαστο το πέρασμα από τον Ολυμπιακό και για αυτό συνέχισα να παρακολουθώ την ομάδα. Περισσότερο από τα αποτελέσματα, αυτό που με έκανε ευτυχισμένο εδώ ήταν η ψυχολογία, το κλίμα στην ομάδα. Νομίζω ότι αυτή τη φορά θα είμαστε όπως και στην πρώτη μου στον Ολυμπιακό και ακόμα καλύτερα. Βλέπω ακόμα καλύτερους παίκτες και πιστεύω να το καταλάβουν και οι ίδιοι αυτό”.

Τις 24 ώρες που είμαι στην Αθήνα, όλοι μιλούν για Μαρσέλο, είναι ταπεινός παίκτης και αυτό αποτελεί χαρακτηριστικό της προσωπικότητάς του. Αυτό είναι εκπληκτικό πράγμα για το κλαμπ. Όλοι θέλουν να έχουν έναν τέτοιον εκπληκτικό συμπαίκτη, σου δείχνουν πως πρέπει να αγωνίζεσαι. Αυτό που έχει σημασία είναι να αφήσουν την προσωπικότητά τους μέσα στην ομάδα”.

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ολυμπιακός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι