Η κοινή ποδοσφαιρική λογική λέει ότι, ως τεχνικός διευθυντής της φιλόδοξης Μόντσα, πλέον, ο Κορσικανός θα αναζητήσει στη νέα του ομάδα παίκτες που ανακάλυψε, έφερε στο λιμάνι και τους είδε να πετυχαίνουν. Για δύο ονόματα, μάλιστα, υπάρχουν αρκετές ενδείξεις...

Ολυμπιακός: Έτοιμος για… “απόσβεση” ο Μοντεστό! Οι “ερυθρόλευκοι” δεν έχουν παράπονο από τη θητεία του Φρανσουά Μοντεστό στην ομάδα. Έκανε πολύ καλή δουλειά. Και αρκετοί παίκτες που ανακάλυψε πρόσφεραν στην ομάδα αγωνιστικά και, συγχρόνως, ανέβασαν κατά πολύ την αξία τους. Χμ. Να ένα μικρό παραπονάκι, ίσως. Ενώ έφερε εξαιρετικό υλικό -που, στην πορεία, έγινε και πιο “ακριβό”, δεν έφερε αντίστοιχες προτάσεις πώλησης αυτών των “πουλέν” του.

Υπάρχουν πλέον πολλές ενδείξεις όμως ότι αυτό… πρόκειται σύντομα να αλλάξει. Πρώτη πρώτη, φυσικά, είναι το γεγονός ότι Μπερλουσκόνι-Γκαλιάνι δείχνουν να έχουν υψηλές προσδοκίες από την Μόντσα τους, στη Serie A πλέον. Ο Μοντεστό έχει αναλάβει το ρόλο να τις υλοποιήσει. Και η κοινή -αλλά και η ποδοσφαιρική- λογική λέει ότι μέσα στα πρώτα “ψώνια” του θα πρέπει να είναι κάποιος ή κάποιοι παίκτες που ήδη του “πέτυχαν” στην ως τώρα διαδρομή του ως τεχνικού διευθυντή.

Στο ποιοι μπορεί να είναι αυτή τώρα, τα σενάρια που κυκλοφορούν είναι δύο. Και δεν είναι αστήριχτα. Κατ’ αρχάς, ένα δημοσίευμα γερμανικού σάιτ -που, παρεμπιπτόντως έγραψε πριν από δυο βδομάδες ήδη ότι ο Αμπουμπακάρ Καμαρά θα έλθει στο λιμάνι. Έχει, συνεπώς, έγκυρη πληροφόρηση. Και τώρα… “διώχνει”από το λιμάνι τον Παπέ Αμπού Σισέ. Για πού; Μα… για τη Μόντσα του Μοντεστό, φυσικά.

Σισέ και Μαντί Καμαρά λένε (λογική) και… ενδείξεις

Ο Σισέ, που θα έχει παρουσία και στο Μουντιάλ με τη Σενεγάλη είναι πλέον ένα καλό όνομα διεθνώς ως στόπερ ποιότητας. Και, σίγουρα δεν αποτελεί -και αντικειμενικά- κακή περίπτωση για την ιταλική ομάδα. Στο Transfermarkt η αξία του είναι στα 8.000.00ο ευρώ. Αλλά μια τέτοια πρόταση ο Ολυμπιακός τη θεωρεί έως και κακή βάση έναρξης συζητήσεων. Πληροφορίες από τον Πειραιά μιλούν για “ναι” σε πρόταση γύρω στα 12-13.000.000. Τέτοιο ποσό, ωστόσο, είναι δύσκολο να βρεθεί. Και ο Μοντεστό το ξέρει.

Μια πρόταση γύρω στα 9.500.000 (ενώ έχει κοστίσει στον Ολυμπιακό… 700.000) μάλλον θα είναι η χρυσή τομή. Αν μιλάμε για τον Σισέ. Διότι στην εξίσωση μπαίνει, βέβαια και ο Μαντί Καμαρά. Γι’ αυτόν, συνηγορούν όχι μία, αλλά… τρεις ενδείξεις. Η πρώτη είναι ότι ο ίδιος ψάχνει αλλαγή εδώ και καιρό. Και το… ψάξιμό του οδήγησε σε κακή απόδοσή του πέρυσι -και πτώση της χρηματιστηριακής του τιμής, από 15.000.000 ευρώ το Μάρτιο του 2021, σε 11.000.000 αυτή τη στιγμή.

Είναι αμφίβολο αν και για τον Μαντί Καμαρά θα γίνει -ειδικά από τον Μοντεστό- τέτοια προσφορά. Αλλά δε θα είναι και πάρα πολύ μικρότερη. Και θα αφορά πάλι έναν παίκτη που κόστισε ψίχουλα στον Ολυμπιακό. Κι όσο για την… τρίτη ένδειξη; Είναι τα ως τώρα φιλικά της ομάδας. Σ’ αυτά ο Μαρτίνς δείχνει ότι, παρόντος Αγκιμπού Καμαρά, Πιέρ Κουντέ και, πλέον Φίλιπ Ζίνκερνάγκελ (που μπορεί να παίξει και ως επιτελικός) δεν είναι και σε αναμμένα κάρβουνα για την παρουσία ή όχι του Μαντί στη μεσαία γραμμή την ερχόμενη σεζόν. Όλα δείχνουν… “απόσβεση”, με άλλα λόγια…

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ολυμπιακός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ