Τουλάχιστον τρία μεγάλα ονόματα της ομάδας είναι προς πώληση από τους πρωταθλητές. Ο ρόλος του Μοντεστό στη Μόντσα του "Καβαλιέρε" και τι θα γίνει με τον Κώστα Φορτούνη...

Ολυμπιακός: Αδειάζει ρόστερ… γεμίζει ταμεία! Περίοδος σημαντικών αποφάσεων είναι αυτή που έρχεται για τους πρωταθλητές, με όλες τις πληροφορίες από το λιμάνι να μιλούν για μεγάλες αλλαγές. Το ρόστερ των… 42 (!) παικτών θα ξεκαθαρίσει αρκετά. Και βέβαια, παραδοσιακά θα γίνουν και δύο-τρεις παραχωρήσεις που θα φέρουν χρήμα στο ταμείο.

Οι πρώτες δύο μοιάζουν περίπου… αυτονόητες, από τη στιγμή που, έμμεσα, ο Ολυμπιακός ανοίγει πλέον δίαυλο (εξαιρετικής) επικοινωνίας με τη Μόντσα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Η παρουσία εκεί του Φρανσουά Μοντεστό σημαίνει και ένα άλλο επίπεδο συνεργασίας, διότι ο Κορσικανός έφυγε ως φίλος, πρώτα απ’ όλα και, φυσικά, ως απόλυτα επιτυχημένος στη δουλειά του στην ομάδα.

25.000.000 για “πακέτο”, 15, για τον καθένα μόνο του…

Δύο πρόσωπα πολύ χαρακτηριστικά αυτής της επιτυχίας είναι ο Παπέ Αμπού Σισέ και ο Μαντί Καμαρά. Οι δύο σπουδαίες ανακαλύψεις του Μοντεστό από την Αντασιό είναι πρώτες επιλογές του και για τη Μόντσα. Ο “Καβαλιέρε”, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχει δώσει στον Μοντεστό ένα ποσό γύρω στα 150.000.000 (!) ευρώ για να διαχειριστεί. Ο Μπερλουσκόνι θέλει η νεοφώτιστη στη Serie A όχι μόνο να μην κινδυνεύσει, αλλά να κάνει και αξιοπρεπή πορεία στην πρώτη της παρουσία στα μεγάλα σαλόνια.

Ο Ολυμπιακός κοστολογεί διαφορετικά τους παίκτες ανάλογα με το αν θα πάνε “πακέτο” στη Μόντσα ή μόνον ένας απ’ τους δύο. Στην πρώτη περίπτωση Σισέ και Καμαρά θα γίνουν “Ιταλοί” με ένα ποσό της τάξης των 25.000.000 ευρώ. Ο καθένας μόνος του, ωστόσο, έχει, για τον Ολυμπιακό, αξία γύρω στα 15.000.000 ευρώ. Και ο Μοντεστό έχει κάθε συμφέρον να τους πάρει ως “δίδυμο” που, άλλωστε, έχει και εξαιρετική συνεργασία μετά από αρκετά χρόνια συνύπαρξης στους πρωταθλητές.

Η περίπτωση του Κώστα Φορτούνη

Το τρίτο μεγάλο ντιλ αφορά, ασφαλώς, τον Κώστα Φορτούνη. Ο παίκτης έχει ένα χρόνο συμβόλαιο ακόμη, με απολαβές της τάξης του 1.700.000 ευρώ. Όμως, λίγο πριν κλείσει τα 30 του -τον Οκτώβριο- και μετά από μια (δεύτερη) μακρόχρονη απουσία λόγω τραυματισμού, διψάει για να παίξει. Κάτι τέτοιο δε είναι, όμως, στα πλάνα του Πέδρο Μαρτίνς. Ο Φορτούνης εκτιμά βαθιά τη στάση του Βαγγέλη Μαρινάκη και στους δύο τραυματισμούς του. Και δεν πρόκειται να “καθίσει” πάνω στο μεγάλο συμβόλαιό του εάν είναι να μην παίρνει παιχνίδια.

Εάν έλθει πρόταση γύρω στα 7.000.000 ευρώ -υπάρχει ενδιαφέρον από τη Γερμανία- ο παίκτης θα φύγει με μεταγραφή. Μια άλλη πιθανότητα είναι να δοθεί δανεικός στη Νότιγχαμ Φόρεστ, με την αμοιβή του να βαραίνει είτε και τις δύο ομάδες από κοινού, είτε μόνο την αγγλική. Και η τρίτη περίπτωση είναι να φύγει ως ελεύθερος -αλλά με τον όρο να μην πάει σε άλλη ελληνική ομάδα. Είναι ένα θέμα που θα ξεκαθαρίσει σύντομα.

Κι άλλοι οκτώ έτοιμοι για αποχώρηση…

Τέλος, στην πόρτα της εξόδου, με οποιαδήποτε αξιοπρεπή πρόταση είναι οι Χένρι Ονιεκούρου, Κένι Λαλά, Ρούμπεν Σεμέδο. Εκτός πλάνων μοιάζουν να είναι και οι Μάριος Βρουσάι, Γιάννης Μασούρας, Μαξιμιλιάνο Λοβέρα και Πέπε. Τέλος, μια πρόταση γύρω στα 3.000.000 ευρώ θα είναι αρκετή για να γίνει πρώην παίκτης της ομάδας και ο Λαζάρ Ραντζέλοβιτς.

Ο Σέρβος εξτρέμ δεν είχε κακή χρονιά στη Λεγκανές, που έσωσε άνετα την παραμονή της στη Λα Λίγκα 2. Είχε συνολικά 39 συμμετοχές, κυρίως ως αλλαγή, με 5 γκολ και 4 ασίστ. Κλείνει τα 25 του τον Αύγουστο και τα 3.000.000 ευρώ είναι ένα ποσό που ο Ολυμπιακός μπορεί να πάρει, είτε από τη Λεγκανές είτε από άλλη ισπανική ομάδα.

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ολυμπιακός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ