Εικοσιδύο παίκτες κάνουν εφέτος -ως τώρα, διότι αρκετές αγορές παραμένουν ανοιχτές- το ταξίδι προς ξένα πρωταθλήματα. Τη μερίδα του λέοντος έχει, με 4 παίκτες, η Ολλανδία, αλλά υπάρχουν και αρκετοί πιο... εξωτικοί προορισμοί. Και βέβαια, αυτή τη σεζόν, εκπροσώπηση και σε Γαλλία, Ισπανία...

Οι δύο 11άδες της Σούπερ Λιγκ… στο εξωτερικό! Σε 13 διαφορετικές χώρες θα παίξουν εφέτος Έλληνες ποδοσφαιριστές, ως ελεύθεροι, δανεικοί ή με μεταγραφή. Η σπουδαία σεζόν που είχαν πέρυσι εκπρόσωποί μας όπως οι Κώστας Τσιμίκας, Τάσος Μπακασέτας, Μανώλης Σιώπης, Οδυσσέας Βλαχοδήμος, Γιώργος Γιακουμάκης, Χρήστος Αλμπάνης, Κυριάκος Σαββίδης, Τάσος Δουβίκας, Βαγγέλης Παυλίδης, Δημήτρης Λημνιός, Κωνσταντίνος Μαυροπάνος, Δημήτρης Νικολάου, Ταξιάρχης Φούντας κ.α. έχει φτιάξει ένα καλό όνομα στα προϊόντα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Άσχετα εάν εμείς εκτιμούμε ή όχι όσο τους πρέπει, κάποιους παίκτες, τα “μάτια” του εξωτερικού είναι στραμμένα επάνω τους με διαφορετικό βλέμμα. Και καθόλου δε διστάζουν να επενδύσουν σ’ αυτούς. Πιο τρανό παράδειγμα ως προς αυτό, ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος. Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας τον απέκτησε με 4.500.000 ευρώ και ρήτρα 60.000.000 στο συμβόλαιό του.

Οι… συνήθεις “ύποπτες”, Τουρκία-Γερμανία

Η Τουρκία, πάλι, είναι αγαπημένος -και επιτυχημένος- προορισμός για πολλούς Έλληνες τα τελευταία χρόνια. Εφέτος, την ελληνική παροικία εκεί θα βρει ο Τάσος Χατζηγιοβάννης του Παναθηναϊκού (Ανκαραγκιουτσού), ο Δημήτρης Μάνος του Άρη (Μπαντίρμασπορ) και ο Χάρης Χαρίσης του Ατρομήτου (Σίβασπορ).

Συνήθης προορισμός, επίσης, είναι για τους Έλληνες παίκτες και η Γερμανία. Μας προτιμά… αμυντικά συνήθως. Κι έτσι εφέτος, θα παίξει εκεί ο Μανώλης Σάλιακας του ΠΑΣ Γιάννινα (Ζενκτ Πάουλι). Η Βέρντερ Βρέμης, απ’ την πλευρά της, επένδυσε… επιθετικά και εκεί (αρχικά στην Κ21 της ομάδας) θα είναι εφέτος και ο Λεωνίδας Μίνα, επίσης του ΠΑΣ Γιάννινα.

Εφέτος εκπροσώπηση και σε Γαλλία-Ισπανία

Δεν είναι συνηθισμένο, Όμως εφέτος, το ελληνικό ποδόσφαιρο θα έχει εκπροσώπηση και στη Γαλλία, αλλά και στην Ισπανία. Η Τουλούζ είναι η ομάδα που επενδύει εφέτος στον Θεοχάρη Τσιγγάρα. Η γαλλική ομάδα παίρνει δανεικό τον παίκτη γέννημα-θρέμμα του ΠΑΟΚ. Όμως έχει και οψιόν αγοράς του Έλληνα χαφ, στον οποίο δείχνει να πιστεύει πολύ. Μάλιστα, η υποδοχή του, ελέω… γαλατικής ευγένειας έγινε και στα ελληνικά!


Στην Ισπανία, απ’ την άλλη, εκπρόσωπός μας θα είναι ο Χρήστος Αλμπάνης. Ο Αλμπάνης πρόλαβε και έπαιξε εφέτος με την ΑΕΚ στο ματς με το Βόλο, οπότε φεύγει από τη Σούπερ Λιγκ κι αυτός, για την Ανδόρα, την ομάδα που ανήκει στον Ζεράρ Πικέ. Ο 28χρονος ήταν πέρυσι στην Κύπρο, όπου και πήρε πρωτάθλημα με τον Απόλλωνα Λεμεσού.

Σε αντίθεση με Γαλλία, Ισπανία, χώρα συχνός προορισμός για παίκτης από τη Σούπερ Λιγκ είναι η Ολλανδία. Το ελληνικό στοιχείο στη χώρα θα εμπλουτίσουν εφέτος ο παλιός γνώριμος των ολλανδικών γηπέδων Λάζαρος Λάμπρου του ΠΑΟΚ (Εξελσιόρ), ο Απόστολος Βέλλιος, από τη Λαμία (ήδη 2 γκολ και 3 ασίστ με τη Τσβόλε), ο Χρήστος Γιούσης, της ΑΕΚ (Τέλσταρ), αλλά και ο Βασίλης Σουρλής (δανεικός από τον Ολυμπιακό στη Φορτούνα Σιτάρντ).

Κύπρος (στάνταρ), αλλά και πιο… εξωτικοί προορισμοί

Έλληνες παίκτες από τη Σούπερ Λιγκ θα έχει εφέτος -φυσικά- και η Κύπρος, αλλά και πιο ασυνήθιστοι προορισμοί όπως η Μολδαβία (Γιάννης-Φοίβος Μπότος), η Σλοβακία (Αντώνης Γαϊταννίδης, από τον ΠΑΟΚ στην Τατράν Πρέσοφ), η Ρουμανία (Κυριάκος Παπαδόπουλος, Ατρόμητος-Κραϊόβα) και η Κροατία (Γιάννης Χριστόπουλος, Αστέρας Τρίπολης-Σλάβεν Μπέλουπο). Στην Πολωνία συνεχίζει εφέτος από τη Σούπερ Λιγκ ο Στράτος Σβάρνας (δανεικός από την ΑΕΚ στη Ράκοφ, με οψιόν αγοράς).

Τέλος, εκπρόσωπος της Σούπερ Λιγκ και μάλιστα με μεταγραφή 1.000.000 από τον Ατρόμητο θα είναι εφέτος στην Αυστρία ο Ευθύμης Κουλούρης (έχει ήδη… αρχίσει να “πυροβολεί” με τη Λίντσερ), αλλά και ο Νίκος Βέργος (Παναιτωλικός-Βολφσμπέργκερ)

Αναλυτικά οι εφετινές μετακινήσεις από τη Σούπερ Λιγκ:

ΟΛΛΑΝΔΙΑ
Βασίλης Σουρλής (19 ετών, μέσος, Ολυμπιακός-Φορτούνα Σιτάρντ)
Λάζαρος Λάμπρου (24 ετών μεσοεπιθετικός, ΠΑΟΚ-Εξέλσιορ)
Χρήστος Γιούσης (22 ετών, μεσοεπιθετικός, ΑΕΚ-Τέλσταρ)
Απόστολος Βέλλιος (30 ετών, επιθετικός, Λαμία-Τσβόλε)

ΤΟΥΡΚΙΑ
Τάσος Χατζηγιοβάνης (25 ετών, μεσοεπιθετικός, Παναθηναϊκός-Ανκαραγκιουτσού)
Χάρης Χαρίσης (27 ετών, μέσος, Ατρόμητος-Σίβασπορ)
Δημήτρης Μάνος (28 ετών, επιθετικός, Άρης-Μπαντίρμασπορ)

ΚΥΠΡΟΣ
Φώτης Κίτσος (19 ετών, αμυντικός, Ολυμπιακός-Ομόνοια)
Δημήτρης Πινακάς (20 ετών, επιθετικός, Ολυμπιακός-Απόλλων Λεμεσού)
Νίκος Μελίσσας (29 ετών, τερματοφύλακας, Παναιτωλικός-Νέα Σαλαμίνα)

ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Μανώλης Σάλιακας (25 ετών, αμυντικός, ΠΑΣ Γιάννινα-Ζενκτ Πάουλι)
Λεωνίδας Μίνα (18 ετών, επιθετικός, ΠΑΣ Γιάννινα-Κ21 Βέρντερ Βρέμης)

ΑΥΣΤΡΙΑ
Ευθύμης Κουλούρης (26 ετών, επιθετικός, Ατρόμητος-ΛΑΣΚ)
Νίκος Βέργος (26 ετών, επιθετικός, Παναιτωλικός-Βολφσμπέργκερ)

ΙΣΠΑΝΙΑ
Χρήστος Αλμπάνης (28 ετών, μεσοεπιθετικός, ΑΕΚ -Ανδόρα)

ΓΑΛΛΙΑ
Χάρης Τσιγγάρας (22 ετών, μέσος, ΠΑΟΚ-Τουλούζ)

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος (21 ετών, μέσος,Παναθηναϊκός-Σπόρτινγκ Λισαβόνας)

ΠΟΛΩΝΙΑ
Στράτος Σβάρνας (24 ετών, αμυντικός, ΑΕΚ-Ράκοφ)

ΚΡΟΑΤΙΑ
Γιάννης Χριστόπουλος (19 ετών, αμυντικός, Αστέρας Τρίπολης-Σλάβεν Μπέλουπο)

ΜΟΛΔΑΒΙΑ
Γιάννης Φοίβος Μπότος (22 ετών, μεσοεπιθετικός, ΑΕΚ-Σέριφ Τίρασπορ)

ΡΟΥΜΑΝΙΑ
Κυριάκος Παπαδόπουλος (30 ετών, αμυντικός, Ατρόμητος-Κραϊόβα)

ΣΛΟΒΑΚΙΑ
Αντώνης Γαϊτανίδης (22 ετών, μεσοεπιθετικός, ΠΑΟΚ-Τάτραν Πρέσοφ)

Θυμίζουμε ότι οι μεταγραφές δεν έχουν λήξει ακόμη για αρκετά πρωταθλήματα, οπότε υπάρχει… ανοιχτό πεδίο δόξης λαμπρό και για:

Μεξικό 5/9
Βέλγιο 6/9
Βουλγαρία 6/9
Σλοβακία 6/9
Τουρκία 8/9
Αυστραλία 13/9
Σερβία 15/9
Κατάρ 15/9
Σαουδική Αραβία 17/9
Ισραήλ 28/9

TAGS:

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι