Ο Ζοσέ Μπότο μίλησε για τα σχέδιά του για τον «Δικέφαλο», και φυσικά για μεταγραφές. 

Από τη μέρα Από τη μέρα που πάτησε στη Θεσσαλονίκη ο Ζοσέ Μποτό, έπιασε δουλειά με ταχύτατους ρυθμούς. Ο Πορτογάλος τεχνικός διευθυντής κάνει ότι περνάει από το χέρι του για την ενίσχυση του ΠΑΟΚ.

Ο Ζοσέ Μπότο μίλησε για τα σχέδιά του για τον «Δικέφαλο», και φυσικά για μεταγραφές. 

Σαββίδης

«Ο κύριος Σαββίδης στο meeting που κάναμε στην αρχή, δεν μου μίλησε για χρήματα. Μου έβγαλε ένα λόγο για την ιστορία του Συλλόγου. Ήταν η πρώτη φορά που κάποιος πρόεδρος ομάδας είχε μία τέτοια προσέγγιση προς εμένα.

Το πρώτο πράγμα που ζήτησε ο κ. Σαββίδης είναι να κάνω τον ΠΑΟΚ μεγαλύτερο. Να βοηθήσω την ομάδα να γίνει μεγαλύτερη σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Δεν μου μίλησε για συγκεκριμένους στόχους ή τίτλους. Ζήτησε να αλλάξουμε επίπεδο κι όταν αλλάξεις επίπεδο έρχονται και οι τίτλοι.

Δεν ήρθα εδώ, λοιπόν, για να κάνω τον ΠΑΟΚ μεγάλη ομάδα. Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα. Το ζητούμενο είναι να κάνουμε τον ΠΑΟΚ ακόμα πιο μεγάλο

Στο ξεκίνημά μου ήθελα να δω την ομάδα από κοντά και να μην αρχίσω να κάνω προτάσεις με βάσει το βίντεο. Ήθελα να αναλύσω τα πάντα από κοντά, να έχω προσωπική επαφή με όλους.

Αυτή τη στιγμή θέλω να πω στους οπαδούς, πως εγώ, ο προπονητής, ο Πρόεδρος κι όλοι στην ομάδα ξέρουμε ακριβώς τι πρέπει να κάνουμε το καλοκαίρι.

Συζητάμε με τον προπονητή για τις ανάγκες. Αποφασίζουμε τι χρειαζόμαστε. Αναλύω την αγορά και μετά μιλάω με την διοίκηση για το τελικό στάδιο και προσπαθώ να πείσω πως αυτόν τον παίκτη τον χρειαζόμαστε».

«Ο κ. Σαββίδης είναι πάντα δίπλα στην ομάδα. Μάλιστα μου έχει δώσει κι αρκετές καλές ιδέες για το πως μπορούμε να βελτιωθούμε».

Πρωτάθλημα

«Όταν ήρθα ήμασταν 14 πίσω από τον Ολυμπιακό και 4 πίσω από την ΑΕΚ. Τώρα είμαστε στο -9 από τον Ολυμπιακό και 8 μπροστά από την ΑΕΚ. Στο μεταξύ μας ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ήμασταν καλύτεροι. Πιστεύω πως μπορούμε να παλέψουμε για το πρωτάθλημα. Η διαφορά των δύο ομάδων δεν είναι για να έχουν απόσταση εννιά βαθμών».

Μεταγραφές

 «Όταν ήρθα εδώ σκέφτηκα πως πρέπει να πάρουμε έναν εξτρέμ. Πήγα όμως στην προπόνηση κι είδα τον Μιτρίτσα. Ήταν ένας παίκτης με ποιότητα που δεν το έβγαζε στους αγώνες. Αποφασίσαμε να του δώσουμε αυτοπεποίθηση κι όχι να φέρουμε κάποιον άλλον παίκτη.

Μία μεταγραφή δεν είναι μία απλή διαδικασία. Πρέπει να σκεφτόμαστε όλον τον αντίκτυπο που έχει στην ομάδα. Χρειάζεται ανάλυση και σωστή μελέτη».

Σάστρε και τον Λύρατζη

«Ο Λύρατζης είναι διαφορετικός παίκτης από τον Σάστρε και πιστεύω πως θα γίνει ο νέος δεξιός μπακ της Εθνικής Ελλάδας. Ο Σάστρε είναι ένας διαφορετικός παίκτης. Θα δώσει διαφορετικά στοιχεία στην ομάδα».

Σοάρες

«Ο Φιλίπε ήρθε όντας 10 μέρες εκτός προπονήσεων, είχε ενοχλήσεις και έχασε προπονήσεις, οπότε δεν είναι ακόμα στο 100%. Όταν φτάσει εκεί οι φίλαθλοι θα τον λατρέψουν. Είμαι σίγουρος!».

Μπάτζετ

«Έχουμε μιλήσει με τον πρόεδρο και γνωρίζουμε καλά τις τιμές των παικτών που θέλουμε. Αλλά δεν θα πούμε το μπάτζετ. Όταν οι άλλες ομάδες γνωρίζουν το μπάτζετ μπορεί να σου ζητάνε περισσότερα από την πραγματική αξία».

Μιρτσέα Λουτσέσκου 

«Ο ερχομός μου στον ΠΑΟΚ δεν έχει καμία σχέση με τον Μιρτσέα Λουτσέσκου. Δεν έχουμε δουλέψει ποτέ μαζί».

Για το πλάνο

«O ΠΑΟΚ πρέπει να αποκτήσει μία συγκεκριμένη γραμμή ως σύλλογος για το ποδόσφαιρο που θέλει να παίζει να προσπαθεί να κρατάει σταθερή την ταυτότητά του».

Ίνγκασον,  Εσίτι

«Για τον Ίνγκασον δεν υπάρχει θέμα. Ο παίκτης θέλει να μείνει, εμείς θέλουμε να τον κρατήσουμε. Μην ανησυχείτε. Τις επόμενες μέρες θα έχετε ευχάριστα νέα. Όσον αφορά τον Εσίτι, συνεχίζονται οι συζητήσεις, σήμερα είναι το deadline και πιστεύουμε θα κλείσει κι αυτή η υπόθεση.

Έχουμε συνεχόμενα παιχνίδια και δεν είναι ώρα να μιλήσουμε για το ποιοι παίκτες θα μείνουν ή θα φύγουν και ποιοι θα έρθουν. Τώρα πρέπει να συγκεντρωθούμε στα παιχνίδια».

«Η εμπειρία μου έχει δείξει να μην εμπιστεύομαι αυτό που βλέπω απ’ έξω σε μία ομάδα. Όταν είδα την ομάδα πριν έρθω είδα τα θέματα που είχε, αλλά δεν είχα λύσεις. Όταν ήρθα εδώ η γνώμη μου άλλαξε. Το πρόβλημα ήταν η αυτοπεποίθηση.

Στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ λίγο πριν τελειώσει το παιχνίδι, κατέβηκα στον αγωνιστικό χώρο γιατί ήθελα να ήμουν εκεί για να τους στηρίξω αν χάναμε. Μόλις κατέβηκα πετύχαμε γκολ. Τώρα ξέρω τι πρέπει να κάνω όταν χάνουμε».

Ραζβάν Λουτσέσκου

«Με τον προπονητή έχουμε την ίδια φιλοσοφία για το ποδόσφαιρο. Αυτό είναι φανταστικό. Είναι το ιδανικό . Αν δεν ήταν ο Λουτσέσκου ίσως να μην ήμουν κι εγώ εδώ τώρα. Θα επέλεγα να μην έρθω για να μην διαφωνήσω με τον προπονητή. Είναι κάτι που δεν μου αρέσει. Τώρα η δουλειά και των δύο είναι πιο εύκολη.

Το πιο δύσκολο πράγμα μέχρι στιγμής είναι η δική μου προσαρμογή στα νέα δεδομένα. Προέρχομαι από μία άλλη ομάδα, άλλη κουλτούρα. Στη Σαχτάρ είχαμε άλλο μπάτζετ, διαφορετικό τρόπο λειτουργίας».

«Θέλουμε να φέρουμε παίκτες που είναι σε καλή ηλικία κι έχουν ήδη εμπειρία. Δεν θέλουμε παίκτες από άλλες ακαδημίες. Θέλουμε να στήσουμε ένα μοντέλο, το οποίο θα περιλαμβάνει παίκτες που μπορούμε να τους φέρουμε και στη συνέχεια να τους πουλήσουμε.

Θέλουμε ο ΠΑΟΚ να φτάσει σε ένα σημείο να παίρνει παίκτες, να τους εξελίσσει και να τους πουλάει. Μπορούμε να πετύχουμε αυτό που πετύχαμε στη Μπενφίκα για παράδειγμα, αλλά με διαφορετικό τρόπο».

Βραζιλία

«Η αγορά της Βραζιλίας είναι μία από τις καλύτερες του κόσμου. Την γνωρίζω καλά. Είναι όμως δύσκολη αγορά. Πρέπει να κινηθείς πολύ προσεκτικά. Έχω πολλές ιδέες και πώς να κινηθώ . Έχουν ποιότητα οι παίκτες, αλλά με ένα καλό παιχνίδι ξαφνικά η ομάδα μπορεί να ζητάει 20 εκατ. για την πώλησή του».

Ακαδημία και ελληνική αγορά

«Η ακαδημία είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι για μία ομάδα. Έχω μία ξεκάθαρη ιδέα για το πως πρέπει να δουλεύει. Δεν είχα χρόνο προς το παρόν για να εμβαθύνω σε αυτό, αλλά πιστέψτε με, θα το κάνω. Στη Μπενφίκα όλες οι μικρές ομάδες έπαιρναν το πρωτάθλημα και κανείς δεν ήταν στην πρώτη ομάδα. Το πιο σημαντικό είναι να φέρεις παίκτες στην πρώτη ομάδα.

Πιστεύω πως κάθε ομάδα πρέπει να έχει γηγενείς παίκτες. Θα σκανάρουμε την ελληνική αγορά το επόμενο διάστημα».

Σφιντέρσκι

«Μία ομάδα δεν μπορεί να έχει πέντε παίκτες για τη θέση του επιθετικού. Αποφασίσαμε να πουλήσουμε τον παίκτη για τον οποίο είχαμε την καλύτερη προσφορά. Επίσης προσωπικά πιστεύω πως ο Τσόλακ μπορεί να δώσει πολλά στην ομάδα. Μου αρέσει αυτός ο παίκτης. Μην ξεχνάτε και ο Νέλσον ότι γυρίζει. Δεν γινόταν να έχουμε τέσσερις παίκτες και να παίζει ένας.

Ο κύριος στόχος μία ομάδας είναι να είναι ταυτόχρονα ανταγωνιστική, να παλεύει για τίτλους και παράλληλα να παράγει και να εξελίσσει ποδοσφαιριστές».

Βιεϊρίνια, Βαρέλα

Δεν είναι σωστό τώρα να λέμε για ονόματα. Ο Βιεϊρίνια γνωρίζει τις σκέψεις μου. Η φιλοσοφία μου είναι ότι πρέπει να σέβεσαι και να τιμάς την ιστορία σου, να σέβεσαι την ιστορία των παικτών, αλλά δεν πρέπει να μένεις εκεί κολλημένος. Πρέπει να βλέπεις μπροστά».

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για ΠΑΟΚ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ